A magyar általános miniszterelnök-helyettes megmagyarázza.

Semjén Zsolt a Hír TV Magyarország élőben című műsorában fejtette ki nézeteit a Notre-Dame székesegyház tűzkárja miatt. 

Az általános miniszterelnök-helyettes a műsorban arról magyarázott, hogy a Notre-Dame sorsa nemcsak a francia nemzetet, de az egész egyetemes emberiséget is érinti. 

Semjén: a Notre-Dame leégése apokaliptikus értékvesztése Franciaországnak

Fotó: Facebook/Semjén Zsolt

Semjén ugyanakkor arra is kitért, hogy a székesegyház mostani katasztrófája az a francia szekularista egyházellenes politikának is köszönhető.

Franciaországban államosították a templomokat, ehhez képest Franciaország, ami elvileg egy jóléti, nyugati ország, egy töredékét sem volt hajlandó adni a Notre-Dame tatarozásához

- mondta el a műsorban.

Semjén szerint eleve nem kellett volna hagyni, hogy ilyen leromlott állapotba jusson a műemlék. Ő ebben magánemberként tragikus szimbólumot lát:

Az a Franciaország, amelyik megtagadta – mint az egyház legidősebb leánya, úgy hívták régen Franciaországot – saját történelmét, megtagadta önmagát, megtagadta saját kereszténységét és hitét, ez az égő templom valahogy kifejezi azt az apokaliptikus értékvesztést, aminek a nyugati világban tanúi lehetünk.

Adja Isten, hogy ez a tragédia egy olyan jel legyen, ami felrázza a francia nemzetet és nemcsak a templomnak az újraépítése tekintetében, hanem a saját nemzeti önbecsülésük, a saját történelmük, a saját franciaságuk, a saját kereszténységük tekintetében.

138 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Sónyi én ebben - mármint abban, ahogy és amit zagyválsz - nem csak magánemberként tragikus szimbólumot látok! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
könnyű lelki sértés
Sajnos a hülyék nem a túloldalon laknak.
A hülyék köztünk járnak.
The Walking Brain Dead
RonaGyuri
Sónyi én ebben - mármint abban, ahogy és amit zagyválsz - nem csak magánemberként tragikus szimbólumot látok! =))
colibri
Ennek a dagadt disznónak ( aki egy a fideszesek közül) feltétlenül meg kellett szólalnia? Beszéljen inkább a plagizált érvénytelen diplomájáról, vagy arról, hogy hogyan áll az általa kilőtt magántulajdanú rénszarvas kilövésének az ügye! Remélem a guta üti meg rövid időn belül ezeket a túl jómódú, hirtelen meggazdadodott túlhízott disznósajtokat.
Clavigo
Miről beszél ez a szomorú marha..??
kereső
"Apokaliptikus" értékvesztést" Magyarország szenved el a ti/és /vagy a fidess "kereszténydemokratasága miatt.
nezelodo
A francia elnök, aki a vezér korábbi nagyképű szemétkedései miatt figyelemre se méltatta Orbánt, magasról tesz a ti pitiáner jóslataitokra.
Ludas Matyi
Szerintem azt sem tudja, mit jelent az a szo, hogy " Apokaliptikus!" Azt nem ertem magyarorszagon, hogy miert csak hülyek ülhetnek a parlamentben es a kormanyhivataloknal mint polgarmester. Megismertem az ott tartozkodasom alatt egy ket polgarmesterrel (polgar Mester) es olyan sötetek voltak, olyan az altalanos müveltsegük ,hogy az IQ = 0,00!
justhpeter
Tekintsünk el attól, hogy Semjén egy rénszarvastolvaj, szégyen-keresztény. Választáson soha nem szereplő,hazudozó pártja és önmaga nevében értelmes hozzászólás hiányában mondhat baromságokat, de Magyarország általános miniszterelnök-helyetteseként nem tehet ilyen ostoba és pofátlan nyilatkozatot. A francia emberek azt fogják hinni minden magyar fingkeresztény Semjén.
Clavigo
Zsóóóti,,,,Azt is mondhattad volna,,hogy megérdemelték,,oszt jó napot. Legközelebb majd kikérik a tanácsaidat,, te [email protected]
magyarbakancs
"Semjén: a Notre-Dame leégése apokaliptikus értékvesztése Franciaországnak"
Maga meg Magyarországnak.
Apokalipszis hülye.
tudode
Állj meg "vándor", lasitsd, meg APOKALIPTIKUS lépteidet akkor, amikor hazádban olyan ÉRTÉKVESZTÉSEN MENNEK keresztűl a felekezetek, immáron .. m á s o d i k . . f o r d u l ó b a n
.
2019. ÁPRILIS 15., HÉTFŐ
---- ÉLETBE LÉP AZ EGYHÁZTÖRVÉNY MÓDOSÍTÁSA, EMIATT ÚJABB PEREK VÁRHATÓAK
https://tasz.hu/cikkek/eletbe-lep-az-egyhazto...
.
https://civicrm.tasz.hu/files/tasz/civicrm/pe...

"""""Ma lép hatályba az egyháztörvény átfogó módosítása, aminek elvileg az eddigi jogsértő szabályozást kellene helyrehoznia. Azonban az új törvény egy olyan egyházszabályozást vezet be, ami továbbra is súlyosan csorbítja a vallásszabadságot, az egyházak egyenlőségét és az állam semlegességét."""
.
.
Ezen a NEMLÉTEZŐ szinten nem illene úgy viselkedni, nyilatkozni, mint az EGYSZERI EMBER, aki csapolás után a VILLANYOSZLOPOT gyömöszöli be a csúrgatócsKÁJA helyett!
Eladott Ország
Nem, dehogy uszítanak, olyat ők soha nem szoktak. Csak véletlenül pont most jutott eszükbe a dolog. Ha már leégett a Notre Dame. Nem, nem célozgatnak ők semmire a világon. Sose szoktak. Egyszerűen teszik, amit tenni kell. Egy meztelencsigának. Vagy egy földigilisztának. És persze a pártmédiának. A meztelencsiga ezekhez képest gerinces állat.
Lefordítom: Macron mondjon le. A liberálisoknak nincs közük a Notre Dame-hoz, nem az övék, ők nem sajnálhatják vagy ha igen, akkor csak hazudnak. Az orosz ortodox egyház külügyi referense (Putyin legalább annyira vallásos, mint Orbán, bár lehetséges, hogy ő nem üzleti megfontolásból az) az egyetlen civilizált európai.Bayer Zsolt tehát kisajátította a Notre Dame-ot (is). Az csak a hívő keresztényeké, hívő keresztény pedig csakis a Fideszt támogathatja, amúgy valószínűleg a hitetlen liberálisok tehetnek a tűzről és ha rajtuk múlik, el fogják pusztítani az emberi civilizációt is. Remélem Bayer ezért az írásért kap még egy lovagkeresztet. Minimum. A tulajdonos francia állam évi kétmillió(!) eurót ad a „karbantartásra. A Notre Dame évi 2 millió eurója kevesebb, mint a felcsúti focicsapat éves büdzséje, és éppen felújítási munkák zajlanak a székesegyházban.
Erről nincs mondanivalóm, csak úgy mutatom: https://kolozsvaros.com/wp-content/uploads/20...
kokopelli
@magyarbakancs: ezt a fajta licitálást úgy értékelik nyugatabbra,hogy
"Már minden meg lett mondva,de még nem mindenki által!"...(bocs a germanizmus-ért)
Shikari
Ez egész Európa és a keresztény világ vesztesége!
A liberálisoknak nem a kereszténységhez, de Európához sincs közük és igazi ember alatti fehérje halmazok! Hazaáruló csürhére nincs szebb szó!
Clavigo
@Shikari: Megint hülyébb vagy a kelleténél,, Shicarescu.
Nessy
Már elnézést, de amikor Párizsban jártunk Életempárjával, nem kértek a belépti díj mellé keresztlevelet. Sőt Itáliába sem, pedig ott aztán nem kevés székesegyházat, templomot látogattunk meg. Ja, és ott napközben is nyitva voltak a kisebb templomok is,, és fizetés nélkül lehetett bemenni.
Lehet, hogy státuszkeresztényeinknek furán hangzik, de a látogatók nagy része a szakrális jelleg mellett múzeumként tekint a székesegyházakra!
Shikari
@Clavigo: Miért nem anyádat szórakoztatod buzika?
Clavigo
@Shikari: Idióta lápi móc...:)))))))))
kereső
Ez a barbár úgy nyilvánult meg kétértelműen, mintha az emberi értékek vesztek volna el Franciaországban- mert a szekularizáció az ő olvasatukban azt jelenti. És közben egy szót nem vesztetegett arról, hogy a "párizsi öreghölgy" egyetemes kultúrális,muzeális értéket képvisel a vallásin túl.Már nem is "státuszkeresztények", hanem csak vallási buzik.
könnyű lelki sértés
A kereszténység leépülése több lépcsőben történt.
A legnagyobb szöget a Felvilágosodás ütötte be a keresztény vallás koporsójába.
(Egy nagyon fontos tényező, amit sokan figyelmen kívül hagynak: A kereszténység és a keresztény vallás nem ugyanaz.)
A hitetlenség kora a felvilágosodással kezdődött, de a keresztény egyház évszázadokon át dúló áldatlan tevékenysége is okozója ennek. A felvilágosodás egyfajta lázadás is volt egyben ez ellen.
A tudománynak azt kellene erősíteni, igazolni, bizonyítani, hogy "van Isten az égben", de amit a keresztény egyházak,művelnek még most is, az egy gondolkodó embert taszít, és bármi mást jónak tart, mint ezt a szenteskedő, ájtatos, képmutató, Mammont választó "bíborba és skarlátba öltözött, arannyal, drágakővel és gyöngyökkel ékesített" siserahadat.
De sajnos ezzel Istentől taszították-, taszítják el az emberek tömegeit a vak vezetők.

Apokalipszis lesz.
Az elsősorban a kereszténység apokalipszise lesz, mert rájuk volt bízva a jó hír hirdetése, tanítása, de kudarcot vallottak sokszor, sokféleképpen, gyalázatosan, megbánás nélkül, ezer-több-száz év óta nem változva, a bűneikben fetrengve ártatlan vért ontva.
Az apokalipszis egyik eleme lesz az ötödik pecsét feltörése.

Nem Isten halott, hanem a Hit halott.
A (keresztény) vallás ölte meg a hitet Istenben.
.
dr. prédikátor
@Shikari: Cuppogva szopó genya cerkóf!!!Homo buzikusz!!!
bencemacska
Csak azt nem értem, hogy ez a magát embernek tartó förmedvény miért örül a franciák veszteségének?!
Nézzétek a mosolyt a rusnya pofáján.
A franciák építették, gondozták több évszázadon keresztül. Milyen jogon pofázik egy niemand bele az emberek dolgába, és főleg miért örvendezik a más kárán???
A muszlimok nem ennyire undorítóak, pedig azok más Isten hívők!!!
kereső
@bencemacska: micsoda nagy kampányt!!! lehet ebből kamnyaritani- tovább szitva a gyűlöletet, az emberek közötti megosztottságot. És mint az "európai "kereszténység" legfőbb védelmezői- lesz egy újabb "megvédendő". Most már ez a hülye a szekularizációt támadja, mert azt mondja, hogy a tűz a "francia szekularizáció" eredménye. Jó, hogy azt nem mondta ki, hogy ez Isten büntetése, mert a francia emberek "eltávolodtak" a "kereszténységtől- el, attól a középkori sötét vallási kereszténységtől amit ezek képviselnek.
silber13
@Shikari: Kuss már te állat!! Tudod miről van egyáltalán szó!!???
Shikari
@silber13: Valami bajod van azzal, hogy elmondom a véleményem? Nekem van véleményem, nem ilyen takony kis buzi vagyok, mint te!
Tornázz anyádon, mint eddig!
Clavigo
Az Állami Egyházügyi Hivatal kifutó fiúja...felröffent.
könnyű lelki sértés
Most képzeld el Semjént, a második legnagyobb magyar parasztot az országban, ahogy lesben áll, ahogy kúszik-mászik, ahogy oson halkan a széllel szemben, csitt, csak senki meg ne hallja.
Ahogy becélozza a kikötött tenyészállatot, akinek piros festékkel célkeresztet festettek a szívéhez.
Semjén, a második legnagyobb paraszt (tudjukki az első), de nem csak Magyarországon, hanem a az egész földön, céloz.
Sokáig. mert a jó munkához idő kell.
Szerencsétlen állat csak áll egy helyben, már 20 perce.
De Semjén még mindig céloz.
Mondják is neki svédül: "Te semmilyen Zsót, mindjárt elszalad a tök nyugodt állat, aki húsz perce arra vár, hogy te lelőd."
Semjén halántéken legördült az első izzadságcsepp.
Semjén nyomás alatt van, érzi, most vagy soha.
Összpontosít.
Még sokáig, mert Semjén nem tud svédül.
Mert nyomás alatt van (nem azért, mert nem tud svédül).
Aztán lő.
És talált. (megjegyzés: egy vak is eltalálta volna)
És Semjén örül - szégyen-szemre.
Ez legyen a legnagyobb örömöd az életben, te senkiházi velődig romlott hulladék. (ezek tényleg azt hiszik, hogy nem lesz következménye a tetteiknek - életük legnagyobb tévedése az ilyeneknek)

Ez nektek a kultúra, amit meg kéne védeni, más kultúráktól, ti gumicsizmába szorult fejű kézzel villával matyóhímzésben birkafejet zabáló buta bunkó paraszt magyarok ?
Eladott Ország
Az iszlamista gazemberezés mellé (arról egyik ócskalelkűnek sem sikerült említést tennie, hogy a muszlimok francia vallási vezetői is kifejezték együttérzésüket és anyagi támogatásra szólították híveiket) már csak az hiányzott volna, hogy azt is leírják: Trianonért ez a minimum. Azt mégsem írhatták, hogy a migránssimogató, bevándorláspárti Botka László és Szeged elsőként (és majdhogynem egyedüliként) küld adományt a felújításra, arról meg nehéz is lett volna, hogy a Mészáros nevű keresztény milliárdos belenyúlt a közpénztől dagadó zsebébe, és segít, ahol tud. Végül is ez nem egy mexikói, ugandai, közel-keleti keresztény üldözött templom, csak a Notre-Dame.
https://kolozsvaros.com/2019/04/17/nem-egysze...
tulipan
@Shikari: Neked, véleményed? Ne röhögtesss má'!! Amit narancosék előínak naponta !!! Hahahahaha :))))))))
Shikari
A liberális egy kártékony, hazaáruló fajta, Európa és a fehér ember ellensége. Minden liberális pártot azonnal be kell tiltani és a hangadókat bíróság elé állítani! Dolgozzanak ezután azokért a nemzetekért, amelyeket eddig romboltak! Oroszországba küldeni őket bérrabtartásba!
tulipan
@Shikari: Veled együtt a te anyád is had szórakozzon!!! Lagalább néha elfelejti, hogy milyen SIRALMAS gyermeke is van !
silber13
@Shikari: Ami anyámat illeti,őt 1999-ben tisztességel eltemettem! Ergo nem merd emlegetni a mocskos pofáddal.A véleméyedet persze elmondatod, (még!) de a te mondadód teli va hazudozással, gyűlölködéssel.
1magyar
http://propeller.hu/nagyvilag/3412463-haromez...
Ez sokkal borzalmasabb mint a Notre Dame leégése mégsem tesznek érte semmit.
Shikari
@silber13: Választhatsz!
Vagy emberi hangon írsz és olyan választ kapsz, vagy személyeskedsz és akkor én sem maradok adós!
Nem rajtam múlik, mint ahogy eddig sem rajtam múlt. Nem tűröm el a személyeskedést, azt azonnal megtorlom. Gondold át! A te térfeleden pattog a labda!
JAJMÁR
Minden katasztrófa, de pláne egy ilyen világörökség pusztulása, mindenkinek értékvesztés. Igen, lehet jelzésértékű, ki hogyan értelmezi! Megrökönyödve olvasom a fészen, hogy némely nagy fidesznyik kersztény, - akik egy templom ajtaját sem lépik át, max kiránduláson -hogy már Európa pusztulását látják ebben!
Én meg azt látom, hogy emberek százai térdeltek és imádkoztak azon az éjjelen, Isten felé fordulva! Azt is látom, hogy rengeteg ember összefog, és igen, a templomot újjá fogják építeni. Igen, nem lesz ugyanolyan, de semmi se marad ugyanolyan! Az élet örök változás, és a Notre-Dame mostani leégése is beépül ebbe a templomba!
A templomok ajtajait ki kellene nyitni, és belépni, bevinni oda az ember belső "templomát", és akkor majd elmondhatjuk, hogy "megvédjük" a keresztény Európát! Nekem erre jelzés ez a katasztrófa!

A semmilyen figyelmét pedig felhívom kis hazánk templomainak állagmegóvására! A franciáknak pedig küldöm együttérzésemet!
verőce21
A könnyed franciák nem élték meg olyan tragikusan ezt a látványt... Máskor is leégett már a Notre-Dame. Sőt a Nagy Francia Forradalom alatt majdnem teljesen elpusztult. Aztán úgy-ahogy, mindig helyreállították. Most is voltak repedések már a tartófalakban, egy tűz elfedi az ilyen apró hibákat. Az esemény után könnyű vacsorát adtak az Elysée-palotában, Marianne tiszteletére - homár, rákok, csiga, tenger gyümölcseivel a tálakon -, ahol a protokollnak megfelelően szó sem esett a nagybeteg állapotáról. Kevesen voltak. Macron tréfásan játszott az ezüst topánkás női lábbal. A közutakról beszéltek, elvégre közérdek, hogy az utakat rendben tartsák...
Yoda69
"Notre-Dame sorsa nemcsak a francia nemzetet, de az egész egyetemes emberiséget is érinti. "

Na ugyan miert erintene az egesz emberiseget? Egy kinait vagy egy muszlimot hol erdekel egy kereszteny templom leegese, azonkivul hogy turisztikai latvanyossag szamukra. A Fold lakossaganak jo ha 20%-a kereszteny.
papa.49
Semmilyen nálad nagyobb SZAREMBERT nem hord a föld a hátán !!!
tulipan
@Yoda69: Egyetemes kincs! Remélem rendbe hozzák! Roppanr érdekes hangulata volt!
tulipan
@papa.49: A mi pechünkre!!! :(((((
dr. prédikátor
@Shikari: Még mindíg nem takarodtál el a retkes kurva picsába te hazátlan ingyenélő román bozgor?!!!
Yoda69
@tulipan: E miatt kar aggodnod :) Persze hogy rendbehozzak. A kofalak nem serultek. Szebb lesz mint uj koraban.
CsipkeRózsa
@1magyar: Olvasd el a folytatást a 24.hu-n. Tettek és tesznek ellene.
Szeparepa2
Aha.. és az a 100 000 embertársunk aki a bolygón NAP MINT NAP KÍNHALÁLLAL SZENVED KI ÉS HAL MEG A NYOMOR ÉS NÉLKÜLÖZÉS MIATT, az mellékes igaz...? EGY-SZÁZ-EZER-EMBER-KÍNHALÁLA-MINDEN-EGYES-NAPON!!! (kb az egynegyede ennek a tömegnek GYERMEK)... Nem háború miatt, nem atomszennyezés, nem járvány, hanem tisztán nyomor derivatívák miatt, mi leginkább, szomjhalál, éhhalál, meghalás, vagy kiszáradás, és amiben persze nyilván benne vannak az ivóvíz hiány miatti betegségek is, de alapvetően nem járványok, mivel az nem áll szoros összefüggésben a nyomorral, (ergo nem csak ott törhet és tör ki járvány ahol mélynyomor ill éhínség van...), benne van a nyomorból fakadó bűnözés is nyilván, tehát erőszak, de NEM HÁBORÚ... a háború, az már nagyhalak gonosz luxus játszadozása, hiszen az drága mulatság... ahol inni nincs mit, ott honnan lenne lőszer és fegyver...)... Node sebaj... azért a Notre Dame (és itt már mint szimbólumról írok, de nem a kereszténységéről, hanem az emberi önzés, kapzsiság, képmutatás, aljasság, gonoszság jelképéről) és hasonlók, mind legyen tökéletesek, arra nem kell sajnálni a pénzt természetesen... Csak emberéletekre, megmentésükre, segítésükre kár költeni, hiszen úgyis túl vannak szaporodva, azokban a régiókban ahol történnek említett borzalmak... meg hát amúgy is folyamatosan segítünk is igaz? Minden egyház minden módosabb ország folyamatosan küld segélycsomagokat, csak éppen a fele sem érkezik meg a célba (most ne menjünk bele mik miatt, de nyilván soktényezős képlet) és még ha mind oda is jutna a nyomorultakhoz, AKKOR SEM OLDANÁ MEG AZ ÉLETÜKET! Pár napig van olyankor valami kis kaja, amiből alig jut egy főre, hiszen annyian vannak; meg kis gyógyszer, aztán UGYANAZ LESZ, tizedelődnek, hullanak mint a legyek a nyomor miatt.. De nem baj, a Notre Dame kell, a Notre Dame pompázatosan álljon, az a lényeg... mert az szép és Párizs közepén van...
Szeparepa2
...és amúgy is, a csodás szennycséges katolikusok egyik fő hamis giccse... a tömeggyilkosságai, emberiségellenes bűnei mementója az értelmes korrekt emberek szemében (sajnos nagyon kevesen vannak még mindig)... Ha nem ez a pokol lenne az emberi civilizáció, hanem igazságos korrekt hely, akkor értené minden egyes ember-testvérünk planetárisan mindenütt, hogy FELELŐSSÉGGEL TARTOZUNK MINDANNYIAN, MINDEN EGYES EMBERÉRT! Nincs kivétel, sem bőrszín, sem vallás, sem egyéb miatt. Egyetlen közös fajunk van, de egyébként minden élőlényért, az életért és a természetért is ugyanúgy felelősek vagyunk. SENKI SEM KIVÉTEL! Egy ilyen utópisztikus Földön, egy ilyen esetnél azt mondanák, hogy szörnyű és rendbe kell hozni mindenképp, de előbb nézzünk körbe az egész civilizációban, nem kell-e az a pénz máshová, ami fontosabb, ami emberélet védelem, emberi méltóság biztosítás stb.. S AMÍG CSAK EGYETLEN EGY EMBER NEM ÉL EMBERHEZ MÉLTÓ MÓDON A VILÁGON, nincs legalább alapszintű ellátása, méltó élete, minimál szükségletei biztosítása, fair esély és lehetőség számára... addig nincs semmiféle Notre Damne, hanem ezt a pénzt inkább arra fordítjuk, segítünk rendbehozunk régiókat, családokat stb, melyekkel probléma van és szenvednek... hogy a bolygónk boldog hely legyen... hogy az egész emberiség, kivétel nélkül mindenki, emberhez méltó módon élhessen, utána jöhetnek a Notre Dame-ok... csak ehhez el kéne tűnni az aljas kapzsi gonosz patkányoknak, akik embernek adják ki magukat...
Egy tömeggyilkos agyterror világdiktatúra korszak egyik fő mementója (oké rendben patinás műemlék, ezt elismerem) a fontosabb és elköltenek rá annyi pénzt, amiből családok százezreit lehetne sínre tenni, életüket megoldani, beindítani... ehelyett ma is tegnap is és vagy 50 éve, de nyilván holnap is és még évtizedekig... amíg vagy kihal az emberiség, vagy végre felébredünk észbekapunk, és elkezdünk egymás iránt felelősséget és szeretetet érezni, az elesettebbeket segíteni, ami kötelességünk, amit régóta nem gyakorlunk
Szeparepa2
Míg emberségesen, korrekten nem állunk egymáshoz, nem hagyjuk tovább hogy a bolygónk pokol legyen, MINDEN EGYES NAPON SZÁZEZER AZAZ EGYSZÁZEZER EMBERTÁRSUNKAT HAGYUNK MEGHALNI KÍNHALÁLLAL A NYOMOR MIATT... mely nyomor a vagyonokat objektíve és morálisan abszolút jogtalanul, tisztességtelenül, emberiségellenes, halálos bűnt véghezvive, folyamatosan (mert nyilván a lokális szubjektív hamis jogrendszer megengedi), bűnszövetségben, embertelen módon elszipolyozza tőlük, nem érdekelve őket sem a tömeges mélynyomor, sem a tömeges kínhalál, amit okoznak ezzel... Ezt vésse az agyába mindenki, mert ez az igazság... Álszent hamis nemzetellenes és emberiségellenes bűnözők, mint ez a hazaáruló patkány náci Semjéngeci papol képmutatva ilyenkor persze habzó szájjal... Ha meghal egy világsztár (főleg idő előtt), akkor megdöbbenünk, sírunk, megemlékezünk, képmutató parádét csinálunk... a napi 20-25 ezer nyomorgó és meghaló gyermek és még további sok tízezer felnőtt anyák, nagyanyák, nagyapák, apukák, fiatalok kínhaláláért ki sír, róluk ki emlékezik meg..? Értük ki szólal fel? Ki próbálja megmenteni őket a kínhaláltól és akik mellettük további szenvedésre kárhoztattak, mert nem haltak bele, azokat a további pokoli mélynyomortól? Napi százezer gyertyát gyújtani az már túlzás lenne igaz? Inkább szemet hunyunk és lapítunk, pompás és fényűző Notre Dame-okat építgetünk újjá luxus költségeken... erre nem sajnálja a bukszáját kinyitni a finom milliárdos uraság, hiszen jó reklám, meg amúgy is szeret arra sétálni... ezért már megéri ugyebár... a tömeghalál az nem ér neki ennyit... ez a (nem csak) mai emberiségről elmond mindent; szégyenek-szégyene.. és ha hisz Istenben, márpedig sok adakozó hisz, hiszen ősi templomként, szent katedrálisként gondol eme épületre és nem pusztán egy nagyívű műemlékként... gondolja csak el, hogy ha az Isteni Törvényszék elé kerül odafent, meg fogják-e kérdezni őt erről vajon és mit fog válaszolni...? (mert a gondatlanság is bűn,akárhogyis sunnyogunk kérem szépen)
Shikari
@Szeparepa2: Nem állom meg, hogy erre a demagóg felvetésre ne reagáljak.
Nem mi, európai keresztények tehetünk azoknak a szenvedéséről és haláláról, akiket említettél. Ha így is járnak, engem személy szerint teljesen hidegen hagy. Teremtsen mindenki megfelelő környezetet, országot, társadalmat magának és ha ezt nem tud, akkor megdöglik. Így volt ez a primitív népeknél eddig is és ezután sem lesz másképp.
A Notre Dame pedig a miénk, európaiaké. Nem kell ezzel egyetérteni, ki lehet vonulni a szenvedők közé Teréz anyát játszani és szenvelegni. Nem érdekel, de a közös értékeink köpködése csak indulatot vált ki belőlem és nemes egyszerűséggel a picsába küldöm el, aki ilyet szól!
Szeparepa2
@Shikari: Nah meg is mutattad nekünk látványosan embertelen sátáni beteg lelked... legalább nem kellett kiugrasztani a nyulat te magad kilökted... Nem kéne komment sem erre, mert magáért beszél e gyönyörű agyhalott náci válaszod, de azért az vicces, hogy túl azon hogy fingod nincs mit jelent a demagógia... te egy nemhogy demagóg, hanem lényegében HAZUG náci választ adtál... belemenni mélyen persze értelmetlen, túl a látható beteg elméd miatt, azért is mert hosszas bonyolult téma, akinek értelme van rég érti... aki semmit nem értett a gyarmatosításból, meg abból hogy SENKINEK NINCS SEMMILYEN MORÁLIS ALAPJA ARRA, HOGY MÁSIK EMBERI LÉNYT ELNYOMJON, mert megismétlem egyetlen faj vagyunk, mindegy milyen a bőrszín.. nyilván már ezt tényt sem nagyon megy megértened,,, ez nem felvetés barátom, vagy tán kétled, hogy felelősséggel tartozol minden embertársadért..? Amúgy meg teljesen mindegy ki a hibás... de egyébként az emberi történelem borzalmaiért csak a hülye nem tudja, hogy az egyházak a legfőbb bűnösök ill felelősök. Az irományom amúgy PONTOSAN RÓLAD SZÓLT BARÁTOM, pontosan az ilyen lelketlen patkányemberekről, akiket mint szépen megfogalmaztad, hidegen hagy a nyomor... köszi hogy megerősítetted és alátámasztottad az irományom tesó... (bár értelmes gondolkodó emberek előtt erre nem volt szükség, mert tudják jól, a magadfajta agyhalott nácik meg úgysem értik mert ön- és egymás ámító, planktonikus tahók vagytok)...
tulipan
BÁMULATOS!!! AZ ÜRES KARAtttYOLÁS helyett,, igy KELL ezt CSINÁLN !!! :)))))))

https://mfor.hu/cikkek/makro/oriastolgyeket-a...
Shikari
@Szeparepa2: Mi, Európaiak, senkit nem nyomunk el. Itt élünk és telnek a napjaink. Nincs befektetésünk konzorciumokban, sem külföldi birtokunk, vagyonunk, egyszerű emberek vagyunk.
Nem érdekel senki nyomora, sem az élete, vagy halála. Nem a mi dolgunk és nem kell beleavatkoznunk mások dolgába. Nem adunk el fegyvert Afrikának, nem vásároljuk fel a véres gyémántjait, így bennünket és a lelkiismeretünket nem terheli semmi.
Aki életképtelen, az megdöglik és kész. A mi dolgunk az, hogy a saját nemzetünket megvédjük és ne adjuk oda senkinek azt, ami a miénk. Ezt akár fegyverrel is meg kell védeni. Egyetlen Rotschild áldozatért sem fogok könnyet ejteni, ha elkapják, mert tudjuk, kik élezik a feszültséget világ szerte.
Az ostoba, ösztön szinten szaporodó vadakat pedig nem sajnálom és ezzel bizony sokan így vannak!
Shikari
@Szeparepa2: Ó bocsi, a lényeg lemaradt!
A felelőtlenül szaporodó, magukat ellátni képtelen afrikai tömegek eddig is a saját felelőtlenségüknek estek áldozatul. Nem nekünk kell eltartani őket és könnyes szemmel biztatni, szüljetek még több nyomort és szenvedést a világra!
Nessy
@Shikari: "Aki életképtelen, az megdöglik és kész"
Szépen kérlek, ha esetleg van benned emberség, ilyen szöveget ne mondj egy korababa édesanyjának, egy beteget ápoló hozzátartozónak, egy szellemileg friss, de nehezen mozgó idős embernek, . és legfőképp ne a környezetedben élőknek! Még nem tudhatod, mit tartogat számodra a sors!
kokopelli
@Nessy: Hagyd az egészet!Az afrikaiak európainak öltözve pár évszázada lelövöldözték le
magukat és a majdnem teljes nagyvad állományukat! A fehér ember,meg csak arra tévedt,
és naponta csak azzal dicsekedett,hogy hány "nosir"-t terített le!Nem tudta milyen vad az,ame-
lyik a bozótból kiugrik és már az majdnem ember,mert a "No Sír"-t kiabálja mindegyik!
Shikari
@Nessy: Lehet itt a humánum könnyes óceánján lebegni és érző szívvel mindenkit menteni, de vegyük tudomásul, hogy az életképtelen elpusztul. Ez az élet rendje. Akik pedig felelőtlenül szaporodnak, minta kóbor kutyák, azok sorsa sem kétséges. Lehet álszenteskedve könnyezni, de a tényen nem változtat. A sorsát senki nem kerülheti el és bárkinek bármilyen betegsége lehet, de még az állam is egy határt húz, ameddig gyógyít, aztán sorsára hagyja a beteget. Ennyi. Ezt tudomásul kell venni!
tulipan
@Shikari: YES SIR, KÖSZI A NÁCI LECKÉT!!!
Shikari
@tulipan: Némelyik különb ember volt, mint amilyen te valaha is lehetnél!
Nessy
@Shikari: Köszönöm! Én viszont már nem fogok megváltozni. Miután egészségügyi környezetben nevelkedtem, és magam is álltam betegágy mellett ifjú kedves nővérként, az idősek másra oktattak.
Tudod, érdekes dolog a betegek lélektana! És ha nem hal meg valaki fiatalon, megöregszik!
Eladott Ország
Tömjén Szálkereszt Zsóóóti! Valaki megtisztelt a véleményével - mellékelem!
https://uploads.disquscdn.com/images/cfb85e6a...
tulipan
@Shikari: NAGYOT MONDTÁL??? ÖBLÖGESS, TE TAKONY!!
Clavigo
@Shikari: Ma nagyon aktív vagy Seggarc..
Shikari
@Clavigo: Szeretem szopatni a liberálfasiszta taknyokat!
Clavigo
@Shikari: A kőbányai homless kuncsaftjaidról azért ne feledkezz el,,Tölcsérszájú. De ne fogazzál,,bozgor.
dr. prédikátor
@Shikari: Dögölj már meg te cerkóf!!!
dr. prédikátor
@Clavigo! Na a cerkóf előléptetett főtörzsőrmesterré!belőlem meg rangidős ezredest csinált!!!
dr. prédikátor
@Shikari: Nyikari cerkóf! te meg maradtál sima kis lustknabe!!!
Clavigo
@dr. prédikátor: :)))))))))))))))))))))))) :))DDDDDDDDDDDD :))))))))))))))))))))
silber13
@Shikari: Itt vérbeli, igazi fasiszta csak egy van : TE!!! És nem is tagadod, sőt büszke vagy rá!
libellle
@Nessy: "Aki életképtelen, az megdöglik és kész" Aki ilyet leir az egy antikrist. ugy mint az a patkány aki semjénnek nevezi magat. A lelkuk már a pokolban ég.
kokopelli
@silber13: inkább "nazi",mert már a szó eredete is passzol a szlovák emberszabásúra! A fasiszta
az túl komplikált és túl régies titulus rá! Egyszerűen egy fizetett külföldi nyalonc,az ismétlődő ima-
malomszerű baromságaival!!
Desischado
@1magyar: Igazad van, ez is szörnyű, csak mássképpen. Hihetetlen, hogy egy kisfiú ennyit tudjon tenni, tragédia, hogy ilyen fiatalon kellett meghalnia, és a gyilkosa meg a felbujtói szabadon vannak. De a halála nem volt hiábavaló. Tisztelet az emlékének.
A Notre Dame nemcsak a franciák kincse, hanem az egész világé. Ezeket a világörökség részeiként kell tisztelni, értkük felbecsülhetetlen. A ttörténeem egy része.

Tömén zsóti már megint osztja a nemlétező eszét. Jó lenne, haa saját mocsokságairól vartyogna ez az állat ember gyilkos álkeresztény here. Ezekről persze hallgat a nyomorult férge!
1magyar
@Desischado: Kíváncsi leszek a nyomozásra ki gyújtotta meg, de én egy épületnél, legyen az történelmi örökség, nagyobb bajnak tartom a gyerekek bármely módon való kínzását.
tulipan
@Shikari: KUSSOLJ MÁR, TE NAZI BAROM! Valami bajod van azzal, hogy MÁS IS elmondja a véleményét? MÁSNAK IS LEHET Véleménye, még akkor is, HA nem ilyen takony kis buzi, mint te!
Tornázz anyádon, mint eddig!
Shikari
@tulipan: Úgy látom, hogy éppen neked van bajod azzal, hogy nekem véleményem van!
Shikari
@silber13: Olyan nézeteim vannak, amik tetszenek nekem. Közöd?
dr. prédikátor
@Shikari: Cerkóf! már megint szopatnak, hallom ahogy cuppogva nyeled a gecit!!!Anyáddal mi ujság???Rajta vagy még???
Shikari
@dr. prédikátor: Itt csak te szopsz pubika! :-) Gyere még ide cumikára buzikám! :-)))))))))))))))))
dr. prédikátor
@Shikari: Cerkóf ,cerkóf!Anyádat megdugta egy cerkóf és ilyen hülye gecicsomót ellett mint te!!!
JAJMÁR
A shikarik meg a durbincsok teljesek tönkrevágják a propit! Nincs már értelmes vita, vagy csak alig... :(
JAJMÁR
@1magyar: Miért versenyezteted a "bajokat"? Nem összehasonlítatók! Vagy azt képzeled, ha nem építik újjá a templomot, nem lesz többet gyermekkínzás, sőt, éhínség se? hogy függ ez össze a te fejedben?
Shikari
@JAJMÁR: Kérlek, mondd már meg nekem, miről lehet vitatkozni az ellenzéknek nevezett csoportosulással, amelyik csak a Fidesz teljes leváltását tartja megfelelő alternatívának és a vezetői megsemmisítését?
A bizonyítatlan lopási mítoszról beszélgessünk? A többség támogatásának a tagadásáról a Fidesszel kapcsolatban? A kormány tagjainak minősítgetéseiről?
Mégis miről lehet beszélgetni, vagy vitatkozni veletek? Erre igen kíváncsi lennék? Még arra is, miért csak nektek lehet igazatok és senki másnak? Biztos van rá magyarázatod!
JAJMÁR
@Shikari: Miért nevezed holmi csoportosulásnak a demokratikus ellenzéket?
jA, mert a jelenlegi kormány csak az ellenzék teljes megsemmisítésével gondolja megtarthatónak és megúszhatónak a hatalmaskodását?
Miért ne lehetne minősíteni a politikusokat, amikor te, csak úgy, minősítgetsz ellenzéket holmi képzelgésre alapozva?
Bármennyi tény se tántorít el egy tapodtat se téged a képzelt valóságodtól, ezért nem lehet és nem is érdemes veled vitára energiát pazarolni.
Shikari
@JAJMÁR: Jó! Nevezzétek magatokat demokratikusnak, ha jól esik, de az egy laza csoport, amelyik ezer felé húz. A Fidesz soha, sehol nem deklarálta, hogy meg akarja semmisíteni az ellenzéket, míg az ellenzékiek Orbán fejet rugdostak és többen akasztásokat vizionálnak.
Félreértettél. Minősítgetheted Ádert bajszos szarnak, de erről nem fogunk vitázni, mert ez vélemény és nem tény!
Az általam képzelt valóságban a Fidesz kormányoz a harmadik ciklusban a leadott szavazatok kétharmadával. Tényleg lázálom! Most jön az Eu-s választás és aztán az önkormányzati. A nagyon demokratikus ellenzéknek esélye sincs. Biztos ezt is ki tudod magyarázni! :-)
Látod és kedves udvarias voltam, nem személyeskedve és nem mellébeszélve!
JAJMÁR
@Shikari: Dehogy lázálom! Öngyilkosság!
Shikari
@JAJMÁR: :-) Mi a csoda történt? Nincs válasz a tényekre? :-)
Jó. Nem kívánom a lehetetlent, elég ha elmondod, miért is nem támogatnak benneteket a szavazók!
A főpolgármesteri előválasztás elég langyos érdeklődés mellett zajlott és most ott tart a nagyondemokratikus ellenzék, hogy jó megközelítéssel Tarlóst összesen nem tudják megszorítani! (Ó, csak nem csalnak megint a Fidesz aktivisták?) :-))))))))))))
JAJMÁR
@Shikari: A közmondás szerint "az ördög a részletekben rejlik", de nem mindig. Jelen esetben az alapokban! Tán ezért mondják, hogy alapjaiban, de szinte sejtszinten kellene megváltoztatni az egész rendszert. Ugyanis elkorcsosult.
De elfogadom, hogy te nem így látod. Szevasz :)
Clavigo
@Shikari: Mikor utazol haza ,,oláh ?
Shikari
@Clavigo: Holnap megyek a telekre, Pesttől 50 km. Valószínűleg, már vágnom kell a füvet. Hétfőn jövök vissza. Addig egy jó bográcsos pöri és egyszer tárcsás hús még játszik!
csak úgy....
@Shikari: azt hittem,hogy a yachtodon töltöd az ünnepeket, te krónikus hazudozó?
tulipan
@Shikari: Ott lesz a hithú-narancsos nagggyűlés? A menű arra utal...
Shikari
@tulipan: A menü az felénk nem menű! Írni magyarul mikor tanulsz meg? Gondolkodni nem tudsz magyarul, az biztos!
tulipan
@Shikari: Csak utánad ! Te román vándor cigány!
Shikari
@tulipan: Nem tudsz írni idegen betolakodó! Látszik!
tulipan
@Shikari: Ja. igaz is, ELFELEJTETTEM, hogy egy született vándorcigány, mindenhol egyszerre buzgor és egyben otthon van ezért aztán pofázhatja a betolakodót,Önmagára! Igazán elárulhatnád, hogy cigányul hogy mondják a menűt??? :)))))
Nagy peched van Te cigány! Én csak magyar vagyok, itt, ebben az 1 HAZÁMBAN élek, születésem óta!!! :))))

https://www.google.com/search?q=v%C3%A1ndor+c...
csak úgy....
@tulipan: Nem tudom ,hogy föltünt é Néked a keresztény katolikus @Shikari: holnapi "menüje "ami náluk nem menü!:)

"Shikari
@Clavigo: Holnap megyek a telekre, Pesttől 50 km. Valószínűleg, már vágnom kell a füvet. Hétfőn jövök vissza. Addig egy jó bográcsos pöri és egyszer tárcsás hús még játszik! "
Szerinted, nagypénteken zabál húst hússal egy igazi keresztény?
Shikari
@tulipan: Nem buzgor, hanem bozgor! Nem tanulsz az elvtársaidtól? :-))))))))))))))))))
tulipan
@Shikari: Mikor adsz román nyelvórát náci elvtárskám??? Ha máR BEVALLOTTAD,, hogy ilyeN perfect vagy?? :))))
csak úgy....
@Shikari: dül belöled az ovodás színvonal, tibi! te holnap húst eszel ? remélem kósert...
tulipan
@csak úgy...: Bevallom NEM! Engem Shikari "nagy keresztényi", várakozó áhítatában, az fogott meg, hogy ennek a tragikusan meghatónak nevezhető 2000 éves eseménynek a kapcsán, a nagy keresztény áhitatban a legfontosabb KAJA! :))))
Eladott Ország
@könnyű lelki sértés: Biztosan csak véletlen, hogy a tavalyihoz képest 14 hellyel került lejjebb a rangsorban a magyar sajtószabadság a Riporterek Határok Nélkül (RSF) nemzetközi újságíró-szervezet felmérése szerint. Ezzel a 87. helyet szereztük meg a 180 országot rangsoroló listán – közvetlenül Peru és Sierra Leone után. Két szegény ország Dél-Amerikában és Nyugat-Afrikában, annyira mégsem szegények, hogy ne lehetne egy csepp médiaszabadságot importálni tőlük. Nem bánom, cserébe, elvihetik a Semjén Zsoltot magukhoz, templomokat építeni. Semjén olyan hülye sötét vagy hogy a korom melletted világit. Miért nem mész el hozzá esténként a tojástartóját nyalogatni? Gondolom egyből szentté avatná. Hogy lehet valaki ennyire korlátolt mint ő? Már a kutyám is megtanulta hogy ha megmutatom neki az állat gyilkos Semjén képét , rögtön elmegy a kert sarkába kakilni. Már ő is tudja,hogy ez a senki mit érdemel. Egyszerűen le kell szarni.
Újra és újra feltámad a "fránsziás" műveltségű, álságos keresztény töpszli.
https://kolozsvaros.com/2019/04/17/ujra-es-uj...
durbincs
@csak Húgy.: & @Kula.: csak legyen lánc + viz mi magukat oly rettenet messze viszi ?
durbincs
@tulipan: @tulipan: azt sokat ne probálkozzék , magának repedt a magháza is ?
durbincs
@dr. prédikátor: azt döngeti az unokatesokat még ? maga Vérrfertező disznó ?
tulipan
@durbincs: Narancsos seggnyaldosó Félfarok, osztán sokat ne probálkozzál már, hiszen neked repedt a magházad is !
csak legyen lánc + viz só ami TÉGED oly rettenet messze elcipelne ? Bár tenné!
tulipan
@durbincs: Mond csak, tényleg döngeted most is azokat a tesokat ? Te mocskos vérfertező disznó ?
durbincs
@tulipan: mondjuk maga beteg ,s véleménye is beteg ?/szerencsétlen /
Grafix69
Azt az állkeresztény pénzsóvár harácsoló édesanyádat , hát milyen apokaliptikus faszság miatt nem raktak még a börtönbe te ingyenélő parazita . ?
durbincs
@Grafix69: mint @tulipan: mondjuk maga beteg ,s véleménye is beteg ?/maga szerencsétlen /
Grafix69
@durbincs: Baszki Te is pontosan tudod ,hogy ez a fasz egy semmirekellő ingyenélő faszkalap , ne védd már ezt a nulla fost .
tulipan
@durbincs: Te narancsos, szaros pofájú seggnyaló Félfarok, mit képzelsz? Hiszen te agybeteg ,vagy és ezért a véleményed is beteg ?/szerencsétlen /
Te is pontosan tudod ,hogy ez a nagyseggű fasz egy semmirekellő ingyenélő faszkalap , ne védd már ezt a nulla fost!
tulipan
@durbincs: Te narancsos, szaros pofájú seggnyaló Félfarok, mit képzelsz? Hiszen te agybeteg ,vagy és ezért a véleményed is beteg ?/szerencsétlen /
Te is pontosan tudod ,hogy ez a nagyseggű fasz egy semmirekellő ingyenélő faszkalap , ne védd már ezt a nulla fost!
Továbbra is döngeted még a tesóidat, te mocskos vérfertőző rém!!
durbincs
@tulipan: @tulipan: maga agyrepedt ,és már rettenet szivárog a magháza ?
fideszes gyökér
@Shikari: Zabáljad sunkát a Jézuskrisztus emlíkire, dikk! De rohadjon beléd, aztán essen ki a májad az ászfáltrá!
Koszos magyar geci!
human
Az egyházra a veszélyt csak a Semjén Zsolt féle álkeresztények jelentik. Ők rombolják az egyház hitelességét. És mivel a hívek és a potenciális hívek előtt az egyház hitelt veszít ezért zsugorodik a hívők tábora is.
evacica
Zsolti a hülyeség fájna te üvöltöznél! Ha megszólalsz csak úgy dől belőled a süket szöveg!Franciaországban demokrácia van ha nem tudnád, ellentétben Magyarországgal, ahol ti tesztek tönkre mindent! Ha hallgattál volna bölcs maradtál volna, de kell a főnök sej haját nyalni!
tulipan
@durbincs: Szerencsétlen narancsos seggnyaló Félfarok? Ha a hülyeség fájna te üvöltöznél! Ha megszólalsz csak úgy dől belőled a süket szöveg!Franciaországban demokrácia van ha nem tudnád, ellentétben Magyarországgal, ahol ti tesztek tönkre mindent! Ha hallgattál volna bölcs maradtál volna, de kell a főnök sej-haját tövig kinyalni! Te mocskos vérfertöző..
durbincs
@tulipan: @tulipan: maga agyrepedt ,és már rettenet szivárog a magháza ?
Szeparepa2
Ügyeletes tobzódó elmeroggyant trolljaink kapcsán, két bölcs szösszenetet ajánlok a té egybegyúltaknak.
Hülyékkel vitázni nem javallott, mert le kell menni a szintjükre és ott legyőznek a rutinjukkal!
Okos enged, szamár szenved... (ez már inkább közhely jellegű, de örökérvényű és most is nagyon aktuális)
tulipan
@durbincs: @durbincs: @durbincs: Te hülye, narancsos, szaros pofájú seggnyaló Félfarok, mit képzelsz? Hiszen te agybeteg ,vagy és már nagyon szivárog az a magházad, ezért a véleményed sem lehet más, mint beteg ?/bunkó, szerencsétlen /
Továbbra is döngeted még a tesóidat, te mocskos vérfertőző rém!!
tulipan
@durbincs: Te hülye, narancsos, szaros pofájú seggnyaló Félfarok, mit képzelsz? Hiszen te agybeteg ,vagy és már nagyon szivárog az a magházad, ezért a véleményed sem lehet más, mint beteg ?/bunkó, szerencsétlen /
Továbbra is döngeted még a tesóidat, te mocskos vérfertőző rém!!
durbincs
@tulipan: +@csak Húgy...: micsoda vizelet combó ?
durbincs
@tulipan: ne rágjon be mert fényderült ,kisded játékára ? ugyse maga ott a vinkli , szerény 50IQ-val ,?@Eladott Ország:
tulipan
@durbincs: Te hülye, narancsos, szaros pofájú seggnyaló Félfarok, mit képzelsz, ott a Ploesti bányakecód 38 emelet mélyen, állandó deilirumban, a bányalóvizelet-koktail vededelésétől?? Hiszen te agybeteg vagy és már nagyon szivárog az a magházad, ezért a véleményed sem lehet más, mint beteg ?/bunkó, szerencsétlen / Továbbra is döngeted még a tesóidat? te mocskos vérfertőző rém!!
durbincs
@tulipan: ne rágjon be mert fényderült ,kisded játékára ? ugyse maga ott a vinkli , szerény 50IQ-val ,?@Eladott Ország:
tulipan
@durbincs: @durbincs: Te szerencsétlen sötét narancsos seggnyaló Félfarok, ott abban az éjsötét román Ploesti bányakecódban, a 19. emelet mélyen! Há' hogy ityeg az a minirépád manapság??? Túlélted a nagy húsvéti zabálást, te szétrepedt agyú, szegény kreténke ? de mért nem állsz ki a napra ? most má' süt? azt ne rijá má , hogy neked csak ennyi jutott slusz-passz ? hiszen Te csak egy szerencsétlen bányaköcsög vagy? Tudod a túl sok maszturbálás ártalmas. Naponta maximum 4 egészséges. Te meg ma túl vagy haton! Azt, ne rágjál be túézottan, mert fény derült ,kisded játékodra ? ugyse Te vagy ott a vinkli , szerény 30IQ-dal ?
durbincs
@tulipan: ne rágjon be mert fényderült ,kisded játékára ? ugyse maga ott a vinkli , szerény 50IQ-val ,?@Eladott Ország:
tulipan
@durbincs: @durbincs: @durbincs: Te szerencsétlen sötét narancsos seggnyaló Félfarok, ott abban az éjsötét román Ploesti bányakecódban, a 19. emelet mélyen! Há' hogy ityeg az a minirépád manapság??? Túlélted a nagy húsvéti zabálást, te szétrepedt agyú, szegény kreténke ? de mért nem állsz ki a napra ? most má' süt? azt ne rijá má , hogy neked csak ennyi jutott slusz-passz ? hiszen Te csak egy szerencsétlen bányaköcsög vagy? Tudod a túl sok maszturbálás ártalmas. Naponta maximum 4 egészséges. Te meg ma túl vagy haton! Azt, ne rágjál be túlzottan, mert fény derült ,kisded játékodra ? ugyse Te vagy ott a vinkli , szerény 30IQ-dal se.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.