A szocialisták kormányzása és pusztítása után van mit beavatkozni az egészségügybe, mert az összeomlás szélére juttatták a betegellátást – közölte szerdán a Fidesz az MTI-vel.

Fidesz: a szocialisták pusztítása után van mit beavatkozni az egészségügybe
Fotó: Balogh Zoltán/MTI

A nagyobbik kormánypárt Korózs Lajos szocialista képviselő sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagált. A politikus az egészségügy több területén is beavatkozást sürgetett, mivel szerinte nemzetbiztonsági kockázatot jelent az ágazat.

A Fidesz reagálásában azt írta,

a szocialisták kormányzásuk alatt 600 milliárdot vettek el az egészségügytől, eladósították, leépítették a kórházakat, csökkentették az orvosok, ápolók számát, nem gondoskodtak utánpótlásukról és megalázóan alacsony béréért dolgoztatták őket. Azt sem szavazták meg, hogy több mint 600 milliárddal többet költsön a kormány egészségügyre, mint a szocialisták 2010 előtt

- írta a kormánypárt.

Közölték továbbá, hogy a Fidesz folyamatosan pótolja az ágazattól korábban elvett pénzeket, országszerte fejleszti a kórházakat és rendelőket, béremelést indított az orvosoknak és az ápolóknak, utóbbiak 2022-re átlagosan két és félszeresét fogják keresni annak, mint 2016 előtt.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Jó reggelt POLGÁR izék!
.
Átszunyáltak közel TÍZ ÉVET!
.
Ez a melléktermék RÁJUK hullik vissza csatornásTÚL innen, és túl!
könnyű lelki sértés
Döbbenet!
Ha ezt magukban röhögve írták, mert még mindig lehet ilyesmivel hergelni, hülyíteni a szavazóikat (mert ők már csak a szavazóiknak nyilatkoznak, a többiek egyáltalán nem számítanak), az is undorító, de azt valahol megérteném.
De ha ezt ők maguk is komolyan gondolják, akkor menthetetlenek. És lassan velük az ország is.
Nessy
Pártunk és kormányunk mi az ördögöt csinált lassan tíz éve???
Komolyan mondom, ez már a pofátlanság magas iskolája!
Azonkívül, hogy ilyen, olyan "terveket" írtak, nem emelték a finanszírozást, ölbe tett kézzel nézték, hogy az egészségügyi dolgozók "kivándorolnak", csak szankciókat tudtak kitalálni!
Lehet meglátogatni a mamájukat!
Yeromos
Megint jönnek a választások, jönnek az ígéretek, de tények makacs dolgok, az elmúltnyócévben sokkal fontosabb volt a stadiont építeni kisvasúttal és rengeteg pénz költeni az orbán által le züllesztett focira. Az egészségügybe meg semmi fejlesztés nem volt de még a szinten tartást sem tudták elérni. Az elmútnyócévben kialakultak a várólisták, elindult az orvosok, szakápolók kivándorlása.
Aki Én
@simmering73: Ennél pontosabban és tömörebben nem lehet megfogalmazni a lényeget.
Ábel
Ez ám a perverz duma! "A szocialisták pusztitása" És mit mondjunk a fidesz pusztítására, mikor papír, és szappan sincs a mellékhelyiségekben, és tömegesen halnak meg az emberek kórházi fertőzésben. A szocialisták alatt pár napra bejutottam ultrahangra, szemészetre. Most fél év, egy év mire fogadnak.
Nessy
Néha az az érzésem, hogy a fidesz elfelejti hogy mát kilenc éve ők "kormányoznak"! Igaz sok köszönet nincs benne!
könnyű lelki sértés
@Nessy: "Csak a szépre emlékezem"
Nos, a fidesz kormányzásában semmi szép nincs, ezért nincs mire emlékezni.
CsipkeRózsa
Egy egész ország cáfolhatja, hogy ebben is hazudik a fidesz! Tanuk vagyunk rá.
Madácsi Pali
A jó budös Nemzeti Elnyomó Rendszeretek! Hány éve kormányoz a magát kalapos királynak képzelő nemiszerv váladék? Az elmult nyolc év már kilenc éve elmult! Ezalatt az idő alatt kiutáltatta hazánkat.. Meg lassan több magyar gyerek születik külföldön mint ithon. Meg egyébként a NAV vizsgálódhatna a nincstelen szennyláda zsebében, hogy miből futotta a magángépes luxus szállós meccsekre, ha már a cimbi elárulta hogy mellényzsebből fizetett kpval.
görbetükör
"S ha végül rájuk dől a ház és nincs már több hitel
Majd mást vádolnak azzal, amit ők követtek el
És engedelmes szolgáló a törvény és a jog
Édesapám, csak azt ne mondd, hogy ezek ugyanazok
Hát kedves fiam, édes lányom, véssétek be jól
E szép országban pusztít más is, nemcsak az alkohol
Jönnek majd és hirdetik, hogy milyen nagy magyarok
De tudjátok, hogy ezek bizony mindig ugyanazok
Édesapám, te megmondtad: ezek ugyanazok"
(Bródy)
advocat
És ez már a kilencedik fidesznyik év. És semmi?
kereső
A rinocérosz pofája az ezekéhez képest,harmatos baba popsi.Ekkorát hazudni!- nem pirult bele senki?Ja fidess nem tud pirulni-mert hogy "személytelenül" az állampártt adta ki a közleményt. Nem merte vállalni arccal,névvel senki?
papa.49
Az ,,elmút kilencév,, a TIÉTEK VOLT fiúk talán amnéziások vagytok ???
Ti vagytok hatalmon 9 éve, akkor eddig miért nem javítottatok az elbaltázott állapotokon a felépített 15 stadion helyet ???
könnyű lelki sértés
@CsipkeRózsa: A fideszt sosem zavarták a tények. Ők csak fújják a magukét orrvérzésig sehallselát Dömötörként.

Közben lopnak, csalnak, lerabolják az országot, a fiatalokat elüldözik, a betegeket, öregeket kínozzák, megölik, a szegényeket éheztetik (a szegények gyerekeit is), és mindezt tíz-, százezer számra (ez gyakorlatilag emberiség ellen elkövetett bűncselekménynek számít) és végül felperzselt földként 100 évre eladósítva hagyják maguk után... hagyják magára több sebből vérezve ezt az országot, amit ők állítólag szeretnek.
csipetke
Nekem nem rémlik,hogy a szocik alatt hosszú várólisták lettek volna,és emlékeim szerint soha,az átkosban sem volt ilyen lepusztított,tönkrevágott az egészségügy.A fidesz a kilenc évük alatt szinte kizárólag a hatalmuk megtartásával,a haveri kör mérhetetlen gazdagításával,és a sok rohadt stadion építésével foglalkoztak.Az egészségügyet pont lesz@rták.Gusztustalan,hogy még mindig,kilenc év garázdálkodása után is az előző kormányt köpködik.Soha ilyen aljas,kártékony kormánya nem volt ennek a nyomorult országnak.
lusta
Kérném nem idegeskedni. Sajnos igazuk van. Álljon itt az a tény, hogy a választópolgárog kissé több, mint fele támogatja őket. A választópolgárok nagy része szeret kórházi fertőzésben elhunyni, ha az fideszes kormánytól van. A választópolgárok nagy része szereti a hosszú várólistákat. A választópolgárok nagy része szeret háziorvos nélkül élni. A sort lehet folytatni, mert a választópolgárok nagy része szeret hülye lenni.
Yoda69
Azert az már tényleg nonszensz hogy 10 eves kormányzás utan is meg elmutnyoceveznek.
Grafix69
Igen , elvtársak azóta azért eltelt 10 év , bassza meg .
solidedge
Ezennel az összes Fideszre szavazót idiótának kiáltom ki.
kereső
Ha gdp arányosan nézem az akkori és a mostani eü költéseket, akkor orbán alatt csökkent a fianszirozás- ha ehhez hozzáveszem azt is, hogy orbánék erőteljesen eltolták a finanszirozás megoszlását a lakossági-és a vállalati közvetlen finanszorozás felé, akkor lehet érzékelni a tendenciát- az állam fokozatosan csökkenti a közvetlen eü támogatást.
/lakossági fianszirozás: eü járulék emelés, a gyógyszertámogatások csökkentése, vállalati: gyógyszergyártók,forgalmazók befizetései/
Hol a lé elvtársak? -mármint az a pénz amit a munkavállalók eü járulékként befizetnek? Hol van annak jobb!helye, mint az eü-eben? Tudom a ti zsebetekben.
kereső
És akkor még ide kivánkozik ez IS!. Bár a piz itt és most "családban" marad:
Tiborcz egyik cége kötött szerződést a Nemzeti Turisztikai Ügynökséggel ( Rahel!!)- szaktanácsadásra. A szerződés értéke 1.9 milliárd forint. Most már nem is próbálják még titkolni sem a lopást.
szaboria1
Van pofájuk 9 év után is ekkorát hazudni.
Eladott Ország
uploads.disquscdn.com/images/ae10d4707525bd98c06ed00dae4d6b58cd00a130eb1c196fe78421eef15810fe.gif?w=600&h=454
Nem kéne visszamenni az Árpád házi királyokig?! Úgy tűnik, az egészségügyi dolgozóknál beköszöntött a Kánaán. Horváth Ildikó, az EMMI egészségügyért felelős államtitkára ugyanis közölte, hogy meg lehet nyugodni, minden egészségügyi szakdolgozó béremelést fog kapni. 2022-ig hét lépcsőben 2 és félszeresére nő a fizetésük a 2016-os bérekhez képest. Az, hogy ennek mennyi köze lesz a valósághoz, nehéz lenne kitalálni. Azonban ha az elmúlt időszak béremeléseit nézzük, akkor sok jóra nem érdemes számítani. Kicsit több mint egy évvel ezelőtt, 2017 decemberében ugyanis úgy kaptak 12%-os béremelést, hogy egy forinttal nem vihettek többet haza. Vagyis hazudtak. Hogyan lesz az előző 12 és a következő 72 százalékból két és félszer akkora fizetésük? Azt még nem tudni, hogy tudnak úgy 72%-os béremelést véghezvinni, hogy egyetlen forinttal se vigyen majd többet haza egy egészségügyi szakdolgozó, de ne féltsük a kormányt, sikerülni fog nekik. Kell a pénz ugyanis a felcsúti várban történő etetésére és kell a pénz a külföldi országok stadionjainak és templomainak felújításához is. A kormányt sem az egészségügyi szakdolgozók, sem a postások, sem pedig a tűzoltók nem érdeklik egy pillanatig sem. Egy dolog fontos ennek a kormánynak, Orbán Viktor és haveri körének hihetetlen mértékű meggazdagodása, semmi más.
ágimami
Hányingerem van az ilyen cikkektől!!!
9 évig mit csinált a fidesz???
Eddig is rég "ráncba szedhették" volna az egészségügyet, a sok stadion építéséből tellett volna rá!!! (A többit már nem is sorolom, mert kevés lenne itt a hely, leírni!!!)
Talán több orvos maradt volna itthon és nem lenne ekkora baj! :DDD
nezelodo
Ha tehetséges volt a rombolásban a Feri KISZ titkár kormány, akkor utólag pirulhatnak, mert a Viktor KISZ titkár kormánya nagyságrendekkel tehetségesebb a pusztításban, abban meg kimagasló, ahogy az elődeire keni a saját pusztítását.
CsipkeRózsa
@kereső: ma, 08:47

Ha már felhoztad a Ráhel-divatot, most olvastam egy másik Ráhel-divat írást, láttam egy szép kék villát is (nem evőeszköz).

24.hu/fn/gazdasag/2019/04/18/orban-rahel-divatstrategia/
Jozefina
@CsipkeRózsa: Bródy nagysága örök !!!
kokopelli
@szaboria1: a saját csordájuk,ha nem éppen elhiszi,de szajkózhatja! Sajnos az öcsémet a
bátyámat és a két sógornőmet már nem tudom megkérdezni!! Lenne mesélnivalójuk!?
szaboria1
@kokopelli: Sajnos ha a párom nem hozom haza két éve a kórházból akkor ma már nem élne.
kokopelli
@szaboria1: ...volt szerencsém (?) a magyar kórházakat belülről látni! (nem betegként)
Kb.a nyugati állatorvosi "párnapos bentlakásra kialakított" korházacskák szintjén mozognak!
Mackó kutyusomat hagytam benn egyszer egy közuti balesete után!
tudode
Közel TÍZ ÉV UTÁN olyan rossz üzletet kötött az ország, hogy a ŐFÉLESÉGE szerinti a vizionált ÁLLAMVÁLSÁG mellé összebuherált .. l a k h a t á s i -, . e g é s z s é g ü g y i-, .. a l k o t m á n y .-, és egyéb VÁLSÁGOT!
.
Érdemes meghallgatni/megtekinti, hogy a KARAKTER buherálás után miről ÓBERKODOTT
.
index.indavideo.hu/video/Orban_Viktor_elorehozott_valasztast_akar
.
TaláLÓS KÉRDÉS: 2019-BEN .. V A N .. H O V A .. F O R D U L N I, akkor, amikor évente egy városnyi lakos dobja fel a talpát, stb., stb.
.
Hol is van ENNEK a szektának a gyökere, amelyet ki kellene tépni KORONÁSTÓL!
.
Magyarország SZÉLTOLÓI jobban teljesítenek MINDEN ÉGTÁJNÁL! (Kivágta magát!)
desir62
Nyóc éve ti kurmányoztok tetü, bóhások, mi rű pofáztok?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.