Novemberben több ezer forinttal több pénz érkezik a nyugdíjasok számlájára, illetve több pénzzel állít be a postás, mint korábban – írja a 24.hu.

Még idén extra pénzt kapnak a nyugdíjasokFotó: Mohai Balázs/MTI

A portál úgy tudja, a korábbban becsült 2,7 százalékossal szemben 3,1 százalékos lehet idén a drágulás, ezért 0,4 százalékos nyugdíjkorrekcióra lesz szükség az év végén.

135 ezer forintos átlagnyugdíjjal számolva ez azt jelenti, novemberben csaknem 6500 forinttal több pénz áll a házhoz

– kalkulálja a nyugdíjguru.hu oldalra hivatkozva a napi.hu.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
parasztvakítás, ahogy tavaly (novemberben 0,8-at januárban 1,1 -et csaltak el) úgy most is ellopják! =))
adrenalink
Kitartást kedves nyugdíjasok! Bözsi néni:-) Az Úr megint "kegyes" lesz hozzátok...
simmering73
Már most annyi a havi háztartási kiadásunk, mint tavaly április hó végén volt. Ez nem 3,1% sokkal inkább 13,1%. Igaz, még nem vagyok nyugdíjas.
Sámannus
Menjetek szavazzatok a sleppre. ..Erre épül a kampány.
tudode
Durva a "kapnak" kifejezés, mivel állítólag megkonzultálta saját magával, hogy "lemondtak" egy havi nyugdíról a NYUGGEREK
.
www.youtube.com/watch?v=A6BOwCtmhTU&t=5s
.
Ezen kívül plusz egy haví nyudíjból lett betontekNŐCSKE a svájci indexálás megumburdálása miatt!
.
Szkolkó csász!
.
csipetke
135 ezer után 6500 ft? És akinek 100 ezer alatt van?Az annyival kevesebbet kap arányosan.Ebben az országban azok vannak többen,akiknek 100 ezer,vagy az alatti a nyugdíjuk.Lehet megint gondolkodni,hogy mibe fektessük ezt a qrvasok pénzt:-kötvény,részvény,ingatlan?
adrenalink
Jut eszembe! Ez az extrának titulált 6500 Ft (590! Ft/hó) pénzecske eltörpül az államtitkárkák fizetésemelése mellett...
index.hu/belfold/2019/03/05/helyettes_allamtitkar_fizetes_miniszter_kozigazgatas_burokracia/
Eriksson
Havonta 6500 ft, az extra pénz. Esetleg. És most, nem novemberben.
Nessy
Elmennek a mamájukhoz! Eleve ez ai inflációs differencia, amit a "milliomos" nyugdíjasok adnak kamatmentesen pártunknak és kormányunknak. Az infláció számításról meg ne is. beszéljünk! A maginflációt veszik alapul, amibe pont a napi lényeges tételek nincsenek benne! Imádom amikor azok beszélnek "extra pénzről", akik évek óta nem kevés pénzt vesznek így el a nyugdíjasoktól, miközben ők több százezer forint béremelést szavaznak meg maguknak!
Egyre szélesebbre nyílik az olló az átlag nyugdíj, és a minimum bér között. Arról nem is beszélve, hogy ez síma számtani átlag, viszont a legnagyobb létszám a százezer forint alattiak. Éves szinten kb. 6500 forint! Nesze neked remekül prosperáló gazdaság, növekvő GDP, támogatás boldog, boldogtalannak, de nem idehaza!
nevemnick
Ez egy 90 e. forintos nyuggerdíjnál 2545.- jó magyar forint lesz.
Hajrá, irány a Hilton, vagy Amerika!
Kapjátok be rohadék banda, a csüngőhasúval együtt!
Yoda69
Az inflacio tobb mint 5%, ezzel szemben csak 2% volt a nyugdijemeles. Es most odalok O1G nehany ezer forintot. Ez tobb mint gusztustalan, mikozben o magangepen repked meccseket nezni. Meddig lehet ezt turni?
Desischado
Teljesen egyetértek vele, azért másolom ide ezt a véleményt.

Mészáros Jenő
Ez az egyik fideszes trükk, a nyugdíjasok nagy átverése!
Ugyanis ezzel a sumákolással, ez az összeg nem épül be a nyugdíjba.
Míg az infláció igen. Azaz többet kell kiadnunk nem csak ebben az évben, hanem az összes ezt követő években is.
A következő évi nyugdíjemelésnél nem veszik figyelembe az előző évi alultervezett inflációt és annak ezt a látszat kompenzálását.
Szóval szépen elveszti a nyugdíj az értékét, a vásárlóértékét, mert az inflációnál kisebb mértékben emelkedik.
S ugye az év végén ez az összeg sem ér annyit, mint az év elején, már az infláció miatt is, így kevesebb áru vehető meg érte.
Plusz az inflációt a szokásos fideszes módon központilag hazudják alacsonyabbnak a ténylegesnél.
Pontosan fedi a lényeget. Vakulj paraszt, és rohanj szavazni a fideszre!
Dr plágium
NEM EXTRA , csak rosszul számoltak (szándékosan)!
dr. prédikátor
közelegnek a választások, valamivel el kell kábítani a nyugdíjasokat!!!már nem elég egy golyostoll vany egy líló rohadt krumpli!!!
menekült
Na, megint úgy állnak a számok. Helló röfik!
csipetke
@Eriksson: 21:31 Azt honnan szedted,hogy most?Majd novemberben...
SystemError
Egyre kevesebbet ér a nyugdíjas szavazat...:)
Nessy
Szóval hatódjak meg, és mondjak áldó imát, hogy egy alul tervezett maginfláció miatt egy nem egészen valós korrekció összegét hitelezhettem kamatmentesen pártunknak és kormányunknak!
Persze, még az is lehet, hogy megint "kiszámolják", mint szokták, hogy nem is volt/van infláció, és "növekedett a nyugdíjak vásárló értéke"!
Pedig évek óta csökken!!! Persze egy 30%-s emelés nekünk is jól jönne ám tisztelt honatyáink és honanyáink! És még nem is jelentene több százezer forintot fejenként, hanem annak kb. a tizedrészét!
Kéretik abba hagyni ezt a hangzatos hazug dumát!!!
Eladott Ország
Eleve, milyen vastag bőr kell ahhoz, hogy az, aki egy ilyen szemét szabályt bevezet és ugyanő később eltörli, akkor jótevőként ünnepeltesse magát? A nyugdíjprémium szintén nem a kormány, pláne nem Orbán Viktor jótette. Azt a Bajnai-kormány vezette be – egyébiránt a 13. havi nyugdíj kivezetésének kompenzálására, de ebből Orbánék annyit böfögnek bele a társadalom fülébe, hogy a rohadékbalosok elvették a szegénymagyarkisnyugdíjastól a 13. havi nyugdíjat, bezzegafidesz nyugdíjprémiumot fizet – törvény kötelezi rá a Fidesz-kormányt is. Szó sincs arról, hogy a focimeccsről focimeccsre röpködő hazudós kisember mérhetetlen szociális érzékenysége, embersége, bármi pozitív tulajdonsága csúcsosodna most ki. Mégsem jut eszébe senkinek, hogy szembesítse a tényekkel. Én azt is megkérdezném tőle – ha már ott vigyorognék dísznyuggerként – hogy miből fizeti a nyugdíjprémiumot? Az ellopott magánnyugdíjakból, vagy azt már elköltötték (jó, ellopták) és hitelből inkább? Ideje lenne már befejezni az indokolatlan udvariaskodást. Rohadtul nem szolgált rá Orbán. Bátran nevezzük annak, ami. Hazug, tolvaj gecinek. Az ilyet nem áhítattal kell hallgatni, hanem a képébe tolni az igazságot és kiröhögni. Erre szolgált rá, ezt érdemli. Semmi mást.
www.facebook.com/orbanviktor/videos/635681096827108/
kereső
Akkor lenne "extra"- ha a valós inflációs adatokat tükröznék az éves nyugdijemelések. Mert ahogyan tavaly-elcsalta a tényleges a saját maga által hozott törvények szerinti nyugdijemelést, úgy ez az "extra" nem fogja azt pótolni.És majd akárki meglássa, a közölt hivatalos!!!infláció idén sem lesz több,mint 2,7% .Orbán már megkapta az aranyhaltól a három kivánsága teljesitését, most már meg lehet sütni. A sok hülye ,meg csókolgatja a kezét- ahelyett,hogy pofán vágná a hazug tolvaját.
tudode
Arról nem is szólva, hogy a NYUGGEREK nyugdíját is terheli a 27%-os ÁFA, pedig legtöbbje benzint sem iszik!
.
Tehát a rabLÓ állam ilyen nagylelkű azokkal a NYUGGEREKKEL, akik még a kódis gyermekeiket, unokáikat is segítik, fogatlanúl szopogatva a farhátat!
papa.49
Az a kb. 1 millió akinek 100 ezer alatt van a nyugdíja, meg kap kb 2,3 ezer forintot !!!
Ebből az 1 millióból, 250 ezren 50 ezer forint alatti nyugdíjjal rendelekeznek, azok meg kapnak 1 ezer forintot !!!
Dr plágium
@csipetke: Félre értetted. Azt mondta, hogy akkor lenne extra ha mostantól havonta adnák a 6500 ft-ot.
szaboria1
Bedobják a mézes madzagot, hogy májusban nyerhessenek pedig érik a gazdasági válság benzin élelmiszer árak az egekbe fog szökni. November be meg bejelentik nincs rá keret.
Eladott Ország
Helló Röfik, és majd az év végén, ha úgy vannak a számok, akkor ÉN emelek megint, hogy vakuljon a paraszt.
magyarbakancs
3,4 % -os infláció van .
Ez van a papíron.
Akkor én hátasló vagyok.
Minden amit veszel 20-50 forintot tettek rá az elmúlt időkben.
namihami
Véletlenül megint egy választás előtt bejelentendő hírrel találkozhatunk.
Na nyuggerek, jöhet az imádat és a megfelelő helyre tett X.
Jozefina
"135 ezer forintos átlagnyugdíjjal számolva ez azt jelenti, novemberben csaknem 6500 forinttal több pénz áll a házhoz"
6500.-Ft qva nagy pénz??? Legnagyobb baj, hogy a legtöbb nyugdíjas nyugdíja el sem éri a 135 ezer Forintot!!! Ez megint egy választási kampány a fidesz-kdnp részéről, amit egyébként is meg kell csinálniuk!!! Miért nem beszélnek a "nyugat európai minimál nyugdíjról" Miért nem azt vezetik be??? Az egy kicsit ütősebb lenne!!!
Eriksson
@csipetke: Nem a tényről, az óhajomról írtam.
menekült
Tavaly januári adatok:
www.penzcentrum.hu/nyugdij/nem-alom-a-nyolcszazezres-nyugdij-mutatjuk-hanyan-kapnak-ennyit-magyarorszagon.1070884.html

A 100000 ft alatti nyugdíjat kapók közöl a legkevesebb a 25000 ft, ők havi 833 ft emelés fognak kapni novemberben (ennyit megeszik 1 ebédre 0rbán a karmelita menzáján). De ne feledkezzünk meg a 800000 ft-ot kapókról se, ők havi 167000 ft emelést fognak kapni (kétszáz kisnyugdíjas emelését). Meghalt Mátyás király...
csipetke
@Dr plágium: 8:45 Igen,közben tisztáztuk..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.