A Hír TV Magyarország élőben című műsorában Semjén Zsolt azt mondta, a Notre-Dame sorsa nemcsak a francia nemzetet érinti, hanem az egyetemes emberiséget is. A miniszterelnök-helyettes ugyanakkor úgy vélte, abban, hogy a katedrális leégett vastagon benne van a francia szekularista egyházellenes politika. Franciaországban államosították a templomokat, ehhez képest Franciaország, ami elvileg egy jóléti, nyugati ország, egy töredékét sem volt hajlandó adni a Notre-Dame tatarozásához. Eleve nem lett volna szabad hagyni, hogy a székesegyház ilyen leromlott állapotba jusson – tette hozzá, majd azt mondta, nem a KDNP elnökeként, hanem magánemberként ő ebben „egy tragikus szimbólumot” lát. Az a Franciaország, amelyik megtagadta – mint az egyház legidősebb leánya, úgy hívták régen Franciaországot – saját történelmét, megtagadta önmagát, megtagadta saját kereszténységét és hitét, ez az égő templom valahogy kifejezi azt az apokaliptikus értékvesztést, aminek a nyugati világban tanúi...

Forrás: veszpresszo.hu
Feltöltő: Manhattan
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
A háziállatokra lövöldöző, doktorátusát plágiummal szerző főemlős más szemében a szálkát sajátjában a gerendát nem látja meg ."Eleve nem lett volna szabad hagyni, hogy a székesegyház ilyen leromlott állapotba jusson " Ezek szerint az nagyon is rendben lévő dolog itt Magyarországban hogy a kórházak düledező állapotban vannak .Ugyanakkor külföldön építenek kórházakat és stadionokat . Az ugye, rendben van!?
Manhattan
Az égő nagyváradi püspöki palota mit fejezett ki?
RonaGyuri
Dónyi, Sónyi meg bölcsebb lettél volna, ha csöndben maradsz! =))
nemfideszes
Mint a középkorban...
...amúgy meg a magyarországi egészségügyi intézmények állapotáról ugass te ájtatos szent szar!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.