Aki hetente négyszer vagy többször eszik feldolgozott és vörös húst, annál nagyobb a kockázata a bélráknak.
Napi 76 gramm feldolgozott hús fogyasztása esetén ötödével nő a bélrák kialakulásának az esélye, ahhoz képest, aki csak 21 grammot fogyaszt el Ezt derítette ki egy friss, csaknem félmillió brit étkezési szokásait vizsgáló kutatás.
A feldolgozott hús evése napi 25 grammonként húsz százalékkal növeli a rák esélyét,
míg vörös hús esetén napi ötven grammal emelt fogyasztást vizsgálva 19 százalékkal emelkedik a bélrák esélye. Egy szelet sonka 23 gramm feldolgozott húst, míg egy átlagos steak 163 gramm vörös húst tartalmaz.
Aki hetente négyszer vagy többször eszik feldolgozott és vörös húst, annál nagyobb a kockázata a bélráknak, mint aki heti kettőnél ritkábban eszik ilyeneket – mondta a Tim Key, a tanulmány társszerzője, az Oxfordi Egyetem professzora.
Cikk- és címlapkép: Pixabay
11 hozzászólásarrow_drop_down_circle
Enni és enni hagyni!
Reszelj a fagyasztóból kivett propoliszból egy késhegynyit az ételre.
Védi a gyomrot a bélrendszert.
A riogató hülyéknek meg azt üzenem.Homoktövis és propolisz e kettővel a kórházi várólisták elkerülhetők!
A pálinkában feloldott propolisz ,maga az édenkert.ugyanez mézzel ,,butítva" maga a menyország.
Ha nekem nem hisz a szakember ,kérdezze a kínaiakat.
Ott a honoktövis gyógyszer míg nálunk étrend kiegészítő.
Na akkor ki a hülye?
közé! Majd ő is gyakorol,ha lesz neki önkritikája! (;-))
Új hozzászólás