A sematikus gondolkodásba nem fér bele, hogy voltak esetleg másfajta kommunisták is. Sunyi és romlott eljárás – így minősítette Mécs Imre ötvenhatos halálraítélt, volt parlamenti képviselő, hogy Nagy Imre szobrát avatóünnepség nélkül állítják fel újra. A Népszava többször írt arról, hogy a mártír miniszterelnök emlékművét a Jászai Mari térre viszik a Parlament mellett lévő Vértanúk teréről, ahol a Horthy-korszakban a „vörösterror áldozatainak” tiszteletére emelt szobrot állítják vissza. Kérdésünkre, hogy Nagy Imre emlékművét ki adja majd át az új helyen, Wachsler Tamás, a Steindl Imre Program vezetője annyit válaszolt: „avatóünnepséget nem tervezünk”. Pótó János történész, a Nagy Imre Emlékház igazgatója lapunknak nyilatkozva közölte: miként a szobor eltávolítása, a felállítása is hullámokat fog verni a médiában, de nyilván nem akarják, hogy ezek a hullámok az elkerülhetetlennél nagyobbak legyenek. Ezért nem szeretne Orbán, a kormány vagy a Fidesz újabb avatást. Mert hogyan is nézne ki,...

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
O.V. egy "elveihez hű" miniszterelnök!
Gyújtó beszéd Nagy Imre temetésén, most éjszakai bontás, csendben felállítás, természetesen már nélküle.
"Csuhások térdre, imához", most akkora "keresztény", hogy Szent Péter hozzá képest kisinas!
Eladott Ország
@Nessy: Orbán csak egy politikai prostituált. Őt már csak az ország kifosztása érdekli.
Nessy
@Eladott Ország: ha már így belejöttünk a 100 évvel ezelőtti szobrok újra faragásába, annak a kornak a "visszaállításába" érdekelne, hogy mikor cserélik le a Körúton a Combínokat eredeti tervek alapján elkészített omnibuszokra!
Az oktatásunk, meg az egészségügyünk már "eléri" lassan azt a szintet!
csak úgy....
@Pegero: te hiperaktív vagy hibbant vagy...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.