Tönkreteheti az üdülőszezont a munkaerőhiány.

Elképesztő fizetéseket ígérnek, mégsem találnak munkást a balatoni vendéglátósok
Fotó: Nagy Lajos/MTI

Küszöbön a balatoni nyári szezon, és a vendéglátók már most kétségbe vannak esve, nem tudják még, lesz-e aki dolgozik majd a partmenti büfékben, éttermekben, szállóhelyeken – írja a Pénzcentrum.

A portál szerint 

több százezres, olykor milliós fizetéseket is ígérnek a szakképzettebb dolgozóknak, de mégsem találnak belőlük eleget.

Az egyik megszólaló azt mondja, jó szezonra számítanak, de a munkaerőhiány, már most látszik, befolyásolja majd a termelékenységet és a kapacitást.

Egy másik étteremtulajdonos szerint

a napi 20 ezer forintos munkavállalói bérekkel meg vannak becsülve a munkavállalói, ellenben a tudásuk nem tükrözi az elvárásaikat.

Tavaly a nagyobb éttermek akár havi 800 ezer-1,2 millió forintot is kínáltak internetes hirdetéseikben egy szakácsnak havonta – plusz szállást és ellátást –, a szakképzett pincérek pedig 500-700 ezer forinttal kalkulálhattak jobb helyeken. Úgy fest, idén sem lesz jobb a helyzet.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vanison
Azért kíváncsi lennék arra a valóban elképesztő fizetésre, hogy valóban annyi-e amennyi. Igérgetésből bármekora lehet. Nem annyi, hanem annyit igérnek. Letelik az első hónap, aztán kiderül, nem is annyi.
Veleda
Napok óta olvasom a helyi hírdető újságban egy milliomos cigány házaspár hírdetését ( ismerem őket), hogy a balatoni Zöldség-Gyümölcs kereskedésükbe árust keresnek kiemelt bérezéssel, szállás megoldott jogosítvány szükséges. Van némi fantáziám, hogy a dinnye árus mire hírdet. Menjen hozzá akinek két anyja van. Ki a franc fog egy pajtában aludni, de dolgozzon reggel hattól este tízig. A munkabérről nem esett szó, a hozzászólásokat kikapcsolták. Szarházi banda.
Yoda69
Meg vacilalok hogy nyaron Balaton legyen vagy Adria. De egyre inkabb az utobbi a befuto.
Levendula
@vanison: Hogyha a nyár végére a tulaj autót tud cserélni, a nőjének pedig ciciplasztikára is futja, akkor nem adott elképesztő fizetést az alkalmazottjainak...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.