Vonattal ütközött egy személyautó vasárnap délelőtt Városlődnél, a baleset miatt a Budapest-Székesfehérvár-Szombathely vonalon 20-30 perces késések várhatók – közölte a Mávinform az MTI-vel.

Vonattal ütközött egy autó Városlődnél, késések várhatók Szombathely felé

Azt írták: Városlődnél egy személygépkocsi a fénysorompó tiltó jelzése ellenére a sínekre hajtott, ahol összeütközött a Veszprémből Celldömölkre tartó vonattal. A vonaton senki sem sérült meg, de a mozdony üzemképtelen lett – tették hozzá.

A helyszíni szemle és a műszaki mentés idején – előreláthatólag vasárnap délig – az utasokat Ajka és Veszprém között pótlóbuszok szállítják.

A Mávinform felhívta a figyelmet arra, hogy a Citadella nemzetközi gyorsvonat belföldi része Veszprémig közlekedik, a nemzetközi része pedig Székesfehérvár után kerülőúton, a Balaton északi partján, Ukk érintésével megy Ljubljanába.

Stern Péter, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletes szóvivője elmondta: a személygépkocsiból egy embert az ajkai hivatásos tűzoltók emeltek ki, őt mentőhelikopterrel vitték kórházba.

Kucsera Katalin, a megyei rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője azt közölte, hogy a személyautó sofőrje a balesetben súlyosan megsérült.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.