Bár egyvalaki most biztosan nagyon-nagyon boldog, egyáltalán nem biztos, hogy a hirtelen jött milliárdos létet mindenki jól tudná kezelni. Könnyen kicsúszhat az ember kezéből az irányítás, és a lottónyertesből könnyen földönfutóvá válhat. Bár nem tudni, ki nyert, de adunk neki pár tippet, hogyan ne kerüljön rövid idő alatt a padlóra. A "14; 21; 53; 60; 90" számsorozattal feladott szelvény birtokosa tegnap 4 milliárd 127 millió forintot kaszált az Ötöslottón. Hagyományosan sok nullával kevesebbről gondolkodunk a hétköznapokban, így bizonyos összeghatár felett komoly tudatos átgondolást igényel mekkora pénzösszegről van szó, és az mire lehet elég. Azok az emberek kifejezetten veszélyeztetettek lehetnek és összeomolhatnak ekkora összeg súlya alatt, akiknek az életéből hiányzott az álmodozás nagyobb összegű tárgyak megvétele, vagy nagy befektetéssel járó célok megvalósítása. Ki kell emelni a témakörben, a meglepődésen túl, az információ feldolgozásának menetét és ebben a kontextusban...

Forrás: penzcentrum.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ágimami
Hát, én biztos nem omoltam volna össze, ha megnyertem volna ezt a nagy összeget.
Képzeletben már többször felállítottuk a sorrendet, kinek-mit-mennyit!
Az tuti, hogy még az unokám unokájának sem lett volna megélhetési gondja, csak tényleg tudatosan kell kezelni!

Sajnos van az ismeretségi körömben olyan, aki egy nagyobb nyereményét (85 milliót) fél év alatt elvert (nem ésszerű dolgokra!) tönkre is tette ezzel magát is és a családját is.
Yoda69
En az egészet feltennem a 0-ra O1G egyik kaszinojaban.
emerencia
@ágimami: Egy rokonunknak anno igencsak volt mit aprítani a tejbe. Az nem publikus, hogy miből de nagyon sok pénze volt. (Nekem mesélte, hogy egyszer egy szerencsejátékon is nyert egy nagyobb összeget.) A szűk és tágabb családja állandóan viszálykodott a pénz miatt. (Széthullás, elherdálás, stb..) Rendszeresen meglátogatott bennünket és elpanaszolta, hogy mit művelnek egymással és vele a közelebbi hozzátartozói. Egy alkalommal megjegyezte, hogy nálunk azért van itthon békesség mert nincs mit osztogatni. Azt válaszoltam neki, hogy esetünkben nincs kipróbálva, hogy hogyan viselkednénk, ha tele lennénk pénzzel. A bajban lévő vagy önhibájukon kívül szegényebb családtagjain és rokonain nem, vagy csak fillérekkel, megalázóan segített. (Ugyanaz a mentalitás mint amit O1G művel a szegényebb magyar határon belül született és élő milliókkal.) Jellemző volt egyébként, hogy mindig a leggazdagabb, legagresszívabb családtagjának osztotta a legtöbb pénzt. Nekem, mint az ő mércéjükkel szegény keresztlányának ugyan szóban megígért egy nagyobb összeget amit rám fog hagyni de ez természetesen nem volt igaz, halála után egy petákot sem kaptam. Fura de én nem haragszom rá, hiszen túl jól ismertem, olvastam a ki nem adott életrajzi könyveit és tudtam, hogy mi anyagi értelemben kiesünk az érdeklődési köréből. Az viszont érdekes, hogy az élete haszonélvező "szerettei" helyett (gyerekei, unokái, stb.) csak mi a tesómmal szoktunk a kopottas sírján minden évben egy gyertyát gyújtani.
ágimami
@emerencia: Ilyen ismerősöm nekem is van - igaz nem rokon - de a pofámról leszakadna a bőr, ha nem segíteném a rokonaimat, hozzátartozóimat, ha rászorulnak. Szomorú, hogy amit leírtál esetet, ott sem azokon segített akiken kellett volna, hanem olyan hozzátartozóinak, akik nem voltak rászorulva. Tényleg tipikus eset, amit 01G művel!
Én sem haragudnék rá a helyedben, de ez tipikus, hogy pont azok nem látogatják a sírját minden évben, akiknek illene!
emerencia
@ágimami: O1G-re viszont kifejezetten haragszom és biztosan tudom, hogy egyszer el fogja nyerni méltó büntetését. Az ö emlékére aligha fogok gyertyát gyújtani, ha megérem. Ő ugyanis egy egész országot vezet ami nagyon nagy felelősség. Emberek millióit teszi tönkre! Előbb-utóbb azok is rájönnek, hogy az ők és utódaik életét is gajra vágta akik most istenítik őt azért mert jelen országlásának következményeként jól megélnek a többségi honfitársaik szenvedéseiből.
Eriksson
@emerencia: Mennyi pénzt szerettél volna kapni tőle?
emerencia
@Eriksson: Nem kértem tőle semmit. Ő mondta el magától a szüleim és az én jelenlétemben mikor arról értekezett egy alkalommal, hogy mi lesz a halála után. Azt is közölte ugyanakkor, hogy nincs szándékában végrendeletet írni. (Hármónk közül egyedül anyukám vette komolyan.) A konkrét összeget nem írom le mert nem szeretnék arról vitát nyitni, hogy sok vagy kevés. Nekem nagy segítség lett volna de teljes egészében nem változtatta volna meg az életem.
Eriksson
@emerencia: Nem a pontos összeget akartam volna tudni, csak annyit, ha egy bizonyos összegre igényt tart egy rokon, akkor a többinek is jutna annyi?
Amúgy pedig csúf dolog egy nagy vagyonnal rendelkező embertől, hogy nem ír végrendeletet. Borítékolva van a családi viszály. Mondjuk akkor is ha végrendelkezik, de az legalább egyértelmű.
emerencia
@Eriksson: Módos emberről van szó, az összeg az ő köreikben nem túl soknak számít, senki nem szenvedett volna hiányt miatta. Igen, egyetértek, az lett volna korrekt, ha ír egy végrendeletet.
advocat
Van gyereke? Akkor minek? Feleség? Ha meg nincs, akkor majd örökölnek azok akik a legközelebbi rokonok. Testvérek vagy esetleg unokatestvérek. Mert feltehetően szülő már nem él.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.