Magyarország továbbra is elkötelezett partner marad a terrorizmus és a vallási szélsőségesség elleni globális küzdelemben – írta Orbán Viktor miniszterelnök a Srí Lanka-i kormányfőnek a szigetországban húsvétvasárnap végrehajtott, sok áldozatot követelő robbantásos merényletek miatt küldött részvéttáviratában.

A miniszterelnök a Ranil Vikremeszinghének küldött – és Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár által az MTI-hez eljuttatott – részvéttáviratban azt írta, hogy mély megdöbbenéssel és mélységes szomorúsággal értesült a "gyalázatos terrortámadásokról"

Orbán Viktor: Magyarország elkötelezett partner a terrorizmus elleni globális küzdelemben

Fotó: Facebook/Orbán Viktor hivatalos oldala, Facebook-videó-részlet

Srí Lanka-i robbantások: nyolc embert fogtak el, három rendőr meghalt az egyik elfogásnál

A húsvétvasárnapra időzített Srí Lanka-i terrortámadásokban eddig legalább 207-en haltak meg, köztük többen külföldiek. Hétfőig kijárási tilalmat rendeltek el az országban.

"A magyar nép nevében őszinte részvétemet fejezem ki az áldozatok hozzátartozóinak, és gyors felépülést kívánok annak a több száz embernek, aki ezekben az aljas támadásokban sebesült meg" – írta Orbán Viktor.

"A gyász e nehéz óráiban gondolatainkban és imáinkban a Srí Lanka-i nép mellett vagyunk" – tette hozzá.

A Srí Lanka több pontján szállodák és keresztény templomok ellen végrehajtott robbantásokban 207-en vesztették életüket, további 450-en pedig megsebesültek. A szigetország kormánya kijárási tilalmat rendelt el, és felfüggesztette a közösségi média működését.

A magyar külügy 7 Srí Lankán tartózkodó magyar állampolgárról tud, őnekik nem esett bajuk, erről Szijjártó Péter külügyminiszter számolt be korábban.

(MTI)

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Zavaros fejű szarházykám te vagy a terrorista egyedül ebben az országban. Magadtól védj meg minket, úgy hogy eltűnsz innen a jó fenébe.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
ja ezért várod tárt karokkal a gazdag terroristákat! =))
tulipan
Há' nannnáááá, ezt aztán osztán mindenki naponta lá!ja/tuda!!! Ezért terjeszti MINDENHOL, 1000-el, NAGYON HATÉKONY GYŰLÖLETKAMPÁNYÁT!!!
papa.49
Remélem a zselésfejűkakadú megy és megígéri a felrobbantott templomok teljes újjá építését mondom MEGÍGÉRI aztán vagy úgy lesz vagy nem !!!
Gauntlet
De ha adnak pénzt őneki, simán kaphatnak a magyar államtól letelepedési kötvényt! Aztán bárhová mehet! Schengen kaputt!
Sámannus
Zavaros fejű szarházykám te vagy a terrorista egyedül ebben az országban. Magadtól védj meg minket, úgy hogy eltűnsz innen a jó fenébe.
Yoda69
Aha, a parizsi terroristakat is ti engedtetek be az Unioba,sot meg mobil szamokkal is ellatatok oket.
RonaGyuri
Nézzük a tényeket!!!
"László Juszt
15 órája •

Féltem a magyar miniszterelnök becsületét. Az amerikai Népszavában megjelent cikk íróját és a lapot azonnal be kell perelnie. Ha nem teszi, akkor annak egy oka lehet: Igaz, amit az újságíró leírt. Íme:

Tény: minden kétséget kizáróan bebizonyosodott, hogy - a külügy és minden más hivatalos vélemény és állásfoglalás ellenére az azeri baltás gyilkos kiadatásáról személyesen Orbán Viktor döntött.

Tény: Orbán találkozott Jakub Ejjubovval, Azerbajdzsán első miniszterelnök-helyettesével, és tárgyalt vele.

Tény: egy éven keresztül folytak titkos tárgyalások Azerbajdzsán és Magyarország között a baltás gyilkos Ramil Safarov kiadásáról. Végül Orbán nyári azerbajdzsáni látogatásán állapodtak meg.

Tény: Novruz Mammadov, az azeri elnöki hivatal külügyi vezetője az azeri hírportálnak adott interjúban ismerte el, hogy a két ország hatóságai Ilham Aliyev elnök személyes felügyeletével folytattak egyeztetéseket az átadásról. A megoldásban kulcsszerepet játszott az a megállapodás, amit Orbán Viktor látogatása idején kötöttek – állította az interjúban Novruz Mammadov.

A News.az-n egy másik interjúban Fuad Alasgarov, az azeri elnöki hivatal rendvédelmi főnöke arról beszélt, hogy Safarovot az azeri légitársaság különleges járatán szállították Bakuba, és még aznap elnöki kegyelemben részesült. Nemzeti hősként fogadták a terroristát.

Tény, hogy 2012–13-ban több mint 7,6 millió dollárt (mai árfolyamon nagyjából kétmilliárd forintot) utaltak egy a Jakub Ejjubov első miniszterelnök-helyettes Metastar Invest LLP nevű kamucégétől egy Velasco International nevű offshore cég magyar számlájára. Ezt a Velascót 2015-ben meg is szüntették, a dollármilliókról nem tudni, hova tűntek.
Tény: Magyarország nemzetközi botrányt vállalt, megszegett minden létező szabályt, tudatosan szabadon engedett egy brutális nacionalista gyilkost, egy terroristát, amellyel még háborút is kockáztatott a térségben, örökre felszámolta a baráti keresztény...
RonaGyuri
@RonaGyuri: folyt...
örményekkel Magyarország viszonyát, és nem kapott érte semmit cserébe. Illetve?…

Ilyen üzlet pedig nincs. Valakit lefizettek, de kit? Csak nem azt, aki a döntést hozta? Hova lett a 7.6 millió azeri dollár?

Sajnálnám, ha nem perelné a miniszterelnök az amerikai Népszavát, s hagyná, hogy ráégjen ez az ügy. Hiszek benne, hogy könnyedén tisztázhatná magát."
kereső
Ez kb. annyit jelent orbán szájából, mint a "zéró tolerancia a korrupció ellen", az antiszemitizmus ellen.Különben miért is nem ellenőrizték a kötvényeseket?,miért is oroszoknak adta ki a terrorizmusra készülőket és nem az USA-nak, miért is a "legjobb" arab barát a szaudi, aki az isis-t is pénzeli?És miért is adta ki safarovot a baltást gyilkost, aki egy keresztény!!! örményt gyilkolt le- aljas módon, álmában. Hej viktor,miért is csinálsz mindig segget a szájadból.
Eladott Ország
Már csak néhány kérdésem maradt:
A letelepedési kötvényesek neveivel mikor számolt el a magyar kormány?
Nikola Gruevski hogyan kaphatott menekült státuszt?
Ghaith Rashad Pharaon ujjlenyomatával mi volt a helyzet?
kepkezelo.com/images/bllpoxxsyx3v74pmywhm.jpg
tulipan
@RonaGyuri: Hoooogy? Ennek a haramniának, a "micsodáját"??? Ami nincs nékijjje?? :(
simmering73
A regnáló hatalom elkötelezett híve a magyar nép kivéreztetésében - erről dalolj more.
tudode
Rendes KÖZJOGI KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT nem lenne joga a "magyar nép nevében" se pro, se kontra NYILATKOZNI, mivel "csak" nem létező miniszterelnök, és "csak" egy olyan PÁRTELNÖK, aki még a NER-t is ö r D Ö G I E N félelemben tartja:
.
"""" Aki tisztességesen viselkedik, és megsebesül a csatatéren, ha valami nagy pofonba beleszalad, valami disznóságot csinál, problémái lesznek, megsebesül a csatatéren, de tisztességesen viselkedik, akkor kihozzuk a csatatérről, DE AKI NEM, ARRA MI IS LŐNI FOGUNK! """
.
Államközi ügyben miért nem a Sándor palota pártkatona díszpintyőKÁJA mesél a bécsi erdőről!
lampa laz
@Horizont: (9:13) köszi, kölnivíz helyet a cikk tartalma zúdúlt rám, mert sajnos ez az igazság, az undorító záptojás "illatú" valóság..
kokopelli
@lampa laz: ,nem tehet róla a csuti,hogy ő az EÚ-család "visszamaradott" gyermeke,mint aki ha
a "speiz"-ba,megy akkor az összes kocsonyástányérba beleép,egy db.hagyma keresésénél!
papa.49
Le kéne már venni ezt a ,,BÁRGYÚ KÉPET,, mert ha véletlen gyermek meglátja MEGÁLL A NÖVÉSBEN !!!
Eladott Ország
Ideje lenne már befejezni az indokolatlan udvariaskodást. Rohadtul nem szolgált rá Orbán. Bátran nevezzük annak, ami. Hazug, tolvaj gecinek. Az ilyet nem áhítattal kell hallgatni, hanem a képébe tolni az igazságot és kiröhögni. Erre szolgált rá, ezt érdemli. Semmi mást. Ha a szemrebbenés nélküli hazugság, a parttalan, korlátlan pofátlanság szobrát valaki valaha el akarja készíteni, tökéletesebb modell biztosan nincs Orbán Viktornál.
Eladott Ország
Két dolog jutott eszembe, miközben átrágtam magam ezeken álságos, álszent szörnyűlködéseken. Egyfelől az, hogy amikor Kásler véletlenül bevallotta, hogy Magyarországon egyetlen év alatt (!) 24 ezren haltak meg csak amiatt, mert nem kezdték el időben kezelni őket (értsd: világszínvonalú magyar egészségügy), nem csődült össze a kereszténydemokrata siratókórus, hogy megbotránkozzon és elítélje az indirekt merényletet, ami a kereszténymagyaremberek ellen irányult. Másfelől az is eszembejutott, hogy amikor Új-Zélandon a két mecsetet érintő, 50 halálos áldozatot és 51 sérültet követelő muszlimellenes terrotámadás volt, három nap kellett elteljen, ameddig Orbán kipréselt magából egy részvétnyilvánítást. Igaz, akkor nem volt húsvétvasárnap, nem közel háromszázan, csak ötvenen haltak meg, és nem keresztények voltak, hanem muszlimok. Mert a vallási szélsőségesség az ilyen köpönyegforgatóéknál. Aszerint az vagy nem az, hogy ki az áldozat. Péntektől hétfőig sem a felcsúti, sem a kormány, sem a KDNP, sem Szijjártó, sem a nyakukba lihegő nógrádibakondispöttlék, sem a közönséges halljakendek nem kaptak a szívükhöz, hogy azonnal hivatalos nyilatkozatokkal bombázzák az MTI-t. Helyettük kaptunk a pofánkba Bayer-bűzös, alufóliasisakos gyalázkodást, miszerint a hívő muszlimokat megcélzó terrortámadás valójában „titkosszolgálati akció” lehetett, amelynek az volt a célja, hogy lejárassa az iszlamofób politikai mozgalmakat és gondolatokat. Hát ezért undorító ez az egész banda. Mert számukra az élet és a halál jelentősége relativizálható aszerint, hogy illeszkedik vagy nem illeszkedik a mocskos politikai ámokfutásukba, hogy alátámasztja a gyűlöletpropagandájukat, vagy sem. Az undor, amit ezzel a gyalázatos hozzáállással kapcsolatban érzek, az nem szavakba önthető. Vagy ha igen, akkor ahhoz hasonlatos, ahogyan szupergonoszt csináltak Sorosból. És rendre mindenkiből, aki nem az ő mocskukat szolgálja.
lampa laz
@kokopelli: ... de ezt a kocsonyataposó, tányértördelő bunkót aki csak saját hatalma és annak kiszélesítése érdekében rombol, azt ideje volna nekünk -akik a legnagyobb elszenvedői vagyunk- és az Eu-nak rozsdás 100-as szögre térdeltetni, h tanuljon tisztességet és emberséget, de az életmentő tetanuszt csak az utolsó pillanatban szabad neki beadni (?), hadd szenvedjen...
tudode
Most akkor ÁLLJUNK MEG egy percre, fejet hajtva azok előtt, akik az ELTEMETETT DEMOKRÁCIA áldozatai lettek:
.
--- Hogy hányan haltak bele közvetlenül a kormány irántuk való jóságába és hányan menekültek öngyilkosságba a kilátástalan helyzetük miatt, azt talán majd az utókor kideríti
.
olkt.hu/hogy-hanyan-haltak-bele-kozvetlenul-a-kormany-irantuk-valo-josagaba-es-hanyan-menekultek-ongyilkossagba-a-kilatastalan-helyzetuk-miatt-azt-talan-majd-az-utokor-kideriti/
.
Cudar világ!
.
És kell ez nekünk!
Eladott Ország
Van még bőr a pofádon, te bűnöző, cinikus, pofátlan, szarházi, csúti cigány!
SystemError
Kurva nagy partner, amig nem személyesen érintett és baltás gyilkosokat enged putyin parancsára és nemzetközi fegyver kereskedőkkel üzletel, akik elmaradott országokban támogatják a terrorizmust.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.