Isten, aki bölcsességében megalkotta az embert, azt akarja, hogy boldogok legyünk – mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az M1 aktuális csatornának adott, vasárnap este sugárzott húsvéti interjújában.

Hozzátette: a világi emberek – politikusok, a gazdasági élet szereplői, tudósok, művészek – felelőssége, hogy az evangélium szellemében alakítsák az életet.

Erdő Péter bíboros: Isten azt akarja, hogy boldogok legyünk

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek a nagycsütörtöki főpapi olajszentelési szentmisén a budapesti Szent István-bazilikában 2019. április 18-án. A szertartás alkalmával újítja meg az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye papsága papi ígéretét.

Fotó, címlapi képMTI/Balogh Zoltán

"Isten szeretetét kell közvetítenünk az emberek felé" – hangsúlyozta a bíboros.

Kérdésre válaszolva megjegyezte: szükséges az európai alapdokumentumokban a kereszténység rögzítése, csakúgy, mint a görög-római örökségé.

(MTI)

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Kár hogy Isten nem bünteti a hazugságot a papoknál villámcsapással )))))))))))))))))))))))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kolnidre
Ennek az Erdő papnak elég gonosz arca van.Undotitó!
görbetükör
Hazugság.
Isten azt akarja, hogy minden ember üdvözüljön.
Ehhez pedig éppen nem a boldogság az út, hanem a gyarló emberi természet elhagyása.
Jozefina
És Isten földi helytartói is azt akarják???!!!
Eladott Ország
Mert miről van szó? Nos, aki egy kicsit is jártas a magyar történelemben, az jól tudja, hogy az a bizonyos, nagyapáink által átélt régi vágású kereszténydemokrácia, az valójában egy nagyon szegény világ volt, amely milliőt elviselni bizony csak erős Istenhittel lehetett. „Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa” – prédikálta a pap a szentmisén az uradalmi cseléd és szolga híveinek, és ők hitték, hogy a haláluk után végre ők is elégtételt nyernek a megaláztatásukért Istentől a Mennyországban. Olyan világ volt az akkortájt, amelyben voltak előjogokat élvező bárók és grófok, és az ő teljesen jogfosztott cselédeik. Nem volt semmilyen szociális háló, családi pótlék és nyugdíj sem. Egy szoba-konyhás, zsúptetős, földpadlós vályoglakásokban lakott olykor három generáció is, emberhez méltatlan körülmények között. Bizony nem túlzok, ha azt állítom, hogy a gróf úr állatainak istállója egy wellness-lakosztály volt az ő lakásukhoz képest.
Az uradalmi szolga és cseléd, amíg bírt, dolgozott, ám ha már elhagyta az ereje, mert lebetegedett, vagy megöregedett, a jussáért cserébe többnyire a legkisebb fiúgyerek kötelessége volt a szüleiről gondoskodni, s őket életük végéig eltartani. Az uraság egész nap dorbézolt és mulatott, míg a cselédeik a birtokain reggeltől napestig keményen dolgoztak (lásd, Ady Endre A grófi szérűn című versét). Olykor csak egy karéj kenyérért és egy köcsög aludttejért siratta a cseléd a másét. Abból a világból való az a mondás, hogy cseléd volt az apád, fiam, hát cseléd leszel te is! Szép új urambátyám-cselédvilág vár ránk! Erre szavaztunk, s ezt érdemeljük. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!
gizineni
Petya már a hazudással is hadilábon állsz?
cikicakk55
Ezt nem a templomban kéne mondani a Bíboros Úrnak,hanem behívni az összes politikust a templomba és nekik elszavalni. A hívők,akik rendszeresen járnak templomba,nem a milliárdosok táborába tartoznak. Nem vagyok vallásos,de annyit tudok,hogy Jézus is szegény szülők gyermeke volt.Egész biztos,hogy Isten sem azért hagyta,hogy legyenek papok,mert azt akarta,hogy a Papok milliós értékű templomokat építtessenek maguknak.Arany kelyhekből vedeljék a misebort. Olyan cifra ruhákba süvegekbe járkáljanak,mint ahogy látjuk is őket. Amennyiben tényleg van Isten,nem értem miért tűri,hogy a papok úgy kihasználják a híveiket és úgy vissza éljenek az emberek hitével,ahogy azt mindegyik teszi. Isten és Jézus is azt szeretné,ha minden ember egyenlő lenne.Minden embernek lenne kenyere,munkája,gyermekeinek jövője. Ma már Dunát lehetne rekeszteni a rengeteg pappal és a rengeteg egyházzal és a rájuk költött milliárdokkal.,miközben a hívek,akik őszintén tisztelik a vallást át vannak vágva. Szerencsétlenek annyira hisznek Isten és Jézus jóságában,hogy nem látják a képmutatást,a hazugságot,az ájtatos tolvaj papok magatartását. Ma már inkább politikus minden pap és nem Istent,hanem a kormányt szolgálja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.