A tavalyi eredmény csaknem felét a Vagyon-visszaszerzési Hivatal hozta, amely mintegy hétmilliárd forintot gyűjtött be.

Tavaly mintegy 15,4 milliárd forint értékben hajtott végre kényszerintézkedéseket a rendőrség vagyonvisszaszerzés érdekében – tájékoztatta a Világgazdaságot az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).

A lap keddi számában ismertetett adatok szerint

a magyar bűnszervezeteknél 2008-ban 4,8 milliárd forintot találtak, ez azt jelenti, hogy tíz év alatt csaknem megháromszorozódott ez a szám.

A tavalyi eredmény csaknem felét a Készenléti Rendőrség Nyomozó Irodához tartozó Vagyon-visszaszerzési Hivatal (VVH) hozta, amely mintegy hétmilliárd forintot gyűjtött be a lefoglalások útján. Ez utóbbi összeg 281 vagyonvisszaszerzési eljárás során gyűlt össze, amelyben 590 természetes és 142 jogi személy volt érintett.

Milliárdokat szedett be a rendőrség

A VVH a 2009-es megalakulása óta

203 milliárd forint összegben hajtott végre vagyonvisszaszerzést mintegy 2400 természetes és ezer jogi személlyel összefüggésben.

Az eljárások során szállodát, milliós értékű lovakat, lovas hintót, Fabergé-tojást, egyedi ékszereket, műkincsgyűjteményt is lefoglaltak – írja az újság.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(Világgazdaság)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

desir62
Ez gyenge eredmény mé nem vizslattyátok a geci vagyonát?
Szeparepa2
És akkor képzeljük csak el, mennyit kasszíroztak, a nyomorult kisemberek vegzálásából, sarcolásából?! Százszor ennyit akár...
Szeparepa2
Nos a megszerzett Fabergé tojás(ok) hamarosan fel lesz(nek) dugva a vezír és fővezérei ánuszába (és nem gyengéden), de még lehet hogy jó pár dolog megy utána vagy előtte vagy közbe, szintén említett helyre, hirtelen felindulásból...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.