De hogyan történhet ez meg ma Magyarországon? – kérdezzük sokszor, amikor azt olvassuk, hogy egy kisgyereket éveken át bántalmaznak, és nincs utána szigorú büntetés. Solt Ágnes szociológus, az Országos Kriminológiai Intézet kutatója arra keresi a választ: ki hol mit hibáz el tipikusan ezekben az ügyekben. Ha a gyermekjóléti szakember úgy ítéli meg, hogy tényleg komoly gond van, akkor ellátásba vonják a családot. Ha együttműködnek, akkor a családsegítő kapcsolatot tart velük (ennek mibenléte erősen változó az ország különböző területein, és az egyes szakemberek gyakorlata szerint). Amennyiben a szülők nem együttműködők, akkor dönthet úgy a családgondozó, hogy a gyámhivatalhoz fordul, hogy hozzanak védelembe vételi határozatot. Ez azt jelenti, hogy kötelező magatartási szabályokat írnak elő a szülőknek, és ezek betartását folyamatosan ellenőrzi a családsegítő, a határozatot pedig félévente felülbírálják.

Forrás: nlcafe.hu
Feltöltő: 1magyar
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
A sok hiába fizetett emberke semmit nem tesz érdemben a gyerekek bántalmazása ügyében, tusolgatják a dolgot mindenkire és a végén a gyerek tovább szenved a rohadékoknál.
Ez ügyben komoly lépéseket kellene tenni mivel most is a csok-ért sok gyereket összehoznak csak a kérdés rendesen nevelik-e őket?
vacsi
@1magyar: Nana! Ugyanezek a hiába fizetett emberek sokszor ok nélkül veszik el a gyerekeket - pusztán anyagiak miatt - szerető családjuktól!
A gyerekek mindkét esetben tönkre mennek!
1magyar
@vacsi: Ok nélkül nem hinném, hiszen még nyomós ok miatt sem intézkednek. Felveszik a fizetésüket a semmiért.
Az más kérdés, hogy az állami otthonok sem jók, ott is kiszolgáltatottak a gyerekek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.