Ahogy arról korábban a Mérce beszámolt: a rendőrség az idei Budapest Pride-ot ismét kordonok közé szorította volna. Csakhogy a felvonulást szervező Szivárvány Misszió Alapítvány a TASZ segítségével bírósághoz fordult. A Fővárosi Törvényszék pedig lényegében kimondta: idén bárhol lehet majd csatlakozni a Budapest Pride-hoz. Az idei felvonulást (ami július 6-án a Kossuth térről indul majd) a szervezők időben jelentették be, Budapest Rendőrfőkapitánya azonban az elmúlt évek egyre fejlődő gyakorlata ellenére is úgy döntött, hogy a menetet csak akkor lehet megtartani, ha azt a „négy fal között tartják” – vagyis a gyűlés helyszíneit és útvonalát a rendőrség kiüríti, kordonokkal lezárja, és a résztvevők mindössze három (3!) ponton csatlakozhatnának a felvonuláshoz. Ez már csak azért is hatalmas visszalépés lenne, ugyanis a tavalyi évben már jóformán a teljes útvonalon kordonok nélkül, szabadon vonulhatott a menet, így a szervezők is értetlenül álltak a szigorú rendőrségi döntés...

Forrás: merce.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Akit nem érdekel, ne nézze a felvonulást, nem kötelező.
CsipkeRózsa
@durbincs: Én nem megyek, és nem is nézem, mert nem érdekel, de akinek ez az időtöltése, az ne legyen akadályoztatva abban.

Megvan az "összes mejjem", bár az ebből a szempontból nem érdekes.
Nessy
@durbincs: Ahogy a CÖF felvonulása nem érdekel, úgy ez sem!
Ez sem rosszabb, mint bármelyik útlezárás! Sőt, kevesebb a felhajtás, mint amikor valamelyik jó barátja jön párórára a Fővárosba Orbánhoz!
Nessy
@durbincs: Gyakorlatból tudod? Halakkal is?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.