Jogerősen elmarasztalta a Szegedi Ítélőtábla Márki-Zay Péter (független) hódmezővásárhelyi polgármestert kedden a helyi kórházra tett kijelentései miatt – mondta az egészségügyi intézmény főigazgatója.

Majdnem egymilliójába fájt Márki-Zaynek ez a mondat

Kallai Árpád azt mondta: a bíróság megállapította, hogy a politikus valótlan tényállításaival megsértette az intézmény jó hírnevét, amikor tavaly tavasszal az országgyűlési választások kampányában két lakossági fórumon úgy fogalmazott, "ha önök bemennek a hódmezővásárhelyi kórházba, az életüket kockáztatják", és állítását több példával is igyekezett alátámasztani.

A bíróság nyilvános elégtételadásra, valamint nyolcszázezer forint sérelemdíj megfizetésére kötelezte a politikust, és eltiltotta a további jogsértéstől.

A főigazgató kifejtette: a polgármester kijelentése – a táblabíróság szerint is – alkalmas arra, hogy megingassa a közbizalmat az intézmény iránt. A beteg-orvos, beteg-ápoló és a beteg-intézmény közötti bizalmi viszony a gyógyítás alapfeltétele, így azt megbontva a közintézmény működése és akár maga a gyógyulás is veszélybe kerülhet.

"Példátlan ma Magyarországon, hogy egy polgármesterről jogerős bírósági ítélet mondja ki, hogy hazudott, és megsértette a saját városa kórházának jó hírnevét" – mondta a főigazgató.

Kallai Árpád közölte, a jogerős ítélettel bebizonyosodott, hogy ma, amikor az egészségügyi ellátórendszer és az egészségügyi intézmények gyakran válnak a politikai csaták eszközévé, egy kórház képes megvédeni saját és dolgozói jó hírnevét.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Keletiszel
Ugye, hogy mennyire fáj az igazság? Máskülönben miért magán- vagy külföldi kórházakban kezeltetik magukat a fidesznyikek?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pegero
@Nessy: Nem statisztikai adat.
Tapasztalatból mondom, hogy az elmúlt 5-6 évben olyan felújítások voltak (vannak) abban a kórházban, ahová (sajnos) rendszeres kontrollvizsgálatokra járok, amik magukért beszélnek. A drága felszerelések is a betegek megelégedésére európai színvonalat képeznek. Ha valami nem úgy működik, ahogy kell az nem a felszereltség hiányából fakad!
Nessy
@Pegero: Tény, hogy a sokat szidott János kh. Szemészete is egy külön világ! Úgy a felszereltség, mint az orvos és nővér gárda vonatkozásában. Hat hetenként járok, esetenként inj.-t kapok a szemeimbe, és mindezt paraszolvencia nélkül. Igaz, tudják, hogy kórházban dolgoztam, de én is szépen végig várom a soromat, ami pár óra. Nem is ígénylek soronkívüliséget, mert ott én már csak egy beteg vagyok a sok között.
Az a gond, amikor van felújítás, drága masina, de nincs aki használja.
És ez az egyik legnagyobb gond, ami csak rosszabb lesz, tekintve az orvosok és a szakdolgozók átlag életkorát. És ezen a direktor lecserélése sem segít!
könnyű lelki sértés
Nekem sem szimpatikus ez a Márki-Zay,, de a jelenlegi egészségügy állapotát figyelembe véve (10 ezrek haltak meg eddig a semmiért a rossz állapotok miatt - a szám alapján ez tömeggyilkosságnak számít), ez a mondata egyáltalán nem volt erős.
Én nem hagynám annyiban, és nem a pénz miatt, hanem a további tízezrek értelmetlen halála miatt !!!

És ez nem csak Orbán hibája, Az intézményvezetők, az orvosok, a szakmai kamara kórházszövetség, mit tett le eddig az asztalra az egészségügy megreformálásával kapcsolatban? Ja, hogy majd a sült galamb belerepül... Vagy tényleg nem ért senki semmihez? Vagy a felelősségvállalással van a probléma?
És hol van a nagy fogadkozások eredménye, hogy nem fogadunk el több hálapénzt?
És a szakszervezet miért nem mer, tud, akar kiharcolni magasabb fizetéseket, és jobb munkakörülményeket kiharcolni - tárgyalással, tüntetéssel a dolgozóik, a tagjaik számára?
"3 hónap alatt megduplázódott a kórházak adóssága" - Ez vajon mi ???

És akkor a kiscsíra fidesznyikes intézményvezető főgizda, lemegy kutyába pitiánerkedni "becsületből".
Aha...
Szánalmas !!!
Shikari
Elkenték a száját a kis csirának! Petikének ezután csak otthon lesz esélye! A politikai karriert lenullázta. Istenem. Ennyit ér ez a debil!
Nessy
@könnyű lelki sértés: Éger dr. is csak akkor volt "harcias", amikor erre adott felhatalmazást a "konstruktív ellenzék"! Most úgy hallgat, mint az a bizonyos a gyomban! A paraszolvencia átka, egy réteg itthon marad, a többiek elmennek. Az egészségügyben még mindig feudális hierarchia uralkodik. Csak aztán a főorvos úr jó pénzért ugyan megoperálja a beteget, csak nem lesz, aki ápolja, gondoskodjon az ellátásáról. Innen tovább szabhatja.
Lehet debilnek titulálni, aki ezt kimondja, de a tény, tény marad!
human
Az egyik kamupárt 20 millió kampányköltséggel nem tudott elszámolni. 300 ezer forintra büntették meg és szabadon távozhatott a vezetője.
MZP-t köze 1 millióra büntették meg azért, mert kimondta azt amit mindannyian gondolunk az egészségügyről.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.