Közérdekű adatigénylésben kértük ki a vezetői fizetéseket az MTVA-tól és a Duna Médiaszolgáltató Zrt.-től.

Megéri a köztévében tolni a propagandát: 2 milliós fizetést kapnak a vezetők

Korábban csak a 2011-2016 közötti időszakra vonatkozóan kerültek nyilvánosságra adatok, miután az RTL pert nyert a közmédia ellen, emiatt pedig bár akarták, nem titkolhatták tovább a vezetők fizetését. 2016-ban az MTVA vezérigazgatójának járandósága még havi bruttó 2 millió forint volt, ez azóta 2,4 millió forintra nőtt. Az MTVA feje jelenleg a hírhamisítóként elhíresült Papp Dániel.

Az RTL korábbi riportja szerint az MTVA vezérigazgatói eddig egységesen havi bruttó 2 millió forintot kerestek, így volt ez Böröcz Istvánnal, Szabó László Zsolttal és Vaszily Miklóssal is. Ők valamennyien ennyi pénzt kaptak, legalábbis 2016 októberéig – ez volt az utolsó adat, amit az RTL-lel egy másfél évig tartó per után megosztott a közmédia.

A hvg.hu a hetekben újra rákérdezett a bérekre, így derült ki, hogy a vezérigazgatói fizetés azóta jócskán megnőtt: a legfelsőbb vezetőnek ma már 20 százalékkal több pénz, bruttó 2 millió forint helyett bruttó 2,4 millió forint jár.

Azt egyelőre nem tudjni, pontosan mikor emelkedett meg a vezérigazgató bére, ennek kapcsán újabb kérdést küldtünk az MTVA-nak. Amint válaszolnak, közöljük. Ami biztos, hogy 2018 márciusban is ennyi volt a vezérigazgatói fizetés, ez pedig azt jelenti, hogy egy bizonyos ponton túl már Vaszily Miklós sem 2 millió forintot kapott, hanem 2,4 milliót. Vaszily 2015-től 2018 októberéig töltötte be a posztot.

Az RTL riportja már a 2016-os állapotokat tekintve is a második legjobban fizetett alkalmazottként jellemezte Papp Dánielt, mivel munkáját – tartalomszolgáltatási igazgatóként – havi bruttó 1,85 millió forinttal ismerték el, ami alig maradt el az akkori vezérigazgatói fizetéstől. Papp Dániel azóta feljebb lépett a ranglétrán Vaszily távozása után, fizetése pedig ezáltal 2,4 millió forintra nőtt.

Mostani fizetések:

Böröcz István 2011-2013: havi 2 millió forint

Szabó László Zsolt 2013-2015: havi 2 millió forint

Vaszily Miklós 2015-2018 szeptember: havi 2 millió forint, majd egy ponton havi 2,4 millió forint

Papp Dániel 2018 október: havi 2,4 millió forint

Forrás: hvg.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
A tisztesség ma már annyit ér EGYESEK, KETTESEK számára, mint az ablakon a légypiszok!
ágimami
Csak úgy röpködnek a milliók, az országban a bérek 90 %-a a béka s...e alatt van!!!
Hiába, hisz megérdemlik ezt a fizetést a vezetők, hisz MAGYARORSZÁG JOBBAN TELJESÍT!!!.DDD
namihami
Na, miért is kerül a propagandamédia évi 80 milliárdba?
És ezt bontsuk le az egyhallgató/médiahallgatásper/év-re. Ez lesz az igazán gazdaságos átlag...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.