Célegyenesbe fordult a Budapesti Corvinus Egyetem modellváltása. Palkovics László innovációért és technológiáért felelős miniszter szerdán Budapesten bejelentette: benyújtja a Maecenas Universitas Corvini Alapítvány alapító okiratát a cégbíróságnak.

A Mol vezér irányítja a Corvinust fenntartó alapítványt

A fenntartói jogköröket gyakorló tárcavezető bemutatta az alapítvány vezető testületének leendő tagjait. A kuratórium elnökének Hernádi Zsoltot, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatóját kérte fel, a testület további tagjai Csák János üzletember, címzetes egyetem tanár, Lánczi András, a Corvinus rektora, Martonyi János jogász, egyetemi tanár, volt külügyminiszter és Palotai Dániel, az MNB ügyvezető igazgatója.

A felügyelőbizottság tagjai Bártfai Béla jogász, a Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség vezérigazgatója, Chikán Attila, az egyetem professor emeritusa, volt rektora, egykori gazdasági miniszter és Jánoskuti Levente, a McKinsey and Company irodavezető partnere lesznek. Az alapítvány vagyonellenőre Bogdán Tibor ügyvéd – ismertette a miniszter, aki szerint a kuratórium kiváló munkát fog végezni.

Palkovics László – utalva az átalakítás folyamatára – felidézte, hogy a Corvinus kikerül az állami fenntartásból és idén július 1-jétől alapítványi fenntartásba kerül át. Az új modellhez az állam biztosítja azokat eszközöket, amelyek az intézmény finanszírozáshoz szükségesek. A miniszter megjegyezte: ezzel olyan területre merészkednek, aminek eddig nem voltak hagyományai Magyarországon.

Megerősítette: az a cél, hogy a felsőoktatási intézmény a világ 200 és Európa 100 legjobb egyeteme közé kerüljön be. Ha jól sikerül a modellváltás, azt más egyetemeknél is szeretnék megvalósítani a jövőben – jelezte Palkovics László.

Lánczi András rektor arról beszélt, szeretnék, ha egy új fejlődési szakaszba lépne az egyetem. Azon dolgoznak, hogyan csináljanak egy még jobb felsőoktatási intézményt a Corvinusból. A modellváltást a rektor lehetőségnek nevezte, és azt mondta, azért kell változtatni, mert egyébként lemaradnának. A legjobb hallgatókat itthon kell tartani, és ehhez olyan egyetemek kellenek, amelyek a feltételeket biztosítani tudják – hangsúlyozta.

Hernádi Zsolt, a kuratórium elnöke kiemelte: egy kisebb csoda tanúi lehetnek, a gazdasági képzés "fellegvárát" átadta az állam, hogy alakítsák át egy még versenyképesebb intézménnyé.

Kiváló egyetem, kiváló lehetőségekkel – értékelt, hozzátéve: ezentúl a kuratóriumnak kell biztosítania a kiszámítható és fenntartható fejlődését az egyetemnek. Ezt ugyan az állam is biztosította, de óriási kockázatok voltak – mondta a Mol elnök-vezérigazgatója.

Most az egyetem egy teljesen új pályára áll a versenyképesség, a kiválóság és a tehetséggondozás jegyében – ígérte Hernádi Zsolt, hangsúlyozva: biztos benne, hogy egy sikertörténet első lépését tették meg.

Forrás: MTI

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Nem találtak megfelelőbbet?-egy már az Interpol által is körözött személynél?Chikán jó kis társaságba került.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Nem találtak megfelelőbbet?-egy már az Interpol által is körözött személynél?Chikán jó kis társaságba került.
Sámannus
Majd lenyelik a pénzt mint a patkányirtásnál.
tudode
EgzotikuSS, hogy egy nemzetközileg kőrözött nyerte el pártunk, és kormány bízALMÁT:
.
https://www.napi.hu/tozsdek-piacok/ismet_koro...
.
Aszonta úgy sem szeret utazni!
.
http://www.atv.hu/videok/video-20190411-herna...
.
Magyarország a LEHETŐSÉGEK, és egyebek országa!
Horizont
Megáll az ész... Hernádi meg a Lánczi. Rohadék seggnyalók. A Corvinust meg kinyiffantják. Gazdag gyerekeké lesz.
Clavigo
Ezt a csávót már nem körözik a horvátok?
Manhattan
@Clavigo: Lehet, hogy a kinevezés feltétele az volt, hogy olyan személy lehet csak az alapítvány vezetője, aki már szerepelt az Interpol körözési listáján, akkor Hernádi Zsolt a legjobb választás. A tolvajoknak nem tűnik fel egy másik tolvaj...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.