Teljes tévedés a nemzeti érdek föladása – jelentette ki Lázár János szerda reggel Maroslelén.

Lázárnak a számüzetésben is van véleménye az EP-választásról

A térség országgyűlési képviselője a Csongrád megyei községben szervezett aláírásgyűjtésen újságíróknak elmondta, "Magyarország akkor tud tartósan talpon maradni Közép-Európában, ha a nemzeti érdeket határozottan képviseljük".

"Mi, fideszesek, olyan politikai közösséget alkotunk, akik számára az ország és a nemzeti érdekképviselet az első. Ezért küzdeni fogunk azért, hogy Magyarország minél kedvezőbb pozícióban vegyen részt az európai integrációban" – hangsúlyozta a politikus.

Lázár János kifejtette, 2015-ben a szerb és a román határ közelében élők megtapasztalhatták, milyen az, amikor bárki beléphet az ország kapuján. Jelen pillanatban azért nincsenek bevándorlók ebben a térségben, mert a kormány 2015 nyarán lezárta a magyar-szerb határt.

A politikus közölte, Orbán Viktor hétpontos javaslatát a választókerületben tizenegyezren támogatták, a Fidesz országosan pedig több mint egymillió aláírást gyűjtött már össze. A kezdeményezés lényege, hogy a nemzetállamoknak kell eldönteniük, milyen bevándorláspolitikát alkalmaznak, miként védik meg határaikat.

Brüsszelben olyan politikusokra van szükség, akik nem megszervezik, hanem leállítják a bevándorlást, az európai fiatalokat támogatják, és nem a problémát hozzák ide Afrikából vagy éppen a Közel- és Távol-Keletről – jelentette ki az országgyűlési képviselő.

A választókerület lakosságának 20-25 százaléka az agráriumból él, ezért az EP-választásnak itt nagy tétje van. Az, hogy mi lesz Európában a közös agrárpolitika sorsa, közvetlenül érinti a választókat – mondta Lázár János.

A politikus az EP-választásokon való részvételre biztatva elmondta, egy kétezer lakosú falu sorsa is részben Brüsszelben dől el, ezért "nem mindegy, kik képviselnek ott bennünket, olyanok, akik föladják a nemzeti érdeket vagy akik kiállnak mellette".

Forrás: MTI

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kokopelli
@Eladott Ország: ..ne bántsd őt,mert ő egy Vátesz! Tudja,hogy levitézlett nyugati pártok stb.-k,
akikhez ugyan az Orbán és állandó jellegű tettestársai (pl. Mandoki) szívesen járnak benyalni
(pl. bajor álkeresztény CSU-hoz) önmagukat keresve, 3. és 4. úton...bla..bla...stb...meg minden!
Ich schmeiss mich weg vor lachen!
Sámannus
Ha majd a kastélyodról megmondod az igazat akkor oszd az ész szaros.
advocat
@advocat: Bocsánat! Elgépeltem. Maroslele.
Eladott Ország
@durbincs: Ki írta le azt, hogy tegnap? Az Echo tv úgy szűnt meg, hogy megmaradt miután beolvadt a másik fideszes kormányfelszopó kanálisba, a Hír tv-be. Azaz: „megszüntetve megőrizve” megmaradt, ahogy tanulták az ifjúkommunista Bibói fideszesek a foxi-maxi egyetemen a dialektikus vaslogikát a marxista materializmust. Igaz azóta mélykonzervatívak és mélykeresztények lettek, hogy semmi ne akadályozza előlük a közpénzek útját.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.