Az informatikai rendszerét ért támadás miatt csúszott a hódmezővásárhelyi önkormányzat beszámolója a Magyar Államkincstár (MÁK) felé – közölte a polgármesteri hivatal szerdán az MTI-vel.

Megvonták a pénzeket a hódmezővásárhelyi önkormányzattól, így reagált a városvezetés
Fotó: Ujvári Sándor/MTI

A közleményben Kószó Péter (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagált a polgármesteri hivatal. A politikus közölte, a polgármesteri hivatal mulasztása miatt

a Magyar Államkincstár befagyasztotta az önkormányzat finanszírozását. A döntés oka, hogy az önkormányzat a március 10-i határidőt követően háromszori felszólítás ellenére sem tudott elszámolni a tavalyi normatív támogatással.

A polgármesteri hivatal közleménye szerint a városháza részéről senki nem mulasztott. Korábban súlyos informatikai támadás érte az önkormányzatot, ennek következtében az összeomlott rendszert – különösen az eleve hiányosságokkal küzdő gazdálkodási szakrendszert – időbe telt helyreállítani.

A beszámoló végső határideje április 8. volt, az önkormányzat felszólítást nem kapott. Az informatikai problémát jelezték

a MÁK felé, a beszámoló jelenleg az államkincstár részéről "jóváhagyott állapotban van".

A fennakadás miatt visszatartott kifizetéseket májusban megkapja a hódmezővásárhelyi önkormányzat. Sem a bérek, sem a cégek, vállalkozások kifizetése nincs veszélyben, az önkormányzat rendelkezik a szükséges forrásokkal – áll a közleményben.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sopi
Ennyi aljasság, mocsok után veszni kell ennek a rabló bandának. Lézerjancsinak nagyon fáj,hogy elvesztette H.m.v helyt. Nem riad vissza semmitől azzal a duda orrával,hogy vissza szerezze.Bevett minden mocskot a patkány.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Mit lehet várni egy fütyiszes szarjankótól, mást nem !!!
menekült
@human: Kinek nem világos a NER sötét aljas lelkülete? Nem csak az a baj a nemfideszes polgármesterekkel, hogy nem az ő kutyájuk kölke, hanem a legnagyobb baj, ha tisztességesek, becsületesek, empatikusak, korrupcióellenesek, netán mindezek együtt. Ezek a tulajdonságok nem férnek össze a NER-rel, ezzel a kormánnyal, a FIDESZ-KDNP mentalitással.
human
@menekült: Tudod vannak az országnak szegletei (elég sok) ahol a becsület, tisztesség, egyenlőség még vendégként sem járt. Ott más törvények uralkodnak, mint a mi környezetünkben, a mi buborék világunkban. Az ország vidéki szegleteit nem ismeri az ellenzék (talán csak a jobbik). Nem mentek oda, nem kérdezték meg az embereket. Mitől félnek? Minek örülnek? Mik a rövid és hosszú távú terveik. Ezért az egész ellenzéki politika főváros központú gondolkodással működött. És sorra jöttek a kudarcok és nem értették miért. Nem értették, mert nem értik az ország azon részének az életét akikkel Orbánék éppnhogycsak mindig megszerzik a 2/3-ot.
human
@durbincs: Szia durbincs. Hívd fel ezt a számot: 116-123. Hidd el, a jó szándék vezérel. Valakivel beszélned kell, hogy teljes életet élhess. A szűk kis zugod és a számítógépeden kívül is van élet ahol beszélgethetsz emberekkel. Ezen a telefonszámon tudnak segíteni visszatalálj a való világba.
kereső
"A közleményben Kószó Péter (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagált a polgármesteri hivatal. A politikus közölte, a polgármesteri hivatal mulasztása miatt..."- ez egy önkormányzati képviselő? Nem, ez egy patkány- egy fidesses patkány.
human
@durbincs: Csak hívd fel. Még csak el sem kell mondani, hogy felhívtad. Nem kell szégyelni, ha segítség kell. Sokkal jobb lesz utána.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.