Egyre élesebb szakadás látszik a hazai munkaerőpiacon: míg egyes megyékben szinte megvalósult a kormányzati cél, a teljes foglalkoztatottság, addig máshol még tombol és növekszik a munkanélküliség. Egyre megosztottabb Magyarország: egyes megyékben változatlanul nagy gond a munkanélküliség, máshol pedig munkaerőhiány van, élesen megmutatkozik a statisztikákban. Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatásért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára a napokban egy nyilatkozatában úgy fogalmazott: "Miközben a munkanélküliségi mutató országosan 3,6 százalékra csökkent Magyarországon, Heves megyében ez az arány 2,5 százalék, gyakorlatilag a teljes foglalkoztatáshoz közeli állapotnak felel meg". Ennek apropóján megvizsgáltuk, hogy alakul a munkanélküliségi ráta Magyarország különböző megyéiben. Jól látható, nem csak üres lózung az, hogy az ország egyes pontjain a munkaerőhiány, más helyein pedig a munkanélküliség okoz problémát. A 19 megyéből 7 esetben állja meg a helyét Bodó...

Forrás: mfor.hu
Feltöltő: emerencia
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
Gyere haza fiatal, vár a munkanélküliség: "Míg Győr-Moson-Sopron megyébe munkaerő kellene, addig Szabolcs-Szatmár-Beregbe pedig munkahely, hiszen országos szinten itt a legnagyobb - 8,7 százalékos - a munkanélküliség. Itt érdemes megjegyezni, hogy az országos átlag 3,6 százalék, vagyis az ország legkeletibb megyéjében már-már kritikusnak is nevezhetjük a helyzetet. Ráadásul az előző évhez képest romlott is a helyzet, 2017-ben még "csak" 8,2 százalékos volt a munkanélküliség. A megyében tehát az országos szinten jellemző piaci folyamatokkal ellentétesek zajlanak Szabolcsban.

A helyzeten közvetve a kormány sem segített, mikor úgy határozott, hogy a hazai munkaerőhiány csökkentése érdekében szűkíteni kezdik a közfoglalkoztatási programokat. Ennek eredménye az, hogy Szabolcsban és más, a közmunkával fokozottabban érintett megyékben emelkedett tavaly a munkanélküliség."
emerencia
Ja és jut eszembe, azt is figyelembe kellene venni, hogy a nyomorúságos ellátás miatt sokan nem regisztráltatják magukat munkanélkülinek vagy igencsak gyorsan kiesnek belőle. Róluk nem szól a statisztika.
Grafix69
Azért az beszédes a diagramokból , hogy Somogy megyében a legmagasabb a nemdolgozók aránya , és érdekes oda tartozik az egész balatoni délipart . Na erről van szó .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.