A magyar gazdák a leghatározottabban tiltakoznak az uniós agrártámogatások csökkentése és az ellen, hogy az így felszabaduló forrásokat a migránsok ellátására fordítsa Brüsszel – mondta a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke csütörtökön budapesti sajtótájékoztatóján.

Migránsozva tiltakoznak a magyar gazdák az EU-támogatások megnyirbálása ellen
Fotó: Rosta Tibor/MTI

Jakab István ismertette: már csaknem 174 ezren írták alá a Magosz és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közös petícióját, amelyet az új Európai Bizottságnak, valamint az Európai Parlament és annak agrárbizottsága elnökének nyújtanak majd át.

Brüsszel hiába tagadja a források csökkentésének szándékát

- mondta Jakab István arra reagálva, hogy a napokban az Európai Bizottság magyarországi képviselete cáfolni kívánta a Magosz álláspontját a csökkentésről és annak mértékéről.

Jakab István kijelentette: a bizottság költségvetéssel összefüggő dokumentumaiból kiolvasható, hogy

miközben a 27 tagállam közös agrárpolitikájára jutó források jelentős mértékben, reálértéken 16,5 százalékkal csökkennének – 388 milliárd euróról 324 milliárdra –, addig a migránsok szociális ellátásra, beilleszkedésére az eddigi 10 milliárd euró helyett 32 milliárdot fordítanának.

Mindez Magyarország esetében a közvetlen, terület alapú támogatások 16,5 százalékos, a vidékfejlesztési források 27 százalékos visszaesését jelentené. "Ez lenne az elhanyagolható nagyságrend a brüsszeli bürokraták szerint" – fogalmazott Jakab István. Csaknem tucatnyi agrárfórum tapasztalatait ismertetve hozzátette, a magyar gazdák szerint azonban ez durva lefaragása az eddigi forrásoknak.

Jakab István, aki egyben az Országgyűlés fideszes alelnöke is, hangot adott meggyőződésének, amely szerint

a migránsok helyett a magyar gazdák felzárkózását kellene támogatni.

Kijelentette: aláírásgyűjtésüket, amelyhez a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara is csatlakozott, az interneten is folytatják a www.peticioamagyargazdakert.hu oldalon.

(MTI)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
pontosítsunk; a nevükben egy ócska fityeszes-pártkatona tépi a száját! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nevemnick
Ennek a tajparasztnak a táskahordozója a környékünkön él.
Mondanom sem kell, hogy ugyanilyen felfogású ,,legény".
Nem kár egyikért sem...
Jozefina
Hülyeségeket beszél!!! Hány magyar gazdaságban foglalkoztatnak migránsokat??? Románt, ukránt, stb???
justhpeter
Mostanában az a divat, hogy a MAGOSZ-nak és az Agrárkamarának uszítani kell a gazdákat, csak azt nem tudom, hogy a pofára esés után mit fognak mondani nekik.
papa.49
A magosz elnök döntögesse továbbra is a titkárnőjét oszt. jónapot !!!
Ne ezem agyaljatok a földből csak az uniós támogatás fontos nektek zsírpubik !!!
cikicakk55
A Magoszosok inkább nézzenek a vezetőjük mögé.Ott a bűnös aki miatt kevesebb pénzt kap az ország.Nyaljatok még Orbánnak egy kicsit,higgyetek el még több hazugságot amit mond nektek.Ekkora barmok nem lehettek,hogy elhiszitek a migránsok miatt kaptok kevesebb pénzt. Migránsok nélkül is kevesebbet kapnátok,mert drága főnökötök stadionokat,kisvasutat,magánrepülőzgetést,kastélyokat vásárol a nektek szánt pénzből és ez nem tetszik az EU-nak. Menjetek Lölő háza elé Felcsútra és követeljétek tőle vissza amit a gazdája a nevében vásárolt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.