Eredményesen végződött a Budapest–Belgrád-vasútvonal felújítására kiírt tender, kihirdették a győztest, egy kínai–magyar konzorciumot, a kínált ár elfogadható – nyilatkozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Pekingben. Szijjártó a közmédiának elmondta: május 25-ig megkötik a kivitelezési szerződést, amely akkor lép hatályba, amint a kínai Eximbank és a magyar kormány közötti hitelszerződésről is sikerül minden részletben megegyezni, ami várhatóan nyár közepéig megtörténik. A hatálybalépéstől számított öt éven belül pedig a teljes beruházás lezárulhat. Szerinte a tervek szerint az év végén, 2020 elején kezdődhet a kivitelezési munka. Szijjártó egyetlen dolgot nem közölt csak a közmédiával: ki is lett a nyertes. A miniszter szerint a Budapest és Belgrád közötti vasútvonal felújításával Magyarország kínálja majd a kínai áruk leggyorsabb szállítási útvonalát Délkelet- és Nyugat-Európa között. Magyarországnak nyitott gazdaságú, exportorientált országként...

Forrás: index.hu
Feltöltő: lusta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
A Paks II kismiska ehhez a nagy csaláshoz képest. Mellékesen szeretném megkérdezni Szíjj Ártó Panama Pubit, Pireuszból Belgrádig hogyan és mennyi idő alatt jut el az a bizonyos kínai áru?
tudode
Ezek a RÉGI CSIBÉSZEK és csicskásKÁI olyant tudnak, amely VILÁGRASZÓLÓ lenne, ha pl. Gyurcsány kötögetné az ország hálócsKÁJÁT:
.
--- 2400 év alatt térül meg a Budapest–Belgrád vasútvonal
.
hirtv.hu/ahirtvhirei_adattar/2400-ev-alatt-terul-meg-a-budapest-belgrad-vasutvonal-1329632
.
--- Titkosította a kormány a pár ezer év alatt megtérülő Budapest-Belgrád vasútépítés megvalósíthatósági tanulmányát
.
444.hu/2017/12/20/titkositotta-a-kormany-a-par-ezer-ev-alatt-megterulo-budapest-belgrad-vasutepites-megvalosithatosagi-tanulmanyat
.
Ha rajta vesztünk, nem lesz több estünk, nem lesz, csak az ÜKUKOKNAK "'is" adósságuk!
.
Ez egy BOMBABIZTOS zsibizés!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.