Eredményesen végződött a Budapest–Belgrád-vasútvonal felújítására kiírt tender, kihirdették a győztest, egy kínai–magyar konzorciumot, a kínált ár elfogadható – nyilatkozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Pekingben. Szijjártó a közmédiának elmondta: május 25-ig megkötik a kivitelezési szerződést, amely akkor lép hatályba, amint a kínai Eximbank és a magyar kormány közötti hitelszerződésről is sikerül minden részletben megegyezni, ami várhatóan nyár közepéig megtörténik. A hatálybalépéstől számított öt éven belül pedig a teljes beruházás lezárulhat. Szerinte a tervek szerint az év végén, 2020 elején kezdődhet a kivitelezési munka. Szijjártó egyetlen dolgot nem közölt csak a közmédiával: ki is lett a nyertes. A miniszter szerint a Budapest és Belgrád közötti vasútvonal felújításával Magyarország kínálja majd a kínai áruk leggyorsabb szállítási útvonalát Délkelet- és Nyugat-Európa között. Magyarországnak nyitott gazdaságú, exportorientált országként...

(Forrás: index.hu, lusta által)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
A Paks II kismiska ehhez a nagy csaláshoz képest. Mellékesen szeretném megkérdezni Szíjj Ártó Panama Pubit, Pireuszból Belgrádig hogyan és mennyi idő alatt jut el az a bizonyos kínai áru?
tudode
Ezek a RÉGI CSIBÉSZEK és csicskásKÁI olyant tudnak, amely VILÁGRASZÓLÓ lenne, ha pl. Gyurcsány kötögetné az ország hálócsKÁJÁT:
.
--- 2400 év alatt térül meg a Budapest–Belgrád vasútvonal
.
https://hirtv.hu/ahirtvhirei_adattar/2400-ev-...
.
--- Titkosította a kormány a pár ezer év alatt megtérülő Budapest-Belgrád vasútépítés megvalósíthatósági tanulmányát
.
https://444.hu/2017/12/20/titkositotta-a-korm...
.
Ha rajta vesztünk, nem lesz több estünk, nem lesz, csak az ÜKUKOKNAK "'is" adósságuk!
.
Ez egy BOMBABIZTOS zsibizés!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.