A meleg légtömeg továbbra is áramlik dél, délnyugatról hazánk fölé, azonban péntek estére már nyugat felől hidegfront érkezik. Elsőként labilizálja a légkört, záporokat, zivatarokat generálva, ezek azonban az éjszaka folyamán csendes esővé szelídülnek. Továbbá péntek délután jó esély van arra, hogy a napi maximum-hőmérséklet rekord megdől majd.

Megdőlhet a melegrekord, de este nyugaton már berúgja az ajtót a hidegfront

Előrejelzés az ország területére péntek estig: Nagyrészt fátyolfelhős, napos idő lesz, majd késő délutántól, estétől nyugaton megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és a Dunántúlon már zápor, zivatar is kialakulhat. A déli, délnyugati szél többfelé megerősödik, az Alpokalja térségében és zivatarok környezetében viharossá fokozódik. A hőmérséklet délután 26 és 31 fok között alakul, az Alföldön lesz a legmelegebb. Késő estére 19 és 25 fok közé hűl le a levegő.

Figyelmeztető előrejelzés: Késő délutántól, estétől főként a Dunántúlon (előbb inkább a nyugati felén) helyenként zivatar alakul ki, amelyhez viharos szél (esetleg > 80 km/h), jégeső (jellemzően kisméretű jégszemekkel), lokálisan jelentős (> 10-15 mm) csapadék társulhat.

(met.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.