Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerint a "Soros-hálózat" és az ellenzék kampányakciója a diákok pénteki, Kossuth Lajos téri tüntetése.

Lesorosozta a tüntető diákokat az EMMI
Fotó: Facebook/Mérce

A tárca oktatásért felelős államtitkársága ezt délután, a tüntetés előtt közölte az MTI-vel. Közleményükben azt írták: négy héttel az európai parlamenti választás előtt a

"Soros-szervezetek, Gyurcsányék és a többi ellenzéki párt" ismét politikai kampányakciókhoz akarja felhasználni a diákokat.

Közölték: a nyelvvizsgához kötött felvételiről szóló döntést

2014 óta ismerik az iskolák, a pedagógusok, a szülők és a diákok, bevezetését tehát több mint hat év felkészülés előzi meg.

Azt írták: ez az első kormány, amely segíti a fiatalok nyelvtanulását, és jelentős anyagi terhet vesz le a szülőkről azzal, hogy ingyenessé tette az első sikeres nyelvvizsgát és bevezeti a kétszer kéthetes ingyenes külföldi nyelvtanfolyamokat.

A felsőoktatási felvételit 2020-tól nyelvvizsgához kötő kormányzati tervek ellen szerveztek tüntetést "Jövőt a diákoknak!" címmel középiskolások és egyetemisták a Parlament előtt. Gyetvai Viktor szervező beszédében arra szólította fel Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy szeptember elsejéig tegyen középfokú komplex nyelvvizsgát, és adja meg az időpontot és a helyet, ahol vizsgázik, hogy a diákok is vele mehessenek. Szólt arról is: ha ez nem történik meg, népszavazást kezdeményeznek, hogy ne lépjen életbe 2020-ban ez a módosítás, valamint azért is, hogy ne lehessen miniszterelnök, aki nem teljesíti az egyetemi felvételi elvárásait.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@surdilloFUJT: Fidesznél az ellenvélemény, pláne ki is mondva, egyenlő a teljes anyagi és erkölcsi csőddel! Őket csak hódolat illeti,s nem bírálat!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
surdilloFUJT
@könnyű lelki sértés: sajnos agynélküli trollok,mennek a vezírürü kolompja után,árkon-bokron!!!
Nessy
@surdilloFUJT: Fidesznél az ellenvélemény, pláne ki is mondva, egyenlő a teljes anyagi és erkölcsi csőddel! Őket csak hódolat illeti,s nem bírálat!
namihami
Biztos ezt olvasták a Tízparancsolat sorai között.
A Kásler iránymutatása ismét hasznos volt.
human
Régi szép idők mikor még csak Bajnai gárdistáztak a fidesznyikek.
justhpeter
Mit vártak a fiatalok ?
Az EMMI már nem fog változni, lehet indítani a népszavazást !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.