A gyanú szerint a bűncselekményt egy anya és a lánya követte el.

Ismét akcióba léptek az unokázós csalók: anyát és lányát fogta el a rendőrség

A rendelkezésre álló adatok szerint egy XII. kerületben lakó idős asszonyt hívott fel egy férfi 2019. április 26-án este, és közölte, hogy a nő lánya balesetet okozott. A férfi ekkor átadta a telefont társának, aki a sértett lányának adta ki magát, és 2 millió forintot kért az ügy elrendezéséhez.

Az asszony borítékba tette a pénzt és a férfi utasításának megfelelően levitte a társház bejárata elé, ahol átadta a borítékot egy ismeretlen nőnek, akit egy másik nő várt egy autóban.

Az unokázós bűncselekmények felderítésére alakult budapesti nyomozócsoport a ház előtt elfogta a 34 éves F. Zsuzsannát, míg társát, az 54 éves B. Józsefnét akkor tartóztatták fel a Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai, amikor el akart hajtani a helyszínről.

A rendőrök a fiatalabb nőnél hiánytalanul megtalálták a pénzt. A nyomozás során kiderült, hogy anya és lánya követte el a bűncselekményt. A rendőrök a két nő lakásán tartott kutatás során mobiltelefonokat és SIM kártyákat találtak, illetve lefoglalták azt a Ford típusú személygépkocsit, amivel a bűncselekményt elkövették.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztálya csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a 34 éves F. Zsuzsanna és az 54 éves B. Józsefné ellen. A nyomozók gyanúsítotti kihallgatásukat követően mindkét nőt őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.​

(police.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr plágium
@vacsi: Szerintem alaposan tájékozódnak, a szomszédok sok mindent elárulnak főleg ha valamiért haragszanak vagy irigykednek ...
ila51
régen mikor még a Nokia előfizetők névsorából , vagy egyéb listából óriási biztosítási bizniszeket lehetett kötni ( mondjuk ezekért csúszópénz járt )
ma már lépten nyomon listákat töltünk ki , mert mindenki nyerni akar ...akkor ne is csodálkozzunk , hogy ablakba kerülünk , ja és a pánikkezelést is tanulni kellene biztonságunk érdekében
ila51
@vacsi: vagy csak egyszerűen próba szerencse alapon hívják fel a számot , aki erre szakosodott briganti annak semmi nem akadály
Dr plágium
@ila51: 10:31 - re Nem vagyok én ebben biztos. Ismerősömet is próbálták lenyúlni. Honnan tudták a gyereke keresztnevét?
Ő nincs benne a telefonkönyvbe. Honnan tudták hogy van kocsija?
ila51
@Dr plágium: van olyan is , emez is egy alternatíva . Amúgy hihetetlen bizalommal van némely öreg , kivall dicsekvésből is fontos infót . Egyik példa én vagyok rá , régebben mondta is a lányom , hogy hamar szóba elegyedek idegenekkel . Mikor kicsi volt akkor féltékenységből is mondta , hogy ne tetsszen nekem más gyereke :) ...na jó ez érthető , elég szép volt Ő :)
vacsi
@ila51: Főleg vidéken még ma is gyakori a szomszédolás, idegenekkel beszélgetés - ennek kapcsán valóban illetéktelenek is sok mindent megtudhatnak. Meg újkori veszély a net, a facebook, sokan ész nélkül, dicsekvésből tesznek fel adatokat magukról, a családjukról - és sajnos, a rokon részvétele sem zárható ki, hogy hozzájusson olyan pénzhez, amire esetleg éveket kellene várnia, és akkor sem biztos, hogy ő kapná. Szóval, vigyázni kell!
Én személy szerint sajnálom, hogy a világ ilyenné fajult: régen a 80 fölötti nagymamámat nyugodtan hagyhattuk a lakásában, egy távoli kisvárosban, a szomszédok figyeltek rá, elég volt hét végeken meglátogatni, a szükséges dolgokban segíteni. Ma nem mernénk megtenni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.