Új római katolikus templom épült a Pest megyei Pátyon. A Szent II. János Pál pápa-templomot Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök szentelte fel vasárnap szentmise keretében. Soltész Miklós köszöntőjében kiemelte, akik templomot építenek, felismerik, hogy a kereszténységből fakadó tudás, erkölcs és hit megtartó erő. Tudják, hogy az önfeladás nem vezet sehova, és az erkölcs elvetése önpusztító folyamat. Kitért arra, egyetlen utalást sem tenni az európai alkotmányban a zsidó-keresztény hagyományra és értékekre, egyet jelent az alapok szétverésével. Templomok százainak a bezárása, mulatóvá, vagy mecsetté alakítása a kereszténység megtagadása vagy behódolás egy másik kultúrának. Megjegyezte: a kormány 340 millió forinttal támogatta a templomépítést, de hiába támogatják több ezer templom felújítását és több tucat építését, lélekkel csak a közösség töltheti meg.

Forrás: 168ora.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
" lélekkel csak a közösség töltheti meg."

Azért zárják be a templomok százait, mert nincs elég közösség, hogy lélekkel feltöltse
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Mondja drága álomtitkát úr, lesznek hívek is a misén, vagy ez is olyan lesz, mint a stadionok látottsága?
CsipkeRózsa
" lélekkel csak a közösség töltheti meg."

Azért zárják be a templomok százait, mert nincs elég közösség, hogy lélekkel feltöltse
kereső
"Templomok százainak a bezárása, mulatóvá, vagy mecsetté alakítása a kereszténység megtagadása vagy behódolás egy másik kultúrának. "- ezek a templomok nem a katolikus szentegyház tulajdonában, fenntartásában voltak/vannak soltész úr? Ha igen, akkor az egyház zárja be, alakitja mulatóvá mecsetté- igy csinál belőle hasznot? Miről beszél kend- vagy ez is csak egy szólam a sok közül, hogy hülyitsék még tovább a tájékozatlanokat. Nem keresztényi cselekedet ilyen csúsztatásokkal élni államtitkár úr!
RonaGyuri
@CsipkeRózsa: ennek egyik oka, hogy ilyen solteszetlen szarjancsik kampányolnak mellette! =))
lampa laz
Na b+, ezekszerint 1 lélek sem jár templomba, csak a patkányok...

..."de hiába támogatják több ezer templom felújítását és több tucat építését, lélekkel csak a közösség töltheti meg."
Eladott Ország
Az 1,67 milliárdot kóstáló római zarándokház is úgy kellett, mint egy falat kenyér. Jót tesz majd a gyökereknek, az egészen biztos. Ezt onnan gondolom, hogy Soltész Miklós másik keresztény gyökér Stuttgartban közben arról futtatott eszmét, hogy hit nélkül a leggazdagabb és a legnagyobb jólétben élő társadalmak jövője is meg van pecsételve. Nyilván a németeknek üzent, mert ezt is egy KDNP-s tudja jobban (ha éppen nem Schmidt Mária), és mert a magyar társadalom sem nem gazdag, sem nem él a legnagyobb jólétben: a gazdagságában szinte behozhatatlan, de hitében egyre inkább visszahúzódó német társadalom elveszíti erejét, lendületét, ha nem törődik keresztény gyökereivel, hagyományaival és kultúrájával. Lefordítom: nem baj, ha nyomorúság van, a keresztény gyökerek mindenért is kárpótolnak. Kétsoros: Fidesz-vallás
A sötét éjszakában is árnyékot keresve
reszkető aggyal jóságot belezne.
tudode
Akkor bezzeg NEM SZÓLALT MEG A LELKIISMERETE ezzel a fiziMISKÁVAL, amikor a megváltozott munkaképességűeket csalással vádolták meg, TÖBB MILLIÁRD froncsival, mocskoSS módon "megkönnyítette""" a megélhetésüket, ELLÁTÁSSÁ ÁTMINŐSÍTVE a nyugdíjukat, azaz adhatóvá tették, sőt egy csomó járandóságuktól is megszabadította őket a GAZDI parancsára úgy, hogy még KOLDUSBOTOT SEM adtak több ezer FÖLDÖNFUTÓNAK a kezébe!
.
Azzal egyidőben
.
epa.oszk.hu/00800/00843/00108/01/orulet-a-kobon/index.html
..
"""“Sokan el sem hitték azt, amikor elsőként írtunk arról, hogy import nyugdíjasok viszik a magyar TB. kasszát! Az tényt, hogy ukrán időskorúak jönnek naponta százával a magyar nyugdíjakért. Ha már viszont ideruccantak, akkor a hasznost a kellemessel is összekötik, és egyúttal elintézik, hogy az ingyenes magyar egészségügyi ellátást is igénybe vegyék, mert „megérdemlik”, vagy, mert „nekik az jár”?… Erről ITT olvashatunk."""
.
Mérlegre kellene tenni, hogy az ÉPÜLETEK, vagy az emberek érnek többet ennek a KRESZLINEK!
nezelodo
Ajaj nagy a baj Soltész úr! Eddig csak csak helyre lehetett állítani az Isten háza szentségét, azután is ha egy politikus betévedt oda. A dakota fijjuk ha bemennek a kamerák kereszttűzében egy ilyen helyre, és súgógépről "imádkozzák" a miatyánkot, már csak a lebontás segít a templomon, az újraszentelés már nem, annyira megszentségtelenítik a jelenlétükkel.
kokopelli
Miért nem mondja ezt el Bajorországban,ahol a templomokat szerinte be fogják zárni az
miatt,hogy ott sörözni lehessen!Azt hiszem,hogy az idősebb férjecskék aznap ß@rnának utoljára
ülve! A templomokat tisztántartó,feldíszítő és pátyolgató mamák "Lüzisztratét" játszanának ve-
lük élesben!
papa.49
Oszt. honnan szoptad ezt te majom, az itthoni templomok esetében meg van, hogy 3 községben egy plébános tartja a misét !!!
Macskaszem
Nem tudom, zártak e be templomokat, de ha igen, valószínűleg érdeklődés hiányában más, hasznosabb funkciót kerestek neki. Ezt diktálta a józan ész.
Nálunk csak azért futott fel a templombajárás, mert a gyerekeket kényszer-vallásosságra ítélte a NER.
A többség nem gyakorolja a vallását, de együtt tud vele élni, mint a száraz kutyagumival az árok szélén.
nezelodo
@Macskaszem: A szülő meg ott lesi a mise után a papot, hogy igazolja, hogy a gyerek misén volt, mert az írást másnap le kell adni a katolikus iskolában, mert ilyen a KISZ titkáros kereszténység.
kokopelli
@CsipkeRózsa: Hidd el nekem,hogy nyugaton vallásosak az emberek!Nekik nem kellett
megvívni az harcot az örökösen változó szemlélettel,és az ateisták is tisztelik a vallásos
embertársaikat! A lányom nem,de a két fiam akarta a kommunion-t oszt el volt intézve! a
nagyi akarta!
papa.49
Szargyártó szállítja a GÁZT HALFAROKBA CSOMAGOLVA ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.