Elromlott a lift, ezért a beteghordók és a hozzátartozók ölben szállítják a lépcsőn a betegeket a mátészalkai kórház belgyógyászati osztályán.

Elromlott a lift: ölben cipelik a magatehetetlen betegeket az emeletekre

Az első emeleten az általános belgyógyászati esetek kapnak helyet, a másodikra kerülnek a legsúlyosabb betegek. Hasnyálmirigy-gyulladásos, vérzéses, daganattal küzdők fekszenek itt, többségük mozgásképtelenül. Úgy tudjuk, a régóta tartó áldatlan állapotnak az az oka, hogy Ukrajnából kellett alkatrészt rendelni az elromlott felvonóhoz, de az még nem érkezett meg.

A nagymamám 84 éves, 90 kiló, járókerettel jár, gyakran kerül kórházba. A mátészalkai intézmény esik a legközelebb a lakhelyünkhöz, amikor rosszul lesz, idehozzák. Ám mivel daganattal küzd, rendszeresen át kell szállítani Nyíregyházára vizsgálatra. Legutóbb döbbenten vettük észre, hogy a lift elromlott. A második emeleten volt a mama kórterme, ahova én és a beteghordó vittük fel ketten. Nálunk még a látogatásban is problémát okozott a lift: az anyukám nehezen tud járni, és a sok lépcsőzés miatt nem tudta mindennap meglátogatni a haldokló édesanyját

– árulta el a Blikknek az egyik beteg hozzátartozója, János.

A meghibásodást azonnal jeleztük az üzemeltető cégnek, ami megrendelte a szükséges alkatrészt Ukrajnából, ami azonban még nem érkezett meg. Ez a kórháztól független tényező. Fontos számunkra a betegeink, hozzátartozóik és munkatársaink kényelme és biztonsága, éppen ezért szakemberek segítségét kértük, mérjék fel egy második lift kialakításának lehetőségét

– mondta Vitkai Éva, az intézmény sajtófőnöke.

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Ez nálunk nem gond hogy rossz a lift: Lényeg hogy milliárdok mennek Afrikai országokba,Erdélybe, Ukrajnába Délvidékre.Na meg úgy e a STADIONOK A LEGFONTOSABBAK!!!
Yoda69
A lift nem mukodik a mateszalkai kozkorhazban, viszont van Mateszalkanak vadi uj stadionja, ami kong az uressegtol.
orban ezen is nagyot kaszalt, kozbe betegek tuzatjai halnak meg az ellatas hianyossagai miatt, csak ezen az egy helyen.
Es az orszagban meg van szaz masik ilyen!
görbetükör
Most nem lehet.
Orbán ezermilliárdot ad a kínaiaknak semmire sem kellő vasútépítésre.
Várjanak a betegek. Ha nem, hát kevesebben lesznek,úgyis túl sokan vannak!
Lepényleső
Most még. Aztán leejtik a földszintre,ne legyen gond betegekre?
papa.49
,,A magyar egészségügyi ellátás Európában az elsők között van,, nyilatkozta nem régen a csutitetű HÁT LÁTJUK OTT VAN, A BÉKASEGGE ALATT JÓCSKÁN !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.