Összesen 600 millió forintos kerettel a szomszédos országokban működő civil és egyházi szervezetek, valamint vállalkozások gyermekbarát tevékenységének támogatására hirdetett pályázatokat a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága – közölte Potápi Árpád János, nemzetpolitikai államtitkár hétfőn.

Újabb százmilliókat költ a kormány külföldi egyházakra

A politikus ismertette: a pályázati felhívások célja olyan külhoni magyar civil és egyházi szervezetek, valamint vállalkozók támogatása, amelyek gyermekbarát tevékenységet folytatnak, gyermekbarát szolgáltatást nyújtanak. Gyermekbarát tevékenység alatt egyéni és csoportos foglalkozásokat, tehetséggondozást, családi programokat és fesztiválokat, gyógypedagógiai fejlesztéseket, gyermekbarát tevékenységhez kapcsolódó eszközbeszerzéseket, valamint szabadidős- és sport tevékenységeket értenek – jelezte.

Elmondta: a civil és egyházi szervezetek gyermekbarát tevékenységét 300 millió forinttal támogatják. A felhívásra jelentkezhetnek horvátországi, romániai, szerbiai, szlovákiai, szlovéniai vagy ukrajnai székhelyű, adószámmal vagy nyilvántartási számmal rendelkező, bejegyzett és folyamatosan működő civil szervezetek, egyházak, egyházi jogi személyek, valamint ezek hitéleti, nevelési-oktatási, gyermekjóléti, kulturális vagy szociális tevékenységet ellátó intézményei. A megpályázható támogatás összege 250 ezer forinttól 2 millió forintig terjed, a megvalósítási időszak 2020. május 1-ig tart.

A másik pályázat a vállalkozások gyermekbarát tevékenységének támogatását célozza, szintén 300 millió forintos kerettel.

Pályázhatnak horvátországi, romániai, szerbiai, szlovákiai, szlovéniai vagy ukrajnai székhelyű, adószámmal rendelkező, 2018. január 1-je előtt, a helyi jogszabályoknak megfelelő hatósági nyilvántartásba bejegyzett, működő, magyar mikro- vagy kisvállalkozások.

A kérhető támogatás egymilliótól három millió forintig terjed, a megvalósítási időszak szintén 2020. május 1-ig tart.

A jelentkezéseket május 28-án délután két óráig várják, további információk a www.bgazrt.hu oldalon találhatók.

Az államtitkár hangsúlyozta: meggyőződésük, hogy a társadalom és a nemzet alapja a család. Idézte a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) 2018-as zárónyilatkozatát, amely kimondta: a Máért tagszervezetei egyetértenek abban, hogy a magyar nemzet alapját a magyar családok jelentik. Megállapodnak abban, hogy programjaik és tevékenységük fókuszába a családok támogatását helyezik.

Ezt a szemléletet próbálják erősíteni az anyaországban és határon túl – mutatott rá Potápi Árpád János, aki kiemelte: az a céljuk, hogy a külhoni magyar területeken is növekedjen a gyermekvállalási kedv és minél több magyar gyermek szülessen, akik erős magyar identitású felnőttekké válnak. Ehhez próbálnak lehetőségeikhez mérten segítséget nyújtani és támogatni mindazokat, akik a magyar családok életét, jólétét segítik – óvónőket, tanítókat, gyermekorvosokat és gyermekpszichológusokat, szakképző intézményeket, vállalkozókat, szervezeteket – rögzítette.

Forrás: MTI

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
a btk tétel pont ezt nevezi szavazatvásárlásnak! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
CsipkeRózsa
Túl sok zsebpénz kell már Orbánéknak, nincs köztük egy normális sem, aki megszólalna, hogy megállj?
papa.49
@CsipkeRózsa: Amíg lehet lopnak amit lehet )))))))))))))))
papa.49
A magyarországi mikró, és kisvállalkozások meg dögöljenek meg mi tetű, azoknak semmi se jár !!!
Csak tudnám minek melletted a nemzetiszínű zászló, mert ezzel a húzással pont ezt a zászlót is besározod !!!
iluminati
@justhpeter: Ez így igaz egyre többen utálják az egyházakat
Pági
@Aki Én: Köszönje azoknak, akik gondolkodás nélkül erre a bandára szavaznak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.