A zuglói polgármester javaslatot tett arra, hogy ne az önkormányzat által megbízott cég, hanem maga a kerület vegye át a mutyigyanús parkolási ügyet. A javaslatot a helyi Fidesz az MSZP-vel karöltve szavazta le.

A Fidesszel együttszavazó MSZP akadályozta meg, hogy KArácsony rendezze a parkolást Zuglóban

Vasárnap Karácsony Gergely azt javasolta, hogy július 10-től, a jelenlegi parkolásüzemeltetési szerződés lejárta után az önkormányzat ne szervezze ki a parkolási rendszer működtetését egy külsős cégnek, hanem lássa el saját maga ezt a feladatot.

A Mérce beszámolója szerint azonban a mintegy 2 órán át tartó, vitától sem mentes hétfői közgyűlésen ezt a javaslatot is leszavazta a testület, ezúttal a fideszes és MSZP-s képviselők együttes szavazattöbbségével. A múltkori alkalommal csak a Fidesz szavazott ellene. A testület döntése értelmében harminc nappal halasztották el a szavazást.

Karácsony előterjesztése esetében a képviselők azt kifogásolták, hogy a polgármesternek kész tervekkel és költségvetési előrejelzésekkel kellett volna készülnie, nem csak egy szándéknyilatkozatot hoznia a parkolási rendszer működtetésének kézbevételéről.

Zuglóban 2017-ben került a parkolás üzemeltetése egy Fidesz-közeli céghez. Ezt a helyi fideszes és MSZP-s frakció is megszavazta, Karácsony erről később azt nyilatkozta, olyan háttéralkut kötöttek a pártok, amit ő nem tudott megakadályozni. Az ügy érdekessége, hogy éppen a Fidesz támadja Karácsonyt a zuglói parkolási helyzet ügyével.

Forrás: hvg.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott__Ország
@Eladott Ország: Tehát? Akkor a FIDESZ & KDNP nyer!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Eladott__Ország: Nincs annyi fantáziád, hogy kitalálj egy nicket magadnak? Javaslom az Ali Babát! A negyven rabló majd a későbbiekben jelentkezik!
Nessy
A Lendvay utcában elfelejtették frissíteni a Fidelitas programját! Szóljanak a "rendszergazdának"!
Macskaszem
Annyira jellemző, hogy a saját sz@rukat mindig másra kenik. Most Karácsony leszalámizása a feladat, ezért ő lesz a bűnös, ha elkövette, ha nem.
Csizmás Kond
...mert ha ők veszik át akkor el lehetett volna sikálni...
Eriksson
@Macskaszem: tegnap, 11:15
Nem rossz az elképzelés, de van másik oldala.
Egyáltalán miért kell polgármester Zuglóba, ha semmiben sem tudja az akaratát érvényesíteni? Mert az valahogy mégsem járja, hogy mindig, mindenben másokat okol a kudarcért.

Miért akarna egy határozatlan, tesze-tosza döntésképtelen ember főpolgármester lenni? Talán mert valakik azt szeretnének, amit ő maga se igazán? S ha mégis sikerülne megválasztatni, onnantól továbbra is könnyen irányítható csicska lesz, csak kicsit nagyobb hatáskörrel.Ha meg nem... Akkor Zugló is ugrott a fiatalembernek, mehet parkolóautomata javítónak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.