A rendőrség eljárást indított a Duna-Dráva Nemzeti Parkban elpusztult állatok ügyében.

Réti sast és más vadállatokat öltek halomra méreggel a Duna-Dráva Nemzeti Parkban
Fotó: Wikipédia

Hétfőn a hvg.hu írt a nemzeti park honlapjára hivatkozva arról, hogy több mérgezett állatot is találtak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság szakemberei a múlt héten. A cikk szerint mindegyik állaton látható volt a mérgezés tünete, a madaraknál a görcsbe rándult ujjak, a rókáknál az összehúzott testtartás.

Az állatok pusztulásának okáról csak az állatorvosi szakvélemény után lehet egyértelműen biztosat állítani, addig is a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság megtette a bejelentést az illetékes rendőrkapitányság felé.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI megkeresésére azt közölte: a Duna-Dráva Nemzeti Park képviselője tett feljelentést múlt kedden ismeretlen tettes ellen lakossági jelzés alapján, mert egy réti sas tetemét találták Bölcske külterületén. Az eset kapcsán a Paksi Rendőrkapitányságon indítottak büntetőeljárást természetkárosítás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

A helyszíni szemle során a rendőrök egy réti sas, egy réti héja, egy róka és több szarka tetemét is megtalálták a területen – írta a rendőrség.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.