Magyarország hisz abban, hogy a saját erejéből is a gyarapodás útjára léphet és fiatalodó nemzet lehet belőle – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, a Családbarát fordulat Európában című konferencián.

Novák: Magyarország a saját erejéből szeretne gyarapodni
Fotó: MTI

Novák Katalin – a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom által szervezett kétnapos tanácskozás megnyitóján – azt mondta,

egyre nagyobb problémát jelent, hogy a társadalom elöregszik, a fiatalok pedig nem vállalnak elég gyereket, illetve nem annyit vállalnak, amennyit szeretnének.

Magyarország erre a problémára próbál választ adni 2010 óta a családok támogatásával és a kormányzás minden területén megjelenő családbarát szemlélettel, mert hisz abban, hogy saját erőből is meg lehet erősödni és gyarapodni – emelte ki az államtitkár.

Közölte, Magyarország ma már kétszer akkora összeget fordít családtámogatásra mint 2010-ben, és élen jár a 4,8 százalékos GDP-arányos ráfordítással is.

A magyar családpolitika a választás szabadságáról szól, mindenki szabadon dönthet, hogy alapít-e családot, ha igen, mikor teszi ezt meg, hány gyereket vállal, a gyerekek mellett a főállású anyaságot vagy apaságot választja, esetleg visszatér a munka világába

- mondta Novák Katalin. Hozzátette, ennek is köszönhető, hogy 20 éve nem látott szinten volt tavaly a gyerekvállalási kedv és a házasságkötések száma.

Novák Katalin – a migrációra utalva – azt mondta, Európa válaszút előtt áll. A népesedési problémára Nyugat-Európában egyszerűbb, csak rövid távú sikerrel kecsegtető, hosszú távon katasztrofális következményekkel járó megoldásokat keresnek. Magyarország hosszú távon gondolkodik, a nehezebb utat választja, amelynek eredményeként azonban Európa egy gazdaságilag erős, fiatalodó kontinens lehet.

A május 26-i európai parlamenti választáson pedig az emberek arról is dönthetnek, hogy melyik utat válassza Európa

- jegyezte meg az államtitkár.

(MTI)

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
Rohadnál meg te hazug ribanc! Épp hogy mindent megtesztek hogy el lehetetlenítsétek az embereket!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Novákszatyor EZ NEM JÖN ÖSSZE NEKTEK, ha az Unió elzárja a pénzcsapot, ti egymást ( fütyiszen belül) fogjátok a pénzért ölni !!!
Milyen saját erőről hadoválsz, ha kibasznak bennünket az Unióból az autó összeszerelő üzemek hónapok alatt eltűnnek innen, és a gazdaság romjai magukba roskadnak !!!
magyarbakancs
A multi nacionális cégek az évi 3,8 % gazdasági fejlődéből 2,9 % állit elő a mi hozzájárulásunk 0,2%
a fent maradó rész meg EU pénz.
papa.49
@magyarbakancs: A jelenlegi magyar gazdaság önmagában ÉLETKÉPTELEN, nagyon sok ágazat nem is létezik, ami ahhoz kellene, hogy önellátók lehessünk !!!
Ha meg kikerülünk a kosárból rögtön előjön a VÁM kérdése is az export, és az import esetében is !!!
Persze ez nem érdekli a hatalmas gazdasági tudással rendelkező kontár kurmányt, mert ők akkor veszik a kalapjukat, és a nem kormányzati gépeken elpucolnak Dél-Amerikába !!!
Nessy
Drága álomtitkár asszony! Szedjen Cavintont, hátha segít a rövid távú memóriájának!
"Saját erejéből szeretne gyarapodni", de várják az uniós pénzt a bölcsődék építéséhez, bővítéséhez. És ezt csak a múlt napokban volt szíves előadni!
Szép ez a család támogatás, csak egyrészt hitelből, másrészt a magas jövedelműeknek. A költségvetésből kieső "támogatási összeget" meg azok fedezik, akiknek már felnőttek a gyerekeik, vagy nincs valamilyen oknál fogva! Ergo a fél ország fedezi X.Y. csemetéinek a költségeit.
Aztán, ha nem lesz potyapénz, akkor lészen sírás, rívás. Igaz, maguk akkor már a lopott pénzekből a Bahamákon süttetik a hasukat a családjukkal együtt!
tudode
Na jó!
.
Ez volt a FAGYIGYÁR protokollja, hogy mit szeretnének a CSOK-jukon kívül!
.
Ami van:
-
-- május 1-jétől (a munka ünnepén) taknyukon, nyálukon LAKOLTATNAK KI családokat,
.
-- mamahotelben élnek az IVARÉRETT fiatalok, kerülgetve az anyóst, aki akkor jó, ha porhanyós,
.
-- több százezer gyermeket a KINCSTÁR etet a KÓDIS SZÜLEIK helyett,
.
-- a családi pótlékra NEM FUTYA, de a betonteknőkre igen,
.
-- 15 éves gyermeket MELÓZTAT az állam az iskolapad helyett,
.
-- Idegennyelv oktatás ONE, ÁSZ,
.
stb.
stb.
stb.
.
Tehát ez a szpics értelmezhető úgy is, hogy
.
TaFASZ van, taFASZ van pimpasznak a fák, gyaraPICSÁTOK, nagy a piCSÁTOK a hazát!
justhpeter
Katika már megint a brosúrát vartyogja. Önerőből, a multik és az Unió nélkül mi maximum Észak-Korea lehetünk vagy még az sem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.