Egy szemsérült kisfiút csak balesete után 21 órával kezeltek megfelelően húsvétkor, mert nem találtak számára megfelelő ellátóhelyet.

Elismerte a felelősségét a kórház, amiért nem látták el a szemsérült két éves fiút

Elismerte felelősségét a Bajcsy Zsilinszky kórház a kétéves szemsérült kisfiú ellátásával kapcsolatban – értesült a Népszava.

Az intézmény 2019. április 29-én lezárult saját belső vizsgálata megállapította, hogy a kórháznak mint ügyeletesnek, el kellett volna végeznie az elsődleges szakorvosi ellátást, vagy telefonos értesítés után kellett volna továbbküldenie a beteget a Semmelweis Egyetem (SE) klinikájára.

Azután indult vizsgálat, hogy egy szemsérült kisfiút csak balesete után 21 órával kezeltek megfelelően húsvétkor, mert nem találtak számára megfelelő ellátóhelyet. A gyereket szállító mentőt a mentésirányító az ügyeletes Bajcsy-Zsilinszky Kórházba irányította. Időközben azonban kiderült, hogy a Bajcsynak nincsenek eszközei gyerek altatásához, ezért a mentőt továbbküldték a Semmelweis Egyetem Szemklinikájára.

(Népszava)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Nem értek egyet ezzel teljesen a Bajcsyban nincs gyermek szemészet, legalábbis én ott 16 évesnél fiatalabbat az osztályon nem láttam !!! Viszont kéne hogy legyen a GYERMEK KÓRHÁZAK közül is ügyeletesnek lenni, ill. a Szem klinika mint országos intézmény kellene hogy ellássa az ilyen eseteket !!!
Ez megint a ,,NAGYSZERŰ ÁTSZERVEZGETÉSEK,, iskolapéldája !!!
Aki Én
Elismerte a felelősségét a kórház!!!
Vizsgálat indult...!!!

@Eriksson:
,,De azok, akik itt álhumánus módon osszák az észt, átkozódnak, gyalázkodnak, nekik fogalmuk sincs, hogy mik a lehetőségek. "
@Shikari:
,,Tényleg felháborító, hogy mindenki tette a dolgát. A mentős szállított, az orvos gyógyított, a szülő aggódott. "

Na, okostojások, hogy is van ez? Szerintetek itt minden rendben volt.
Egy újabb igazolás az ostobaságotokra.
görbetükör
Most össze vagyok zavarodva.
Mert Shikari azt mondta, nincs itt semmi gond, mindenki tette a dolgát és a gyerek is életben maradt.
Most akkor minek ez a variálgatás?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.