Az MSZP-s Ujhelyi István azután hirdetett Facebook-oldalán új stratégiát hétfőn, miután a Fidesz vasárnap országos tájékoztató akciót indított Bangóné Borbély Ildikó patkányozása miatt.

Hétfőn Ujhelyi a Fidesz-kormányzást patkánykormányzásnak nevező posztot és videót tett ki közösségi oldalára, azt írva benne, hogy

mostantól így fogják hívni ezt a kormányzást.

Kedd reggel azonban bejelentette, hogy

a videót eltávolították.

Ujhelyi Facebook bejegyzésében hangsúlyozta:

Mi nem akarunk hazánk kútmérgezői lenni, nem akarjuk kirúgni magunk alól a rothadt hatalommal szemben meglévő morális mankónkat. Nem is tettük, nem is tettem. Nem is fogom soha. Mi különbek vagyunk ennél a rezsimnél és féktelen maffiacsaládjánál. Nem is folytatunk patkányozós kampányt.

Ujhelyi István teljes posztja alább olvasható, amelyet változtatás nélkül közlünk:

Kampányfőnöknek lenni nem könnyű feladat. Egyszerre kell megfelelni a választói elvárásoknak, állni az ellenfél aljas támadásait és védeni a saját közösségünket, támogatóinkat. Engem nem abból a fából faragtak, amelyik meghajlik vagy megroppan a teher alatt. Békeszerető és békességet hirdető ember vagyok, de ha minket ütnek, csak megkeményítenek vele és kész vagyok visszaütni, ha kell. Kampányfőnökként ezután is bármikor kiállok és megvédem közösségünk tagjait és választóinkat a nemtelen, hazug és gerinctelen támadásoktól. Ezután sem fogjuk tűrni, hogy hazaárulózzanak vagy az akasztásunkon viccelődjenek a hatalom szereplői és kiszolgálói. Ha támadnak, mi visszatámadunk. Ez az MSZP nem hagyja magát, jobb, ha a fideszes urak és kiszolgálóik ezt tudomásul veszik!

Meghallottam és megértettem ugyanakkor közösségünk véleményformálóinak féltő szavait is. Nincs vitánk egymással, sőt. Mi nem akarunk hazánk kútmérgezői lenni, nem akarjuk kirúgni magunk alól a rothadt hatalommal szemben meglévő morális mankónkat. Nem is tettük, nem is tettem. Nem is fogom soha. Mi különbek vagyunk ennél a rezsimnél és féktelen maffiacsaládjánál. Nem is folytatunk patkányozós kampányt. A Fidesz hazug, súlyos pénzekkel meghirdetett kampányára adtunk hangos, karakán és – vállalom – sokkoló választ. Tudom és érzem a visszajelzések tömegéből, hogy sokak elvárása volt az, hogy végre határozottan és egyértelműen kiálljunk magunkért és közösségünkért. A válaszvideónk, a figyelemfelhívó üzenetünk elérte célját és célzottjait, a mai nappal le is vettük az oldalainkról. Mert nem süllyedünk le a mocsárba melléjük dagonyázni. De azt sem tűrjük, hogy minket belenyomjanak. Elvárom, hogy a Fidesz befejezze hazug kampányát velünk szemben.

Kampányfőnökként teszem a dolgom, a Fidesz vezetőinek és méregkeverőinek szóló válaszadás után visszatérünk az európai üzeneteink közvetítéséhez. Mert van egy olyan európai víziónk, a “Haza, Szeretet, Európa” programja; amely támogatást és figyelmet érdemel. Tesszük a dolgunk.

Az ügy előzménye, hogy az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó az ATV műsorában arra a kérdésre, hogy hogyan lehetséges az, hogy a Fidesz támogatottsága folyamatosan emelkedik, azt válaszolta:

"sok a patkány Magyarországon. Ha már a patkánytéma felhozódott itt Budapesten. És nem csak Budapesten".

Bangóné később tagadta, hogy a fideszes szavazókról beszélt volna, majd bocsánatot kért a Facebookon.

Vasárnap a Fidesz kommunikációs kampányt indított

Ebben Bangóné Borbély Ildikó nyilatkozatára kívánja felhívni az emberek figyelmét. Elsőként egy rövidfilmet tettek közzé a közösségi médiában.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfői sajtótájékoztatóján

felháborítónak nevezte, ahogyan Bangóné Borbély Ildikó a magyar emberek tömegeivel kapcsolatban fogalmazott, szerinte erre nincs mentség, nem lehet senkit patkányhoz hasonlítani, akkor sem, ha a politikai ellenfél táboráról van szó.

Hidvéghi Balázs annak a meggyőződésének adott hangot, hogy az MSZP-s politikusnak le kellene mondania parlamenti mandátumáról, mert nem méltó arra, hogy embereket képviseljen.

Egészen elképesztő szánalmas mélypontja ez a magyar baloldalnak

- kommentálta Hidvéghi Balázs azt az újságírói kérdést, amelyik szerint az MSZP "patkánykormány névvel és címmel kampányt is indít".

A Fidesz kommunikációs igazgatója szánalmasnak nevezte, ahogy az MSZP "kínos és gyáva" magyarázkodásba kezdett Bangóné Borbély Ildikó kijelentésével kapcsolatban ahelyett, hogy visszahívta volna őt az Országgyűlésből. Úgy tűnik, hogy az MSZP-ben mindig van lejjebb – értékelt.

Forrás: Index, 24.hu, MTI

Címlapi kép: MTI/Kovács Attila

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
terlasz
@Pegero: Patkányirtó főnök szeretett volna lenni csak nem bírta e nemes állatok sivalkodását. ;)
terlasz
"A baloldalnak itt vége! " Ezt hogy érted?
szerda
Hogy mennyire megutáltalak Ujhelyi (te is csak egy alkoholista vagy?)
Emlékszel még amikor az MSZP az összeomlás szélén állt, és a fidesz segített nektek megmaradni, mert kellett valaki nekik akikre lehet ujjal mutogatni?
Kövér László védett meg titeket akkoriban, emlékszel erre?
Kisegített pénzel akkor titeket?
Elfogadtátok feltételekkel?

Undorodom tőletek!
A magyar túl gonosz, túl primitív, túl paraszt, és ezért genetikailag alkalmatlan politikusnak - meg sok minden másra. (Novák Katalini a hírhozó)

A tanult magyar parasztnál nincs mocskosabb aljasabb gazember a földön.
bence
@szerda: Hol vesztettem el a fonalat ? Miért is kellene Ujhelyinek szégyenkezni ?!
JAJMÁR
Színjáték az egész politika. Nem most van vége, régen meghótt mindkét oldal!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.