Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt az Országos Katasztrófavédelem főigazgatójának segítségét kérte kedden Budapesten, hogy a főváros közbeszerzésen kívüli, közvetlen megbízást adhasson a patkánymentesítést korábban évtizedekig sikeresen végző cégnek.

Zugló polgármestere, a Párbeszéd társelnöke azt követően ismertette javaslatát sajtótájékoztatón, hogy azt a Fővárosi Önkormányzat közbeszerzési bizottsága leszavazta és a patkánymentesítéssel tavaly közbeszerzési eljáráson öt évre megbízott konzorciumot kérte fel egy az alapfeladatokon túli, nyolc hónapig tartó intenzív irtásra.

Karácsony Gergely szerint a testület kormánypárti többsége rossz döntést hozott, ugyanis újabb forrásokat adott egy olyan, szerinte alkalmatlan cégnek, amelynek nincsenek megfelelő referenciái. Hozzátette, a mostani döntéssel nem javul majd a helyzet.

Karácsony Gergely kérdésre közölte, a kormányhivatal adatközlésének hiányában a "brutális mértékben" megnövekedett lakossági észlelésekre hivatkozva állítják, hogy elszaporodtak a patkányok. Kitért arra is, nem tekintik kampányügynek ezt a helyzetet, azt szeretnék, ha ez már az őszi önkormányzati választás előtt megoldódna és a budapestiek más témák alapján dönthetnének. "Nem hiszünk abban, hogy minél rosszabb, annál jobb" – mondta.

Trippon Norbert, a Fővárosi Önkormányzat közbeszerzési bizottságának szocialista elnöke szintén úgy nyilatkozott, hibás döntés született.

Felháborítónak nevezte, hogy a tavaly októberi "hatósági vészjelzés" után több mint egy évvel, mostantól számított nyolc hónapon belül állhat vissza a patkánymentes állapot.

Az MSZP budapesti képviselője megjegyezte továbbá,

a bizottsági ülésen kiderült, a város koszossága, szemetessége, valamint a csatornarendszer elöregedettsége és rossz állapota közrejátszhatott abban, hogy a "patkánypopuláció példátlanul elszaporodhatott".

A városvezetők pedig felelősséggel tartoznak Budapest és a kerületek tisztaságáért – tette hozzá.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Egy-egy ilyen irtás alkalmával a cég összegyűjti a tetemeket. Oda kéne vinni Tartósnak az ajtajába, hogy meggyőződhessen róla mi a helyzet.
Eladott Ország
A fővárosnak egyébként ezzel az intenzív irtással együtt, 560 millió forintjába fog kerülni az idei patkányirtás, ami több mint duplája annak, amennyiért a fővárost 47 éven keresztül tisztán tartó Bábolna Bio Zrt. azt elvállalta volna. Ennek ellenére is kitartanak az RNBH konzorciummal kötött szerződés mellett, még akkor is, ha korábbi elődje ezidáig gond nélkül hajtotta végre a feladatot. Hogy van-e patkányinvázió, vagy nincs, nem érdekes. A lényeg, hogy 300 millió forint közpénz ismét gazdára talált. Meglepő persze nincs benne, hisz az önkormányzatok nagy többsége ma így működik Magyarországon.
Azoknak az alkalmatlanságáról kéne beszélni, akik az évtizedek óta olcsón és tökéletesen működő Bábolnát lecserélték egy igen drágán és max. a légycsapót ismerő laikus de fideszhívő cégre. Amikor a kórházi vip szoba plafonja leszakadt még a múlt évben, nem esett a törmelékkel patkány is? Ha már a kórházi vip szobában is ott volt, akkor kár is azon vitázni, van-e patkányinvázió, vagy nincs.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.