A reálkeresetek nyomába sem ér a nyugdíjak értéke. Miközben a nettó átlagkereset 11,4 százalékkal nőtt idén az első két hónapban az egy évvel korábbihoz képest, s így a reálkereset 8,3 százalékkal tudott bővülni a 2,9 százalékos infláció mellett a Központi Statisztikai Hivatal ma publikált jelentése szerint, a nyugdíjasok reálérték-vesztést voltak kénytelenek elkönyvelni ugyanebben az időszakban. Vagyis tovább nyílik a jövedelmi olló az alkalmazottak javára. Mint a KSH közölte, január-februárban a nettó átlagkereset 229 200 forint volt. Az átlagnyugdíj jelenleg 134 ezer forint, az év eleji 2,7 százalékos emelésnek köszönhetően. Persze egyik adat sem mutat reális képet a két társadalmi csoport valódi jövedelmi helyzetéről: a kereseteknél ugyanis a statisztikai hivatal még mindig nem veszi figyelembe a legkisebb vállalkozásokat, a nyugdíjasok zöme pedig nem éri el az említett átlagot, néhány magas járandóság húzza fel azt a mutatót. A keresetek és a nyugdíjak elszakadása nem idén...

Forrás: mfor.hu
Feltöltő: emerencia
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
"a nyugdíjasok zöme pedig nem éri el az említett átlagot, néhány magas járandóság húzza fel azt a mutatót." A keservesen kínlódó kisnyugdíjastól pedig elvárás, hogy imába foglalja O1G nevét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.