Olyan Európai Unióban (EU) élünk, ahol egyetlen tagállam sincs már, amelyben elegendő gyermek születne, vagyis az országok nem képesek az önfenntartásra a saját erejükből – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára kedden Budapesten, egy európai parlamenti (EP-) választási fórumon.

Novák Katalin azt mondta, megtévesztő, hogy a kontinens népessége még mindig növekszik, mert ennek forrása a bevándorlás.

Így az EP-választás szorosan összefügg a családpolitikával, a migrációval.

Novák: az uniós tagállamok már nem képesek az önfenntartásra

Fotó: wikipedia CC BY-SA 4.0/Elekes Andor

Kiemelte: egyesek szerint más ügyek – például a zöldenergia vagy a digitalizáció – sokkal fontosabbak, mint a bevándorlás.

Az államtitkár úgy összegzett: adott egy csökkenő gyermekvállalási kedvű Európa, valamint egy nem mérséklődő termékenységű Afrika, és az utóbbiból érthető módon el akarnak jönni emberek megélhetést, megfelelőbb körülményeket keresve.

Megjegyezte, hogy a migránsok sokszor technológiailag jól felszereltek: hozzáférnek az információkhoz, így látják, hogy Európa kényelmesebb élettel kecsegteti őket.

Novák Katalin szerint a legfontosabb ügy Európa számára az, hogy milyen kérdést fogalmaz majd meg, helyes "diagnózist" állít-e fel.

Hozzátette: Magyarországon a fiatalok gyermekeket szeretnének, átlagosan kettőnél többet – hangsúlyozta. Hozzátette ugyanakkor, hogy végül a tervezettnél kevesebben születnek meg, a családpolitika így arról szól, miként tudnának segíteni abban, hogy ne így alakuljon – jelentette ki az államtitkár.

Azt mondta: elfogadják, hogy más nemzetek eltérő típusú válaszokat adnak a demográfiai kihívásra, azonban elvárják, hogy ne kényszerítsék Magyarországra ezeket az elképzeléseket.

Novák Katalin arról is beszélt: nem tartja felelős magatartásnak, hogy bevándorlókat kibocsátó országokból egyesek "elszívják" a társadalom "krémjét", a legképzettebb embereket. Úgy fogalmazott, hogy a "humanitárius kártyát" mindig ki lehet játszani, amikor valaki érveket keres a migráció támogatása mellett.

(MTI)

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Novákszatyor ezt miből állapítottad meg a reggeli vizeletéből a csutitetűnak ???
A sötétség nálad nagy fölénnyel győzött !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Ez a nagytudású Katalin asszony a végén olyan hevületbe esik, hogy még IV. Bélát is kioktatja a tatárjárás utáni betelepítés hibás voltáról! Jaj szóljon neki valaki, hogy az már nagyon régen volt, a csónakos király is rég meghalt, nehogy kiröhögtesse magát és a megbízóját!
1magyar
Mert a gazdagok csak pénzt akarnak nem fektetnek be a születendő munkaerőbe. De a végén ők is buknak.
justhpeter
A csárdáskirálynő folyamatosan gyakorolja a pávatáncot. Hogy közben hülyeségeket beszél, az nem zavarja. A havi bevételt meg kell szolgálnia.
papa.49
Novákszatyor ezt miből állapítottad meg a reggeli vizeletéből a csutitetűnak ???
A sötétség nálad nagy fölénnyel győzött !!!
kokopelli
...bízza rá a buta némber a "nyugati szülőkre"! Ha képesek a magyarok "hitlerszerű propa-
gandáját" leßarni,akkor elintézik a dolgot maguk is! Kérdezzék meg a M.o-ot elhagyó csa-
ládokat,hogy miért is választottak egy olyan buta országot a gyermekeiknek!
papa.49
Novákszatyor a bukta után biztos nem fogsz VIGYOROGNI, mert te NEM FÉRSZ FEL A NEM KORMÁNYZATI REPCSIKRE !!!
Itthon meg megkapod a méltó jutalmát a hazudozásaidnak !!!
kokopelli
@papa.49: a tudatlan primkó kommentelők itt a gyermekeket "befektési akármik"-nek nézik"!
Fogalmuk nincsen arról,hogy milyen támogatást kapnak annak a buta nyugatnak a fiataljai a
szülőktől,és az államtól! Nem véletlen az egyre szélesedő szakadék a két szisztéma között! Mi-
ért is húznak a családok nyugat felé? (;-))
lusta
Ha a születési rátát nézzük, akkor a magyar nők igenis szülnek és nem kell félteni a fiatalokat. Persze van egy apró szépséghiba, nem Magyarországon szülnek.
kereső
Ez a nő mára már a "család" antireklámja. Hazudik ő is, nehogy lemaradjon a többitől.Nem tehetek róla, de amikor meglátom,már feláll a szőr a hátamon, pedig még el se "ragyogta" a baromságait,hazugságait.
kissé felnőttem
na a csoki - csók is visszanyal vagy mi vagyunk az egyetlen kivétel? vagy a tizezres nagyságrendű kilakoltatás? Koós énekelt egy számot Kapitány, kapitán téves volt az irány... na bakker gondolj bele
Kiskatókám ilyen ez az élet hazudnak a május éjszakák... fel kéne ébredni mert ezer sebből vérzünk
kokopelli
@lusta: a nyugati családok felmérik mielőtt gyerekeket akarnának,mert a gyerekcsinálás nem egy mo-
zi- vagy szinházpótló esemény! A kormányok segítsenek,vagy tartsák a pofájukat,és "felejtsék el a ha-
talmukat a szülők ágyai felett!" (a szlógen nem tőlem van,hanem az anyáktól,és a leendő anyáktól a
Bécsi út másik végétől nyugatra)
Nessy
Arra olyan büszke, hogy az egész ország fizeti a nagyvonalú ígéreteket?
Hogy olyan adósságspirálba kergeti a fiatalokat, aminek soha nem lesz vége? Hogy a falusi CSOK diszkriminatív? Hogy alapjába véve igazán ebből csak a jobb módúak tudnak profitálni, mások terhére?
Asszonyom, önnek nincs semmi dolga odahaza, hogy ráér naponta igét hirdetni? Minden napra egy mese! ( Régi mesekönyv címe)
desir62
Katika te ne féltsd a nyugati államokat ott van megoldás ti csak seperjetek a saját házatok tájékán.
Nem jött be a hazavárom programotok sem, mert akik elmentek, nem jönnek vissza, mert nem olyan ostobák mint ti.
tudode
Talán nem is durva hasonlat, csak azért attól, hogy a szomszédom rabLÓ, vagy qva attól nem kell követni az ÉLETMÓDJÁT!
.
Alapjaitól gennyedzik ez a máSOKKRA mutogatás akkor, amikor az ALAPJOGOKBÓL, félcédulácsKÁVAL csupán az ÉLETHEZ és az EMBERI MÉLTÓSÁGHOZ való joggal SÁFÁRKODHAT a POLITIKAI SZÉLHÁMOS teamja, olyan rusnyácsKÁN, hogy még ezt az ÁRVA alapjogot is FELEMÁS CSIZMÁVAL kénytelenek taposni Kató nénivel együtt!
.
Mit tehetnek szegény "ÁÁ"-k, vádaskodnak, irigykednek, mutogatnak akkor, amikor a KUKKOLÓJUK előtt MILLIÁRDOK kelnek vándorútra, mert különben előveszi a répácsKÁJÁT és lő rájuk!
Eladott Ország
A fiatalok elég nagy százaléka elmenekült Magyarországról és már egy olyan országban fog családot alapítani, ahol megfelelőek a feltételek ehhez. Egy kerítéssel körbevett, elvetemült nacionalista által vezetett országba hülye lenne visszamenni az, aki nyugaton szabadon, a politikai véleményétől függetlenül, biztonságban és jólétben élheti életét. Lehet hogy vannak gondok máshol is Európában, de még azok sem olyan súlyosak, mint az, ami ma Magyarországon folyik. Az a több százezer magyar, aki egykori hazáját elhagyva külföldre menekült, már szinte biztosan nem tér haza soha. Ezt akár belátja Novák Katalin és bandája, akár nem, attól még így van.
kolozsvaros.com/2019/05/01/attol-hogy-azt-szeretnek-meg-nem-szuletik-tobb-gyermek-magyarorszagon-azert-tenni-is-kellene/
uploads.disquscdn.com/images/ba6b166f08ac4299c50243931428854bd4db5d85f9dd66e026cb3ac1ac97a275.jpg?w=600&h=845
desir62
Van egy Holland család barátunk, akik a nyolcvanas években kicsit irigykedtek a magyar szocpol rendszerre, most megfordult a világ mi irigyeljük az övükét.
Most itt:
1 legmagasabb az áfa
2 a banki szolgáltatások ára
3 a telefon, internet
4 a kamatok
5 az üzem anyag ára
6 a forint árfolyam mélyponton
7 a korrupció
8 az 1 főre jutó lopás a kurmány részéről
9 legalacsonyabb nyugdíj
10 legmagassabb számban élnek mély szegénységben
11 a legtöbb hajléktalan
12 a legtöbb adónem
13 a leghazugabb kurmány
14 a legtöbb fideSS bérenc idióta
Még sorolhatnám.
human
Már megint a haldokló nyugat képe. Ezt már ismerjük a kommunistáktól.
nezelodo
@human: Hát elég sokáig haldoklik a nyugat az apák és fijjuk nemzedékének fenyegető jóslata szerint, és időnként újjászületve ,valahogy nem néz ki haldoklónak, amit éppen Orbánnak kéne megmenteni! Sőt ahol megjelenik a mi zseni mini elnökünk, ott hamarosan káosz és egyet nem értés lesz. Ez a tulajdonsága igazolja leginkább azt hogy honnan jött.
kokopelli
@desir62: én a hollandot nem ismerem,de a német szociális háló a már 80-as években is messze
túlhaladta a magyart!A z ÉÜ,a munkanélküli ill. beteg-és baleset-biztobiztosítás,a magas nyugdíjnívó,
az iskolai oktatás, az ovodai férőhelyek elegendő száma és nem utolsó sorban az iskolarendszer rugalmas volta,ami máig is változatlanuzl megmaradt! (A jót nem kell átszervezni,inkább megtartani)
SystemError
Na az ilyen kijelentésektől lesz valaki komolytalan, kommunista szocializált elvtelen senki! Magyarul fideszes politikus! :)
emerencia
@desir62: 10:07 A szocpol rendszeren irigykedhettek de mégsem jöttek ide élni, dolgozni mert összességében sokkal rosszabbul éltek volna Magyarországon mint Hollandiában. A szociális rendszerünket és a jövedelmeinket aligha szerették volna élvezni. Emlékezetem szerint volt egy Rakéta Regényújság című lap amiben cikksorozat jelent meg a holland szociális rendszerről hétről-hétre a nyolcvanas években. Az akkori Kádár éra szociálisan humánusabb volt mint ez a mostani illiberális orbáni rendszer de meg sem közelítette a hollandot. Volt aki azt hitte, hogy hazugság az egész cikksorozat mert olyan nincs, hogy egy országban ilyen biztonságban, jólétben lehet élni mindenkinek. Én elhittem mert a hetvenes évek végén a seregben tanultam és néhány napos kiránduláson vettünk részt a hollóstetői kempingben. Egyszercsak egy fehér kisbusszal kb. velünk egyidős holland fiatalok érkeztek akik láthatóan jobban voltak eleresztve mint mi. Az egyik tudott kicsit oroszul, így beszélgettünk néhány szót. Valaki közülünk besúgó lehetett mert utána a katonai elhárítók érdeklődtek, hogy miről volt szó. Nekünk ugyanis meg volt tiltva a nyugati állampolgárokkal való kommunikáció de az elvtársak fiatal korunkra és tapasztalanságunkra tekintettel kegyet gyakoroltak, így nem lett senkinek semmi baja abból, hogy szóba mertünk állni velük.
lampa laz
B+magad te hülye tyúk, ezzel a 9 gyerekkel mi lesz, ők selejtnek számítanak, mert nem aranypelenkába születtek? Rohadnátok meg amikor ki merítek ejteni a pofátokon, h családbarát kormány vagytok. Hát nem azok, hanem rohadt patkányok.
magyarhang.org/belfold/2019/03/26/kilenc-gyerekkel-kerulnek-az-utcara-krisztinaek/
kokopelli
@emerencia: Emlékszem,hogy nagyon fiatalon a városligetben az apánkkal kimentünk egy
vásárra,ahol a németek kiállítottak termékeket, és táblázatokkal mutatták be,hogy melyik cikkért
hány percet,órát kell dolgozni odaát! A DM ár úgyis értelmetlen voltna,mert azt a magyar állam
állapította meg ahogy akarta! Néztünk,mint vak a moziban!Azóta még ß@rabb lett a helyzet,ergo
nyomhatják a "13-as sz. szabványszöveget ahogy akarják! Bizonyíték még a fiatalok kirajzása a nyugatra,ami érdekes módon nem csökken!
papa.49
Mindenkinek MEGINT IGAZ a Tini dala ,,Ezek ugyanazok,,
emerencia
@kokopelli: Később már az újságok is megírták, hogy ugyanazért az áruért melyik országban mennyit kell dolgozni. A pártállam vége felé pedig már a big mac index-et is olvashattuk. A nyolcvanas évek legelején a katonai bázison az erdő közepén nemegyszer nézegettünk nyugati árkatalógusokat. Az egyik katonatisztnek járó nyugati, angol nyelvű technológiai újságot pedig rendszeresen olvasgattuk mert a titkárnője előbb nekünk adta ide, a főnöke csak akkor láthatta, ha mi már elolvastuk.
Nessy
Persze a "családpolitikából" maradt a politika! Család, csak a sajátjuk!
Igaz, őket nem lakoltatják ki, nem probléma mit ad enni a gyermeknek, ki tudja e fizetni az iskolai kirándulást. Fogalmuk nincs a való életről!
Mondják a betanult szöveget, ami már lassan egy régi Tv műsorra emlékeztet! " A fele sem igaz"
lampa laz
A kedvenc vő 350 m2-es "kis kecót" vesz magának az előkelő várnegyedben 370millióért, h nagyapóhoz közel lehessenek. Lassan már csak VIP belépővel lehet majd belépni oda ahova és ahol eddig turisták milliói gyönyörködhettek a panorámában és a csodás műemlékekben velünk együtt.
lampa laz
@durbincs: szarok rád, te hülye fingterelő farvitorla.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.