Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök délelőtt a Karmelita kolostorban fogadta Heinz Hermann Thielet, a Knorr-Bremse AG felügyelőbizottságának tiszteletbeli elnökét – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor a Knorr-Bremse vezetőjével tárgyalt

A megbeszélésen – amelyen részt vett Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Lepsényi István, a Valor Hungariae Zrt. vezérigazgatója is – szó volt a zalaegerszegi járműipari tesztpálya megvalósításáról.

A beruházás első ütemének ünnepélyes átadására május végén kerül sor Orbán Viktor jelenlétében. A Knorr-Bremse az elsők között csatlakozott a próbapályát igénybe venni szándékozók köréhez.

A csütörtöki tárgyaláson elhangzott:

a Knorr-Bremse tervei között szerepel Budapesten egy új innovációs központ létrehozása, és további magyarországi beruházások, fejlesztések is

- mondta Havasi Bertalan.

A müncheni székhelyű Knorr-Bremse konszern a vasúti és haszongépjármű rendszerekhez gyártott fékrendszerek területén világszerte vezető gyártónak számít.

A magyarországi céget 1995-ben Heinz Hermann Thiele alapította. Magyarországon a Knorr-Bremse két gyártó telephelyen, illetve egy K+F központtal van jelen. A kecskeméti telephely a haszonjármű-rendszerek, míg a budapesti telephely a vasúti fékrendszerek gyártását végzi.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Olyan szar kaját főz a Gundel, h kell hozzá egy ízesítő?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lampa laz
Olyan szar kaját főz a Gundel, h kell hozzá egy ízesítő?
Eladott Ország
Arról sem csacsog a pártpropaganda, hogy mekkora tömegben hagyja el az országot a jómagyar munkaerő. Statisztikákat citálnak, mint például a puritán és soha nem hazudó miniszterek elnöke tette azon a bizonyos hagyományteremtő színielőadáson, ahol majdnem válaszolt az újságírók kérdéseire, akik majdnem ott voltak és majdnem szabadon kérdezhettek. Akkor az hangzott el a gáncsnélküli lovag szájából, hogy Magyarországról a munkavállalók hat százaléka dolgozik külföldön, ami jóval az uniós átlag alatt van, még Ausztriából is többen mennek külföldre dolgozni. Ez legfeljebb a matolcsy-számrendszer szerint lehet így, mivel az uniós átlag négy százalék, ami nem több a magyar átlagnál, ellenben másfélszer kevesebb. Ausztria valahol három százalék körül áll, Németország pedig egy százalékon. Árnyalja a képet, hogy ebben a statisztikában csak a 20-64 év közötti korosztály szerepel, tehát nem mutatja a gyerekeket és a nagyszülőket. De nem baj, mert minden körülmények között az Európát elárasztó migránsok és Soros Györgyök ellen kell megvédeni a híveket, ezért egy kis csúsztatás, némi hazudozás simán belefér. Egy kicsit nagyobb hazugság is belefér. Már csak azt lenne jó tudni, hogy az ország védelmezője szándékosan hazudott, vagy a környezete ilyen hibás információkkal látja el tudatosan, nehogy felidegesítse magát.
staro2
Miért nem merik leírni, hogy a várbeli rezidenciáján fogadott orbán valakit?
Miért kábítanak itt karmelita kolostorral?
justhpeter
Mit akar most kifizettetni a Knorr-Bremse-vel ?
lampa laz
@Eladott Ország:(12:05) Ezt a dagadt dögöt nem lehet felidegesíteni, mert folyamatosan be van nyugtatózva. Legalább is a zavarodott ábrázata meg a túlsúlya erről árulkodik. Lehet, h azért megy folyton keletre mert fingja nincs arról, h merre jár, reggel meglátja a felkelő napot és elindul arra felé.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.