Bűncselekmény hiányára hivatkozva megszüntette a 4-es metró ügyében a hűtlen kezelés, csalás, sikkasztás, vesztegetés és más bűncselekmények gyanúja miatt indult nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) – tudta meg a PestiSrácok.hu.

Bűncselekmény hiányában megszüntették a nyomozást a 4-es metró ügyében
Fotó: MTI

Az ügyben bő két évvel ezelőtt a Miniszterelnökség tett feljelentést a Legfőbb Ügyészségen azok után, hogy unió csalás elleni hivatala, az OLAF súlyos szabálytalanságokat tárt fel, és arról tájékoztatást adott a magyar kormány illetékes szerveinek. Akkor a kancelláriaminiszter Lázár János az elmúlt 27 év legsúlyosabb korrupciós ügyeként beszélt a beruházásról.

A beruházásra 76 milliárd forint ment el, 59 milliárd forint ebből uniós hozzájárulás volt. Az OLAF szerint a szabálytalan szerződések a teljes összeg 60 százalékát, mintegy 280 milliárd forintot érintenek, az ügylet mintegy 166,9 milliárd forint kárt okozhatott.

A Magyar Hang szerint az OLAF-jelentés külön kiemelte a metró áramellátó és vonatvezérlő rendszerét 31,7 milliárd forintért kiépítő Siemens AG szerepét az ügyben. A gyanú szerint bennfentes információknak köszönhetően sikerült elnyernie a tendert.

Mint írták, a Siemens az MSZP volt pénztárnokához, Puch Lászlóhoz köthető Media Magnet Kft.-n keresztül 331,2 millió forintot osztott szét a szerződés megkötésében befolyással rendelkezők és döntéshozók, a város politikusai, független mérnökök és a BKV alkalmazottai között ösztönzésként.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Ha megszüntették a nyomozást, akkor a fidesz a hunyó.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
A Nemzeti Nyomozó Iroda bűncselekmény hiányára hivatkozva megszüntette a nyomozást a 4-es metró ügyében. Ez minimum érdekes fordulat. Az jutott eszembe, hogy most a kéz kezet mos van érvényben, vagy nem tudták kivakarni az ügyből a főbb maffiózókat, így inkább hagyták az egészet a francba. A 4-es metró építkezésének igen nagy része ártunk és ormányunk uralkodásának idejére esett, nehéz lett volna nem érintettnek lenni a fidesznyik siserehadnak. Sajnos, az Unió és Juncker megismétli a régi hibákat, úgy tárgyalnak, úgy pénzelik fénylő csillagunkat, ahogy a Népszövetség tárgyalt, és pénzelte a náci Németországot, illetve, ahogy Chamberlain tárgyalt Adolffal.
nezelodo
Én úgy emlékezem, hogy az új metróvonal engedélyét az előző kormány alatt nem adta meg az akkori közlekedési hatóság. Az új kormány nemzetivé átkeresztelt közlekedési hatósága bezzeg azonnal kiadta...
papa.49
FIÚK ugye nem lóg ki a lóláb ???
Kicsit csak nagyon !!!
lusta
Ez úgy van, mint hajdanán a kávéfőző gyárban. A melós szép lassan hazalopta az alkatrészeket, otthon összerakta, szétszedte és újra összerakta legalább tízszer és mindig egy kalasnyikov lett belőle. Akármelyik szálon indultak el a Polt-huszárok, szoci szálon, szdszes szálon, Megyón keresztül és Gyucsány is előkerült, mindig egy fideszesnél kötöttek ki. Pedig vagy tízszer is megpróbálták és mindig máshonnét és másképp.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.