A Nemzeti Választási Bizottság döntött az Európai Parlament magyar tagjainak választásán listát állító jelölőszervezetek politikai reklámjainak közzétételére rendelkezésre álló műsoridő felosztásáról az RTL Klubon.

Nem ez lesz az RTL Klub legnézettebb műsora

A választási kampányban a jelöltek, jelölőszervezetek népszerűsítését célzó politikai reklám televízióban, rádióban jelenik meg. A törvény szerint a nem közszolgálati médiaszolgáltatók nem kötelesek ilyen jellegű politikai reklámot sugározni, de ezt vállalhatják. A jogszabály szerint amennyiben a közszolgálatinak nem minősülő, országosan elérhető lineáris médiaszolgáltatást nyújtó szolgáltatók biztosítani kívánják politikai reklám közzétételének lehetőségét, ezt kötelesek közölni a NVB-vel.

A nem közszolgálati médiaszolgáltatóknak április 6-án 16 óráig volt lehetőségük ilyen bejelentést tenni, a határidőig mindössze egy kereskedelmi médiaszolgáltató jelentkezett be: a Magyar RTL Televízió Zrt., amely 150 percben jelölte meg a közzététel összes időtartamát.

Az NVB csütörtöki döntése alapján a listát állító kilenc párt, illetve pártszövetség egyenként 16 perc 40 másodperc műsoridőre jogosult az RTL Klub műsorában.

A választási eljárásról szóló törvény szerint az EP-választás kampányában a nem közszolgálati médiaszolgáltató egyenlő feltételek mellett teheti közzé a listát állító jelölőszervezetek politikai reklámjait, közös lista esetén a jelölőszervezetek együttesen jogosultak a politikai reklám megrendelésére.

A politikai reklámhoz véleményt, értékelő magyarázatot fűzni tilos. A politikai reklám közzétételéért a médiaszolgáltató ellenszolgáltatást nem kérhet, és nem fogadhat el.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Milyen nagy szabadságuk van a TV adóknak. Azt csinálnak, amit szigorúan előírnak nekik.
papa.49
A hírtv. meg napi 24 órában a fütyisz reklámozása folyik !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.