A Demokratikus Koalíció DK) európai parlamenti (EP-) választási programjának egyik prioritása, hogy Magyarországon minél hamarabb vezessék be az eurót – közölte pénteki budapesti sajtótájékoztatóján az ellenzéki párt EP-listavezetője.

Dobrev Klára idézett Orbán Viktor egy olasz lapnak adott interjújából, amelyben a miniszterelnök azt mondta, hogy akik az eurózónában vannak, azok a politikai unió irányába haladnak, de Magyarország nem tart velük.

Ezzel a kormányfő nyilvánosan elismerte, hogy nem akarják bevezetni az eurót

- tette hozzá.

Ez rendkívül rossz politika, ami káros a magyar embereknek, akik a saját pénztárcájukon fogják megérezni a döntés hatását

- jelentette ki a listavezető.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az euróárfolyam pénteken megközelítette a 325 forintot, míg 2010-ben, a gazdasági válság idején még csak 263 forintot kellett fizetni egy euróért.

Mindez annak köszönhető, hogy Orbán Viktor és Matolcsy György jegybankelnök tudatosan gyengíti a forintot

- fogalmazott Dobrev Klára.

Kérdésre válaszolva azt mondta,

a következő években Magyarország képes lenne megfelelni az eurózónához csatlakozás feltételeinek.

Más témában feltett kérdésekre a DK frakciószóvivője válaszolt. Gréczy Zsoltot kérdezték arról, hogy Puzsér Róbert, az LMP és a Jobbik által támogatott főpolgármester-jelölt több fővárosi DK-s polgármesterjelöltet is alkalmatlannak nevezett. A frakciószóvivő azt felelte, hogy egymás sértegetésével, lejárató kampányokkal nem lehet leváltani a Fideszt, ahhoz az ellenzék együttműködésére van szükség.

Kérdezték arról is, hogy a DK listájának utolsó helyére a szocialista Czeglédy Csaba került fel. Gréczy Zsolt azt felelte, hogy Czeglédy Csaba felfüggesztette MSZP-tagságát és vélhetően azért csatlakozott hozzájuk, mert tudja támogatni a DK programját.

Forrás: MTI

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ábel
Amíg ez a rezsim van, soha nem is lesz euró. Az átváltási árfolyamon kaszálnak nagyokat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Ábel
Amíg ez a rezsim van, soha nem is lesz euró. Az átváltási árfolyamon kaszálnak nagyokat.
Csizmás Kond
...felvágták a nyelvét a menyecskének...dehát ha át akarják örökíteni a dilisferi elvesztett pozícióit kell is nyerítsen...
simmering73
Ezzel játszanak, holott azzal kellene játszaniuk, ami hozzájuk nőtt és velük egyidős. Az eurózónához csatlakozás feltételeinek sohase tudott és sohase fog tudni megfelelni az ország ilyen maffiózókkal.
tudode
Mit érdemelne az az ÁLLAM, amelynél előfordulhat az, hogy az ÁRFOLYAMVESZTESÉG az államot terheli, a NYERESÉGGEL pedig az ENGEM NÉZ, TÉGED LÁT, befektetheti a családi vagyonKÁBA!
.
---- Kósa Lajos és a magánszféra
.
www.youtube.com/watch?v=mpuJ9-srjOw
.
Ponyemáj, kacsa MÁJ!
papa.49
Miért is akarnának eurót, hiszen így milliókat tudnak kaszálni, mikor az árfolyamot mesterségesen lenyomják, vagy felemelik !!!
Mikor ,,olcsó a dollár VESZNEK, mikor felmegy az árfolyam ELADNAK, és kihatározza meg az árfolyamot, nem más mint az mnb. !!!
verőce21
Még 8-10 évig nem is lesz Euro Magyarországon, amíg ki nem futnak a devizahitelek.
papa.49
@durbincs: Abüdös rohadt kurva anyád tettetű,rohadt geci, letépem az a mocskos fejed
csak úgy....
@durbincs: Ábelnak köll má megen megmondani a rengetegböl? hogy kend rendesen hülye?
fizetett bérenc vagy ingyen nyalonc? surgyelán a szekutól?
csak úgy....
@durbincs: szegény,szerencsétlen szüléd,ha tudná,hogy paprika jancsi lett belüled? ...,shikari nívón ?
kamazuka
Ahhoz,hogy euró legyen a fizetőeszköz Magyarországon,nem kell feltétlenül a kormány jóváhagyása.
Aki nem velünk az nem ellenünk elv szerint...az lemarad.
A forint euró átváltása nagyüzlet.Míg ez így lesz lehet (el)lopni.utána már azért annyira nem.
A forint fizetőeszköz miatt Nettó befizetők vagyunk az EU-ban.
Amint ez változik többek között a minimálbér,minimál nyugdíj stb..és bruttó befizetők leszünk.az euró mint fizetőeszköz bevezetésével...már nem igazán lehet lefölözni a költségvetést.Vagyis állami befektetések részbeni magánosítása nyereségoldalon,már jár majd némi jogi súrlódással...Ma nem!

Ahogy a mondás tartja két pont között a legrövidebb út az egyenes...Kormányunk tud egy másik utat is.
Azt nehezen tudom elképzelni,hogy az ország lakossága két részre szakad az euró bevezetésének kérdésében,mivel bármilyen érát gazdaságilag meg lehet szorítani lakossági oldalról...ez persze nem feltétlenül kell hogy bekövetkezzen.
Miután az országgyűlési választások alakalmával az ellenzéknek együtt véve volt 2440 ezer szavazati támogatottsága,akkor egy kis matekkal könnyedén kiszámolható,hogy 1%-os éves GDP csökkenés eléréséhez,ami leugrik a mellveregetős bácsik arcáról,mindösszesen 39 ezer ellenzéki szavazó kell,viszont akkor ők már nem csak forintban,hanem euróban is kapnának havi jövedelmet,ami a dominó elv szerint egy vezetés végét is jelentheti,és természetesen mindazon országok lakosai is beállnak eme irányba adott ország vezetésének akaratától függetlenül.
Ez természetesen nem egy káosz elmélet,ez az európai tavasz alapja.Hiányos alaptörvényünk egyik sajátossága,hogy amint napvilágot lát egy kezdeményezés,arra azonnal hoznak egy új jogszabályt.
Fölmerül a kérdés.
Mi az, amire egy ország kormánya nem lehet felkészülve?
62x 39 ezer ellenzéki szavazó akarata.
Egy kisebb hazai város lakossága.Az internet világában a fotelből váltható le bármilyen berendezkedés.

Szerencsére a D K-nak leesett a tantusz.
Rockxy
gyengítik a forintot.
nem hagynak neki csak kéthárom fekvőtámaszt csinálni, utána irány a fotel, tévétnézni.
szaboria1
Amióta Matolcsy az MNB vezetője azóta a forintunk csak gyengül a zsebük meg már lassan kifog szakadni a sok ellopott pénztől. Unoka tesó Bankja bedőlt ahonnan a kis fia meg a haverok egy csomó pénzt felvettek. Ma így lehet gazdagodni egyeseknek.
tulipan
Ej te @Durbincs: a kretén narancsos segynyaldosó, agyagagyú, az Al-AKSZA bohóca, a román Ploesti, denevérszaros bányakecó lakója? fő földrajztudor??? vizeletes. az bedes ammóniabetyár? akit éppen most mickelnek ? reá aktiválják a Janicsar cardot a nick-hez ? 850 euro/hó munka nékűl S csak 1 nick kő hozzá ? a narancsos seggnyalás fizetságeként van 200 kb az 850x200 de az rettenet lóvé ,s ebből vetted a bányát ? ezért itt az a sok narancsos Picsogó fejenkint - 4-5 bankártyával ? na de majd az adóhatoság lecsap rátok. fejenként,visszamenöleg ,s évekre ? S belegondoltatok már ebbe vizfejúek... vizeletes,BŰZÖS ammóniabetyárok ? s nincs közelbe semmi Rózsa Sándor ,ki majd megmentsen ? " S lecsapná a fejeteket-megethetné a kimetszett sziveteket" ? Elvégre minek kéne az nektek, szarlakó gyűrüs férgek?
tulipan
Ej te @Durbincs: a kretén narancsos segynyaldosó, agyagagyú, az Al-AKSZA bohóca, a román Ploesti, denevérszaros bányakecó lakója? fő földrajztudor??? Aha, tehát szóval Ploestbn szépen süt a nap? az 1000 kilométerre van Budapesttől agyatlan földrajztudor??? azért van hát, hogy itt, ahol ÉN, SZÜLETÉSEM ÓTA lakom, BUDAPESTEN, szombaton reggel óta, folyamatosan zuhog az ESŐ? TE vizeletes, bűzlő, bedes ammóniabetyár? akit éppen most mickelnek ? reá aktiválják a Janicsar cardot a nick-hez ? 850 euro/hó munka nékűl S csak 1 nick kő hozzá ? a narancsos seggnyalás fizetságeként van 200 kb az 850x200 de az rettenet lóvé ,s ebből vetted a bányát ? ezért itt az a sok narancsos Picsogó fejenkint - 4-5 bankártyával ? na de majd az adóhatoság lecsap rátok. fejenként,visszamenöleg ,s évekre ? S belegondoltatok már ebbe vizfejúek... vizeletes,BŰZÖS ammóniabetyárok ? s nincs közelbe semmi Rózsa Sándor ,ki majd megmentsen ? " S lecsapná a fejeteket-megethetné a kimetszett sziveteket" ? Elvégre minek kéne az nektek, szarlakó gyűrüs férgek?ed. az bedes ammóniabetyár? akit éppen most mickelnek ? reá aktiválják a Janicsar cardot a nick-hez ? 850 euro/hó munka nékűl S csak 1 nick kő hozzá ? a narancsos seggnyalás fizetságeként van 200 kb az 850x200 de az rettenet lóvé ,s ebből vetted a bányát ? ezért itt az a sok narancsos Picsogó fejenkint - 4-5 bankártyával ? na de majd az adóhatoság lecsap rátok. fejenként,visszamenöleg ,s évekre ? S belegondoltatok már ebbe vizfejúek... vizeletes,BŰZÖS ammóniabetyárok ? s nincs közelbe semmi Rózsa Sándor ,ki majd megmentsen ? " S lecsapná a fejeteket-megehetné vcsorára azt a kimetszett sziveteket" ? Elvégre minek kéne az nektek, szarlakó gyűrüs férgek?
tulipan
Ej te @Durbincs: a kretén narancsos segynyaldosó, agyagagyú, az Al-AKSZA bohóca, a román Ploesti, denevérszaros bányakecó lakója? ? Aha, tehát szóval Ploestbn szépen süt a nap? az 1000 kilométerre van Budapesttől agyatlan földrajztudor??? azért van hát, hogy itt, ahol ÉN, SZÜLETÉSEM ÓTA lakom, BUDAPESTEN, szombaton reggel óta, folyamatosan zuhog az ESŐ? TE vizeletes, bűzlő, bedes ammóniabetyár? akit éppen most mickelnek ? reá aktiválják a Janicsar cardot a nick-hez ? 850 euro/hó munka nékűl S csak 1 nick kő hozzá ? a narancsos seggnyalás fizetságeként van 200 kb az 850x200 de az rettenet lóvé ,s ebből vetted a bányát ? ezért itt az a sok narancsos Picsogó fejenkint - 4-5 bankártyával ? na de majd az adóhatoság lecsap rátok. fejenként,visszamenöleg ,s évekre ? S belegondoltatok már ebbe vizfejúek... vizeletes,BŰZÖS ammóniabetyárok ? akikert éppen most mickelnek ? reá aktiválják a Janicsar cardot a nick-hez ? 850 euro/hó munka nékűl S csak 1 nick kő hozzá ? a narancsos seggnyalás fizetságeként van 200 kb az 850x200 de az rettenet lóvé ,s ebből vetted a bányát ? ezért itt az a sok narancsos Picsogó fejenkint - 4-5 bankártyával ? na de majd az adóhatoság lecsap rátok. fejenként,visszamenöleg ,s évekre ? S belegondoltatok már ebbe vizfejúek... vizeletes,BŰZÖS ammóniabetyárok ? s nincs közelbe semmi Rózsa Sándor ,ki majd megmentsen ? " S lecsapná a fejeteket-megehetné vacsorára azt a kimetszett sziveteket" ? Elvégre minek kéne az nektek, szarlakó gyűrüs férgek?Hát hol is lehet az a rettenet, primitiv sivár világ , mibe egy ilyen hozzád hasonló féreg felnőhetett?? Te ripacs geci?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.