A tavaly őszi felülvizsgálatkor a Moody's közölte, az európai autóipar lassulása, s a magyar gazdaság függősége miatt előállhat olyan helyzet, amely visszafogja a növekedést.

Nem lehetett arra számítani, hogy a Moody's Investors Service nemzetközi hitelminősítő felminősíti Magyarország államadós-besorolását – mondta Németh Dávid, a K&H Bank közgazdásza szombat reggel az M1-en..

Nem vizsgálta Magyarország államadós-besorolását a Moody's a péntekre kitűzött időpontban, így nem jelentett be módosítást sem a Baa3 szintű osztályzatra, sem annak stabil kilátására. Az MTI által megkérdezett elemzők szerint nem lehet megindokolni, miért nem minősítette fel Magyarországot a Moody's.

Németh Dávid szerint viszont azért nem lehetett arra számítani, hogy felminősíti Magyarországot, mert továbbra sem kaptak kedvező adatokat a korábban megállapított kockázatokkal kapcsolatban.

Ezért nem minősítették fel Magyarországot

A tavaly őszi felülvizsgálatkor a Moody's közölte, az európai autóipar lassulása, s a magyar gazdaság függősége miatt előállhat olyan helyzet, amely visszafogja a növekedést. Ugyanakkor nagyon "feszes" a magyar munkaerőpiac, s nem igazán vannak tartalékai, ráadásul az európai uniós forrásokat 2019 végére, 2020 elejére elkölti az ország, s ez is a növekedést lassíthatja.

Az a valószínű, hogy ezekkel a megállapításokkal kapcsolatban a Moody's továbbra sem kapott pozitív adatokat, így nem vizsgálták most az államadós-besorolást.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(MTI)

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kulabombaafityiszre
@durbincs: ma, 17:09
Te vagy a délutános troll müszak dilinyós halfarok.
A másik lökött,shikari délelött volt,öt váltottad?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tulipan
Ej te @Durbincs: a kretén narancsos segynyaldosó, agyagagyú, az Al-AKSZA bohóca, a román Ploesti, denevérszaros bányakecó lakója? ? Aha, tehát szóval Ploestbn szépen süt a nap? az 1000 kilométerre van Budapesttől agyatlan földrajztudor??? azért van hát, hogy itt, ahol ÉN, SZÜLETÉSEM ÓTA lakom, BUDAPESTEN, szombaton reggel óta, folyamatosan zuhog az ESŐ? TE vizeletes, bűzlő, bedes ammóniabetyár? akit éppen most mickelnek ? reá aktiválják a Janicsar cardot a nick-hez ? 850 euro/hó munka nékűl S csak 1 nick kő hozzá ? a narancsos seggnyalás fizetságeként van 200 kb az 850x200 de az rettenet lóvé ,s ebből vetted a bányát ? ezért itt az a sok narancsos Picsogó fejenkint - 4-5 bankártyával ? na de majd az adóhatoság lecsap rátok. fejenként,visszamenöleg ,s évekre ? S belegondoltatok már ebbe vizfejúek... vizeletes,BŰZÖS ammóniabetyárok ? akikert éppen most mickelnek ? reá aktiválják a Janicsar cardot a nick-hez ? 850 euro/hó munka nékűl S csak 1 nick kő hozzá ? a narancsos seggnyalás fizetságeként van 200 kb az 850x200 de az rettenet lóvé ,s ebből vetted a bányát ? ezért itt az a sok narancsos Picsogó fejenkint - 4-5 bankártyával ? na de majd az adóhatoság lecsap rátok. fejenként,visszamenöleg ,s évekre ? S belegondoltatok már ebbe vizfejúek... vizeletes,BŰZÖS ammóniabetyárok ? s nincs közelbe semmi Rózsa Sándor ,ki majd megmentsen ? " S lecsapná a fejeteket-megehetné vacsorára azt a kimetszett sziveteket" ? Elvégre minek kéne az nektek, szarlakó gyűrüs férgek?Hát hol is lehet az a rettenet, primitiv sivár világ , mibe egy ilyen hozzád hasonló féreg felnőhetett??
silber13
@durbincs: Na mi van templomromboló? Kies hazájábean ez a divat? És biztosan lopja onnan az ikonokt is, mert ragadós a keze, miként minden románnak!:-))))))
kulabombaafityiszre
@durbincs: ma, 17:09
Te vagy a délutános troll müszak dilinyós halfarok.
A másik lökött,shikari délelött volt,öt váltottad?
silber13
@durbincs: BRUHAHAHAHA!!!:-))))))))))))))))))))))))))))) Drága mulatság lesz magának a templomrombolás!! Ksp a pofájába Semjén- Tömjéntől, a csúti szélhámosról nem is beszélve!::-)))))))))
verőce21
"...feszes a munkaerőpiac...? - mert bizonyára nem vette figyelembe a Moody's a másfél milliós "rejtett munkaerő" tartalékot! Micsoda potenciál rejlik benne! :)
silber13
@durbincs: Ne vinnyogjon templomromboló! Vagy rományéknál ez a divat, hogy elmebeteg pakulárok széjjelvernek templomokat, és elcsórnak kegytárgyakat?:-)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.