Az európai emberek számára az európai parlamenti (EP) választás arról szól, lesz-e egyáltalán európai jövő – jelentette ki az Országgyűlés elnöke szombaton Mezőtúron a közmédiának, majd lakossági fórumon vett részt.

Kövér László: a voksolás igazi tétje, hogy lesz-e európai jövő
Fotó: MTI

Kövér László kiemelte: bár sok európai politikus ennek az ellenkezőjét gondolja, a május 26-i voksolás nem arról szól, hogy az Európai Parlamentben mely pártcsalád hány mandátumot szerez.

Az európai emberek szempontjából a voksolás valódi tétje a kontinens és benne Magyarország jövője

- jelentette ki.

Véleménye szerint ez azon múlik, hogy bevándorlásellenes politikusok irányítják-e az uniót, akik meg akarják azt őrizni keresztény gyökerű és kultúrájú közösségnek, vagy olyanok, akiknek a célja a földrész kevert népességűvé és multikulturálissá tétele, az itt élők "nemzetállami korlátok nélkül, birkaként terelhető nyájjá" formálása.

Újságírói kérdésre válaszolva az uniós agrártámogatások tervezett csökkentéséről Kövér László kijelentette: ez reális veszély, mely egyszersmind

bosszúállás lenne azokon az országokon, amelyek az elmúlt években az uniós politikai elit számára "váratlan és meglepő erejű" ellenállást tanúsítottak.

Jelezte azonban, hogy a felzárkózást segítő támogatások fenntartásában Magyarország mellett több más tagállam is érdekelt, és mivel az EU következő 7 éves költségvetéséről a végső döntést konszenzussal kell meghozni, bízhatunk egy hazánk számára is elfogadható megállapodásban.

A házelnök – akit Boldog István, a térség országgyűlési képviselője köszöntött az eseményen – a fórumon felidézte: az elmúlt évtizedek kampányaiban számos alkalommal elhangzott, hogy ez a választás sorsdöntő lesz. EP voksolás előtt azonban eddig Magyarországon még soha – tette hozzá.

Megjegyezte: Magyarország szerepe az unióban most messze túlmutat saját lélekszámán és éppen ezért sorsdöntő lehet lélektanilag, politikailag és matematikailag egyaránt, hogy a Fidesz hány képviselőt küldhet az Európai Parlamentbe, és ezáltal a bevándorlást támogató, vagy azt ellenző politikai erők kerülnek-e túlsúlyba.

"Ezen múlik, hogy meg tudjuk-e őrizni Európát az európai, Magyarországot a magyar emberek hazájának, azaz jövőt választunk, ennél nagyobb tét pedig nem lehetséges"

- fogalmazott. Ezzel szemben az unió vezető politikusai szeretnék azt a látszatot kelteni, mintha ez a vita már eldőlt volna, méghozzá az európai polgárok igényeinek megfelelően. Máskor pedig azt kommunikálják: a migráció megmásíthatatlan folyamat, amelyet visszafordítani nem, legfeljebb irányított mederbe terelni lehet – vélekedett a házelnök.

Utóbbit a magyar történelem számos példája cáfolja – hívta fel a figyelmet Kövér László, aki szerint pártja vállalja a vitát minden uniós politikussal, aki rá akarja kényszeríteni saját elképzeléseit Magyarországra. Teszik ezt nem csupán azért, hogy legyen, aki a magyar érdekek mellett szót emel, de azért is, mert az elmúlt nyolc év bebizonyította: a határozott, megalkuvást nem ismerő kiállás az esetek döntő többségében sikerre vezetett dacára annak, hogy a konfliktusok során lépten-nyomon retorziókkal fenyegettek bennünket – húzta alá.

A bevándorlásnak a "zsebbe vágó" következményei sem elhanyagolhatók:

amit Magyarország az elmúlt nyolc évben "a tíz körmével összekapart", az mind veszélybe kerül, ha bennünket is elönt a Nyugat-Európában már tapasztalható migrációs válság – mondta. Mi nem idegenek betelepítésével, hanem a családok támogatásával szeretnénk megoldani a népesedési és munkaerő-hiányból eredő problémáinkat

- jegyezte meg az Országgyűlés elnöke.

Rámutatott: az elmúlt harminc évben mintegy 25 millió közép-európai ember vállalt munkát Nyugat-Európában és "ezt a biológiai szivattyút a mai napig működtetik". A munkalehetőség miatt kivándorolt tömegek képzési költsége körülbelül 1000 milliárd euróra rúg, a térség ennyivel támogatta Európát 1990 óta, miközben az érintett országokat rendszeresen azzal vádolják, hogy nem elég szolidárisak és csak az uniós támogatásokért tartják a markukat – fogalmazott.

A május 26-i voksoláson való részvétel fontosságát hangsúlyozva és a Fidesz támogatására buzdítva hallgatóit Kövér László szólt arról is, hogy a magyar baloldali politikusokra történelmi idők óta jellemző, hogy "soha nem a magyar embereket akarták külföldön képviselni – legyen szó akár Moszkváról, akár Brüsszelről –, hanem mindig kívülről jövő érdekeket, rögeszméket, rendszereket igyekeztek ránk erőszakolni". Erről a rossz szokásukról egyszerűen nem tudnak letenni – mondta.

(MTI)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Ez nagyon igaz, mert ha a szelsojobb és náci pártok nyernek akkor nem hogy jovoje nem lesz európának de még egy jó nagy háború is kinéz
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1magyar
@Yoda69: Talán ha olvasnál akkor tájékozottabb lennél.
tudode
És akko mi újság a liberalizmus körü!
.
www.youtube.com/watch?v=crRGp7aL3Ow&t=3s
.
Mé köllött iGAZ anarhiát csinyányi!
Eladott Ország
Értem. Tehát, ha nem a szélsőjobb kerül hatalomra, akkor Európának vége. Nini: kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2019/05/n%C3%A9meth.jpg
Lődöz a mester. Máris megállapíthatjuk, hogy a pacalfőzésnél kellene maradnia. Az jobban megy neki. Ha kimarja a tölténytárat, nem lesz mibe kapaszkodni. Kommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna. A rendszerváltozás után néhány évvel mondta ezt Kövér László, akkor, amikor még a fidesz magát liberális baloldali pártként határozta meg, és amikor az akkor még a Kövér által kiadóként jegyzett Magyar Narancs Cápaszem című gúnyos kiadvánnyal „köszöntötte” a katolikus egyházfő magyarországi látogatását.
kanadaihirlap.com/2014/01/13/kommunista-kutyabol-nem-lesz-demokratikus-szalonna/
nemfideszes
@1magyar: Ha a letelepedési kötvényeket áruló putyin csicskára és bandájára gondoltál, akkor igazad van.
mandiner.hu/cikk/20160923_a_new_african_magazinban_hirdeti_a_kormany_a_letelepedesi_kotvenyt
Yoda69
@1magyar: 2x is elolvastam amit idehanytal. Tény nulla, csak lozung.
Told a hazug fideSS propagandát, ennyi

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.