Az amerikai elnök és a magyar kormány egyformán erőteljes migrációellenes álláspontot képvisel, Magyarország pedig éppúgy megvédi saját határait, ahogy azt az Egyesült Államok is teszi – mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában nyilatkozva.

Szijjártó keményen kezdte a vasárnapot: az USA-hoz hasonlította Magyarországot

Szijjártó Péter azzal összefüggésben beszélt erről, hogy Donald Trump amerikai elnök május 13-án munkalátogatáson látja vendégül Orbán Viktor miniszterelnököt.

Kiemelte, az amerikai elnök és a magyar kormány hasonló álláspontot képvisel számos világpolitikai dilemmában, hiszen mindkét félnek a nemzeti érdek az első, továbbá a saját polgárainak biztonságát tekinti a legfontosabbnak, a keresztény értékek és a keresztény kultúra vívmányainak megvédése mellett.

Emellett az sem véletlen, hogy az Egyesült Államok és Magyarország azon hat ország közé tartozik, amely az ENSZ globális migrációs csomagja ellen szavazott – fogalmazott Szijjártó Péter, hozzátéve, ahogy európai szinten kialakulóban van egy szövetség a migrációellenes politikai erők között, úgy globálisan is formálódóban van egy hasonló szövetség.

A miniszter aláhúzta, a találkozó arra is kiváló alkalmat ad, hogy Donald Trump és Orbán Viktor összehangolja a két ország migrációellenes álláspontját és tevékenységét a nemzetközi szervezetekben, továbbá lehetőség nyílik a kétoldalú politikai, gazdasági és védelmi együttműködések megvitatására is.

Szijjártó Péter beszélt arról is, reményeik szerint az európai polgárok a brüsszeli bürokraták helyett a nemzeti érdekeket képviselő politikusok kezébe helyezik a kontinens jövőjét az EP-választáson.

A május 26-i európai parlamenti választásnak ugyanis az a tétje, hogy a migrációt támogató vagy az azt ellenző politikai erők kerülnek többsége a következő Európai Parlamentben – mondta a tárcavezető.

Hangsúlyozta, a közép-európaiak, a magyarok és az olaszok is azt az álláspontot képviselik, hogy a migrációt meg kell állítani, azonban Brüsszelben és Nyugat-Európa számos országában inkább szervezni kívánják azt.

A magyar kormány ezzel szemben migrációellenes álláspontot képvisel és azt gondolja, hogy az Európai Unió csak akkor tud erős lenni, ha azt erős tagállamok alkotják – emlékeztetett, majd kiemelte, egy ország, egy nemzet csak akkor lehet erős, ha ragaszkodik a saját kultúrájához, vallásához, történelmi örökségeihez, hagyományaihoz.

"Ma ezt Brüsszelből el akarják venni tőlünk, mint ahogy el akarják venni azt a jogot is, hogy mi magunk döntessük el, hogy kikkel akarunk együtt élni, vagy éppen kiket akarunk beengedni, vagy éppen nem beengedni a saját országunkba" – fogalmazott.

Forrás: MTI

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr plágium
Amerikában a kevés őslakostól eltekintve kizárólag migránsok élnek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nevemnick
"Ma ezt Brüsszelből el akarják venni tőlünk, mint ahogy el akarják venni azt a jogot is, hogy mi magunk döntessük el, hogy kikkel akarunk együtt élni, vagy éppen kiket akarunk beengedni, vagy éppen nem beengedni a saját országunkba"

Pjotruska, szép lózungok, csak a háttérben zajló tevékenységeitek ne tudnánk. Rohadtul unalmasak vagytok, de már biztos vagyok benne, hogy CJD-ben szenvedtek.
tudode
Jól van na!
.
Azért az élet szép!
.
Vegyék már észre, hogy tafasz van, tavasz van, bimpasznak a fák!
.
Gyarapícsátok, minden ÉGTÁJNÁL nagyobb a poFÁTOK már a hazát is!
Dr plágium
Amerikában a kevés őslakostól eltekintve kizárólag migránsok élnek.
Dr plágium
Ja és az afrikaiakat is a migránsok hurcolták be rabszolgaként.
SystemError
Vergödve keresik a néhány barom közül azt az egyet, aki legalább egy közös fotót lőne a gyógyszerfüggő maffiózóval...
Eladott Ország
De Magyarország mindent "ELVIS"
uploads.disquscdn.com/images/f25409b130c7bb2e5423cdfd0f5e852df797b304e295382bb77ff666783910c2.jpg?w=600&h=820
A miniszter kicsit le van maradva, az egész Galaxis Soros befolyása alatt áll.
papa.49
Tudod szargyártó, szép dolog az önbizalom, csak nem ebben az esetben, mink meg Amerika, akár az elefánt, meg a a farkán a bolha kb. ez az arány !!!
Hogy tudd ott a vezetők is beleértve az elnököt is megbuktathatóak, ha geciséget csinálnak, nálunk ez elő se fordulhat igaz, itt a ner. szent, és sérthetetlen EGYENLŐRE !!!
Pági
@Dr plágium: Ezt a fiatalember nem tudja. A baj, hogy nincs, aki megmondja neki.
Rockxy
van némi hasonlóság.
ott is, és itt is ugyanaz a mocskos korrupt kapitalizmus van.
Dr plágium
@Pági: Gondolod történelmet sem tanult? Mert ha igen tudnia kellene.
Peller Anikó
Valóban van hasonlóság, az alakja mindkettőnek hasonló. Bár az egyik kockás a másik inkább kerek de azért hasonlít (om).
evacica
Na zselés hajú megint megszólalt, pedig ha csendebe maradt volna bölcs maradt volna, igaz azt a főnök nem dotálná!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.