A Kétfarkú Kutyapárt kiszámolta, milyen hosszú utat lehetne építeni luxusterepjárókból vagy lélegeztető gépekből annyi pénzből, amennyiből Mészáros Lőrinc érdekeltésge építi a Budapest-Belgrád vasútvonalat.

Orbán ebbe sem bukik bele: luxusautóból is hosszabb utat lehetne építeni, mint amit Mészáros Lőrinc építhet

Milyen hosszan lehetne elhelyezni a Budapest-Belgrád vasútvonal felújítására szánt 750 milliárd forintból megvásárolt sört? És milyen hosszú lenne ez a sor ingyen sörből? Kutyostat néven ábrázolta a beruházás költségeit a Magyar Kétfarkú Kutyapárt.

Olyan vonalról van szó:

– amelyen alig lesz személyforgalom,

– amelyről még a miniszterelnök is elismerte, hogy nem fog megtérülni, bár szerinte nem is ez a cél,

– és amelynek az építésébe magyar oldalról Mészáros Lőrinc egy kimondottan erre alapított cége szállhat be.

A számok: a Kutyostat kalkulációja alapján a pénzből még akkor is hosszabb sort lehetne építeni a 160 kilométeres szakasznál, ha egymás után Audi Q8-asokat pakolnának, földszintes házból pedig 555 kilométernyi jönne ki. Lélegeztetőgépből 1500 kilométeres lenne a sor, dobozos sörből állítva már félig eljutnánk a Holdra, és nem sokkal rövidebb a Gundel várbeli menzájának árain számolva a sertéssültből épült "út".

Forrás: hvg.hu

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"nem fog megtérülni, bár szerinte nem is ez a cél,"

Persze, hogy nem. A cél minél több pénz zsebretétele szűkösebb időkre. Bár a börtönből elég nehéz lesz költekezni...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
"nem fog megtérülni, bár szerinte nem is ez a cél,"

Persze, hogy nem. A cél minél több pénz zsebretétele szűkösebb időkre. Bár a börtönből elég nehéz lesz költekezni...
tudode
Államháztartási ismeret nélkül felvetődik, hogy ha a Paks2, és a selyemút bármi módon TERHELI a magyar államadósságot, akkor JOBBAN ELADÓSÍTOTTA ez a analfaBÉTA-, gamma-, delta az országot, mint bármely regnáló kormány, még akkor is, ha sunyi módon MÁSHOVA KÖNYVELIK a Mr 20, 30%-ok pénzmosodácsKÁJUKAT!
.
Mintha a bölcsesség foga, köve az ő HOKIZSEBÉBEN bujKÁLNA:
.
www.youtube.com/watch?v=1Y7Lbs9s5X4
.
És nem óvta meg az Isten ettől a SZAKBARBÁR hatyapotyiKÁTÓL Magyarországot:
.
----- Orbán első titkárnője nyilatkozott: Az Isten óvja meg tőlük Magyarországot!
.
www.thepost.hu/reszletek.php?id=3285
.
Még egy családnak is SOKK egy EHHEZ hasonló nyelvTORNÁSZ elviselése!
Eladott Ország
Belgrádot Budapesttel összekötve, Magyarország Európa kapujává válik Kína számára. Ezzel azonban már csak az a gond, hogy nem igaz, ugyanis ezt elmondhatja magáról Horvátország, Szlovénia és Németország is, amelyek kikötői a Népszavának nyilatkozó szakember szerint már most is fogadnak kínai szállítmányokat. Akkor vajon milyen valós indok állhat amögött, hogy egy hatalmas Kínai hitelfelvételt követően a magyar kormány segédkezik egy olyan vasúti pálya megépítésében, amelyre nincs is igazán szükség? Arról már nem is beszélve, hogy a jelen állás szerint legalább 130 évbe telik majd, mire megtérül a beruházás. Ha a Belgrád-Budapest vasútvonal felújítása nem arra szolgál, hogy több száz milliárdot tegyen zsebre a miniszterelnök strómanja úgy, hogy azzal az ország lakosait károsítja meg, akkor mégis mire? Ha sem szakmai, sem pedig gazdasági indokok nem szólnak amellett, hogy ez az üzlet létrejöjjön, akkor mégis miért erőlteti a kormány? Hogyan lehetséges az, hogy szakmai szempontokra hivatkozva bíznak meg konzorciumban egy olyan céget a beruházás teljesítésével, amely cég még másfél éves sincs? Nincs egyetlen olyan eleme sem ennek az üzletnek, amely ne lenne gyanús, mégis vélhetően gond nélkül létre fog jönni. A versenyhivatalt nem fogja érdekelni, az egyéb állami hatóságokat meg pláne nem. Ha valaki büntetésre számíthat, az a magyar nép, amelynek adóforintjai ismét csak egy stróman zsebében fognak kikötni anélkül, hogy ennek bármiféle valós, kézzel fogható haszna is lenne. A Belgrád-Budapest vonal felújítása nem más, mint a felcsúti kisvasút nagyban: drága és haszontalan, de a miénk. Ezek után kíváncsi voltam arra, hogy milyen szakmai háttérrel rendelkezik, a stróman cége, az RM INTERNATIONAL ZRT. Lássuk azokat az okokat, amelyek miatt pont erre a nagy hagyományú cégre esett a választás:
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2019/04/mesyaros.jpg
Tehát mint az az adatokból is kiderül, a cég nincs még másfél éves sincs.
Yoda69
Miért épp ebbe bukna bele? 3 millió embertol simán ellopta a megtakaritasat és az sem verte ki a biztosítékot a legtobbnel, akkor pont ez verne ki? Dehogy.
A legtöbb birka azt se tudja mi a különbség a millió és a milliárd között.
csipetke
A világon már mindenhol feltűnt,és igencsak furcsállják,hogy egy igazi kőbunkó mezei gázszerelő (aki,valljuk be,finoman szólva is,nem túl okos) néhány év alatt dollármilliárdos lett.Ebben nagy,sőt kizárólagos szerepe volt orbánnak,hogy a fene tudja hányszorosan túlárazott közbeszerzéseket jóváhagyta.Persze az is logikus,hogy orbán pont egy ilyen agyatlan fazont szemelt ki pénztárosának,mert egy fineszes,okos ember már rég lelépett volna a lóvéval.És most itt van ez a felesleges vasútépítés is,ami szintén nekik ontja a pénzt.
papa.49
Ez lesz az a vasút ami soha nem fog kínai árút szállítani, mert Belgrád nem TENGERI KIKÖTŐVÁROS, és BUDAPEST se EURÓPA KÖZEPE, sőt még hely sincs arra hogy egy konténerhajóval szállított 12-14 tengeri konténert kirakjanak HOVÁ A BÁNATOS LÓFASZBA HOVÁ !!!
Eladott Ország
@csipetke: Ha erre az aranykalászos okleveles földesúrra, a bőröndösre dolgozott szemű strómanra nézek, aki pontosan annyira úr, mint a zsebredugott kezű, szotyolaköpködő istenkirály barátja, ennek az egész rendszernek a pusztító lábszaga és velejéig romlottsága köszön vissza. Senkinek ne legyen kétsége: ezt a mocskos, korrupt, urambátyám rendszert védte meg tegnap Brüsszelben Orbán Viktor. Ahol a tudásnak, tanulásnak nincs értéke, az oktatás csak a bajnak van, ahol elég jó időben, jó helyen lenni, szolgálni, segget nyalni, végrehajtani. Ahol a magántulajdonra és piaci versenyre épülő gazdaság helyett az újratervezett feudalizmus a jövő, ahol a Mészáros Lőrincek miatt gyilkolják halomra a magyar vállalkozásokat, amelyeknek esélyük nincs megkapaszkodni, gyarapodni, munkát adni. Végül is lehet örülni, szép magyar siker ez, csak azok a nemzetellenes diákok, tanárok, kizsákmányolt rabszolgák ne volnának, akik nem tudnak örülni a CSOK-nak, a családi adókedvezménynek, az ingyenebédnek, a gonosz elleni harcnak. És tényleg, ott, ahol egy műveletlen suttyó egy-két óra alatt annyit hízik, amennyiből egy család egy életre eladósítja magát, hogy tető legyen a feje fölött, ahol egy átlagszavazónak ezer évet kellene dolgoznia ahhoz, hogy Mészáros egyetlen átlagos napjának profitját összekínlódja, ott nem tegnap óta érett meg minden a pusztulásra.
papa.49
Folyt. a hajók 12-14 ezer tengeri konténert szállítanak amik hosszabbak az utakon szállított konténerektől, Belgrád és a pireuszi kikötő ami tudja fogadni a nagy konténer szállítókat, között 1100 km van légvonalban, keresztül a Balkán hegyein, vagy az autópályák kanyargós útjain!!!
Pest mellett vajon hol lesz az átrakó, érdekelne !!!
Aki járt már Rotterdam kikötőjébe az tudja mekkora területen fekszik, és milyen technikával van felszerelve a gyors kirakodás végett, a vasút végén legalább ekkora kellene !!!
HOL LESZ, tudom SEHOL, mert ez soha nem készül el, mert igazán értelme sincs !!!
balos
FideSSes csicskákat felveszünk!Fizetés alku képes,csak le tudja írni,hogy orbán egy zseni!Pardon:01geci!
Macskaszem
Ennek a vasútnak a megépítése egyetlen célt szolgál. A bazi nagy lopást. Ha olyan drága lesz, hogy Audi Q8-asokból is meg lehetne építeni, akkor meg lehet azt építeni biciklikből is, a különbözetet már várják orbán offshorszámlái.
csipetke
@Eladott Ország: 15:27 Tökéletesen összefoglaltad...Ha még nem hallgattad meg a legújabb Bödőcs stand up-ot,ne habozz.Irgalmatlan jó.A címe:- Nincs idő gólörömre 2019 Ettől jobban senki nem égette be pénztáros lölőt.
verőce21
@fideszes gyökér: Ez hülye jóslat, mert a Belgrád-Budapest vasútvonal az európai észak-déli vasúti korridor része. Ide akkor is jönnek vonatok, ha a kínaiak nem küldenének.
Ezért is nem engedjük, hogy csak a kínaiak költségén épüljön meg, mert mi akarjuk szedni érte a nemkevés pályahasználati díjat!
verőce21
@fideszes gyökér: A pályahasználati díjat a rajta közlekedő európai vonatok fizetik majd, ami több, mint a kínai vonatok száma. Már hogyne jönnének.
Mi köze a trieszti kikötőnek ehhez a vasútvonalhoz?
desir62
@verőce21: "Ide akkor is jönnek vonatok, ha a kínaiak nem küldenének."
Ja napi 1 vonat közlekedik most is. Szerinted, miért nem elég az 1 vágányú pálya?
Sokkal hasznosabb lenne a 17-es, a 20-asés a10-es vonal felújítása és csak kb 200 millába kerülne még túl árazva is.
Macskaszem
Évekkel ezelőtt uniós pénzt is próbáltak rá kunyerálni, de az unió nem hülye olyan sokszorosan túlárazott beruházást pénzelni, ami a legoptimistább számítás szerint is 160 év múlva térülne meg.
verőce21
@desir62: Ugyan, minek kellene a nyugat-dunántúli 10-es, 17-es és 20-as mellékvonalakat felújítani?
Mert ezeken voltál mozdonyvezető?

Ma még nem érződik a forgalom nagysága, amiről fentebb írok a Budapest-Belgrád vasútvonalon, de ez lesz az ország észak-déli európai vasútvonalának része, amely Tallinn-tól Athénig vezet. Ezért nem engedjük, hogy más építse meg, és alacsonyabb sebességű és egyvágányú pálya legyen.
Aki Én
@verőce21: ,,4-es metróból, 13 km-t!"
Neked aztán vannak érveid.
Most megvilágosodtunk, alig várjuk az új vasútvonalat. Ha ez nem éri meg nekünk, akkor mi???
Hogy orbánon (az egyetlen akinek megéri) kívül ki mit mond, azzal ne foglalkozz, csak összezavarnak.
verőce21
@Aki Én: A "4-es metróból, pedig 13 km-t" lehetne megépíteni a Belgrád-Bp. vasútvonal 170 km-es költségéből!
Jó mi? Olcsó volt a maszop-szadesz beruházás!
Aki Én
@verőce21: Ugyan nem a 4-es metróról van szó, de ha már emlegeted, mit szólsz ehhez?

,,Bűncselekmény hiányában megszüntették a nyomozást a 4-es metró ügyében"

Most eltekintve attól, hogy a 4-es metróra legalább valóban szükség volt, és tényleg sokat loptak, ami nem kéne, hogy büntetlenül maradjon, szerinted miért szüntették meg a nyomozást?
Én itt sem védem a tolvajokat, sőt.
csak úgy....
@verőce21: valakiket számonkért vagy bebörtönzött az orbán kormány a 4-es metró miatt?
index.hu/belfold/budapest/2014/03/28/mennyire_draga_a_4-es_metro/
verőce21
@Aki Én: Nem az a felvetés, hogy bebörtönöztek-e valakit a 4-es metró miatt, hanem a költségek összehasonlítása a lényeges, mint ahogy a cikk is hasonlítgat.
Mert szerintetek be kellett volna valakit börtönözni miatta? @csak úgy...:
csak úgy....
@verőce21: szerinted ? történt büncselekmény? loptak vagy nem loptak? ha loptak,mint azt te állítod,akkor miért nem ülnek ,
ha meg nem,akkor te csak fölöslegesen járatod a bagólesöd ,mint mindíg.
Aki Én
@verőce21: Nagy hangon emlegették az OLAF jelentést, börtön, akasztás, óránként sajtótájékoztató...
Mindenki tudja, hogy loptak, hol vannak a felelősök? Szerinted a fidesz nincs benne?
Ugyan az az OLAF az Elios balhénál a választásokba akart beavatkozni a fidesz szerint.
Akkor most kell egy újabb óriás mutyi?
Nem erőltetnéd meg az agyad? Vagy a helyét...
verőce21
@Aki Én: "a 4-es metrónál... tényleg sokat loptak, ami nem kéne, hogy büntetlenül maradjon" - Utána pedig drukkolsz, hogy nem nem büntettek meg senkit. A nálad szokásos önellentmondásba keveredés!
Egyik gondolatoddal ütöd a másikat, te Kretén!
Aki Én
@verőce21: ...te veszettül ostoba vagy és totál értetlen.
Pontosan hol is drukkoltam?
Arról ugatok a buta fejednek, hogy nagy műsor után nincs bűncselekmény. Mi lehet ,,önellentmondás" a tények felsorolásában?
Nagyon butának tartalak, de látom, hogy ezzel messze túlértékeltelek.
verőce21
@Aki Én: Önmagadat értékeled túlontúl!
verőce21
@Aki Én: Vitasd meg @csak húgy...: -gyal, miért nincs bűncselekmény? Mert ezt te állítottad! "Mindenki tudja, hogy loptak, hol vannak a felelősök?"
Én nem azt állítottam, hogy loptak, csak összehasonlítottam a költségeket, mint a cikkben, vasutat a vasúttal!
Aki Én
@verőce21: ,,,,Bűncselekmény hiányában megszüntették a nyomozást a 4-es metró ügyében""
Nem én állítom, ez ténykérdés.
Nagyon egyedül maradtál, nem irigyellek :(
verőce21
@Aki Én: De mégis firtatod: "Mindenki tudja, hogy loptak, hol vannak a felelősök?" - na hol vannak? Akkor próbáld is megválaszolni, mert nem én jelentettem ki ezt!
verőce21
@csak húgy...: Írod: "történt büncselekmény? loptak vagy nem loptak?" - vitasd meg a kérdéseidet Ferivel, @Aki Én: mert úgy látszik, mindketten feltaláltátok a spanyol viaszkot!
"ha loptak,mint azt te állítod,akkor miért nem ülnek"? - ezt meg én kérdezem tőled, mert nem én állítottam ezt, diadalmasan te ollóztad ide a cikket!
Aki Én
@verőce21: ...jól értem? Akkor most éppen ott tartunk, hogy nem loptak?
verőce21
@Aki Én: Én várom tőled a választ, Feri!
Mert te állítottad, hogy ""Mindenki tudja, hogy loptak, hol vannak a felelősök?" - mármint a 4-es metrónál.
Na hajrá, válaszolj, elő az érveiddel!
verőce21
@desir62: (09:53) Az a hülyeség, amit te állítasz a Belgrád-Bp. vasútvonalról, az pedig egyenesen nevetséges, amit a mellékvonalakkal kapcsolatosan követelsz!
Aki Én
@verőce21: A fidesz állította, de én is egyetértek vele, szerintem is loptak. Ezt az OLAF is megállapította, ahogy az Elios esetében is?
Ha ezen most csodálkozol, vagy szerinted nem loptak, akkor miért írtad ezt anno Demszky esküvője kapcsán?:
,,A 4-es Metro csúszópénzeit tisztára mosva elosztják a bigék! (Ez a D. egy kész pénzmosoda.) :)"
De te fogyatékos vagy? Mert én nem vagyok gyógypedagógus.
verőce21
@Aki Én: Te valóban csak egy Kretén vagy!
De én legalább megneveztem egy tippet. Most te jössz, "Mindenki tudja, hogy loptak, hol vannak a felelősök?"
Aki Én
@verőce21: ,,De te fogyatékos vagy?"

Igen!
csak úgy....
@verőce21: te félkegyelmes! mindenki tudja,hogy az ELIOS,vejestü-mindenestü csóreszolt , azt miért nem akarod megvitatni? már a külföldi TV adók is sorozatban hozzák le ,hogy az utóbbi 8 évbe mire költötte a fidesz az eus lóvét...
szerinted a jogtalanul ,fideszes zsebekbe vándorolt milliárdokat kik fizetik vissza? te meg a shikari ? durbincs vagy a cickány?
ti otthon vakarásszátok a tökeiteket ,unalmatokban politizáltok és rettegtek a migráncstu! a fiatalok jöv´öjét nagy ívben leszarjátok,oszt csodálkoztok,hogy szegény viktor apátok kénytelen ukránt,tereket,kínait telepíteni az országba,persze azok jó migráncsok mert azt viktor mondta...
Aki Én
@csak úgy...: Azért nem akar azokról vitázni, mert igazmagyardemokrataként a fideszes lopásokat védi, megmagyarázza bután.
@Verőcekettősmérce21:
csak úgy....
@verőce21: nyugateurópa azon röhög,hogy 8 év alatt sikerült egy magyar miniszterelnöknek a hétvégi háza tövibe egy stadiont építtetni és még a haverból is milliárdost faragni úgy,hogy ez a benszülötteknek föl sem tünt,nem is zavarja öket és még tapsikolnak is neki!
desir62
@verőce21: Milyen mellék vonal? A Székesfehérvár-Szombathely, Győr-Celldömölk, Szombathely-Murakeresztúr-Gyékényes-Pécs fővonalakról beszéltem. Murakeresztúr-Koper, Kikötő, Gyékényes-Rijeka kikötő.
Te nyomod itt amit a Lendvay utcában kiadtak rizsát.
Nem tudsz számolni a 750 milliárdnak egy harmadát ellopják, mert még 2 vágánnyal sem kerül ennyibe.
desir62
@verőce21: Bűncselekmény hiányában leállította a bíróság az ügyet!
verőce21
@csak húgy...: (13:18) Ez tényleg világcsúcs...
verőce21
@desir62: Mind kisebb jelentőségű vonal, amiről beszélsz. Nem az európai korridorok részei.

A Murakeresztúr-Koper, Kikötő, Gyékényes-Rijeka kikötő is valószínűleg majd sorra kerül. Azok más kategóriájú vonalak. De van egy fontossági sorrend, és amire kereslet van, ez most a Belgrád-Bp. kétvágányú fővonal lesz.
csak úgy....
@verőce21: tudod,hogy mi az igazi világcsúcs!? az,hogy 8 év alatt a fidesz a te elmédben elérete azt ,hogy te engem egy levór vízben képes lennél belefojtani,csak mert nem vagyunk egy véleményen...
verőce21
@csak húgy...: Ebben tévedsz, mert én csak röhögök rajtad!
csak úgy....
@verőce21: mesélj,hogy mi van rajtam röhögnivaló, akkor én is elmondom,hogy benned mi a siralmas ...
verőce21
@csak húgy...: Na ezt felveszem...Te egy szerepéhes, jellemgyenge ember, hiú, öreg primadonna, előszeretettel mondasz itt véleményeket másokról.
És soha nem a cikkről beszélsz, hanem mint jellemhiányos, mindig a mások mondanivalójában piszkálódsz.
csak úgy....
@verőce21: aztaaa! csak nem a kinött gúnyádat akarod rám huzigálni ? jellemgyenge,ez igaz...,pedíg mindíg mondom magamnak,hogy vergödszkére nem vedelsz, azon az sem segít...
különben, a cikkekröl te és a slepp szokott elöször nyilatkozni, veletek szembe igazam? ti az anyósoknál is elvetemültebbek és humor,gondolat,érzés és érzelem mentes! régen,hülyegyereknek mondtak volna de most a kedvedért cifrázom! :)
a segg,hozzátok képest egy érzékszerv...
verőce21
@csak húgy...: Csak igazoltad a fenti jellemzésemet rólad.
Nem érdemes rád egy perc időt sem fordítani, mert gyagyás is vagy, Hugyos!
csak úgy....
@verőce21: akkor má megent mi a faxt vakaródzol itt ? ki pitscha vagy te,hogy másokról ,mások föltt döntesz vagy ítélkezel?
te csak egy buger paraszt és errü tölem is kapsz igazolást! én hugyos? :) Ok! te még a szaros óvodás nívón ? bunkócska.
verőce21
@csak húgy...: A szokásos futóbolond megnyilvánulásod ismét? Hazátlan senkiházi.
csak úgy....
@verőce21: belém zúgtál vagy mijafax ? hmmm... én hazátlan és még senkiházy is ? :) te+egy ráérös,okoskodó bugris paraszt? :) 2 ütemü durbincs kategória? :)
verőce21
@csak húgy...: Te, Hugyos Schenkihazy!
Kimenőt kaptál éjfélig a diliházból?
advocat
Hányszor írjam? Ha ennyire kell a kinaiaknak, építsék meg ők. Mi ebben a mi üzletünk?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.