A kormány új, középtávú gazdasági programjának számításai szerint uniós átlag feletti, 4 százalék körüli GDP-növekedés várható a következő 5 évben – mondta a Pénzügyminisztérium (PM) pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára.

Nagyon optimista a kormány a gazdasággal kapcsolatban

Balogh László elmondta: a Brüsszelben kedden benyújtott, 2019-2023-as konvergenciaprogam szerint az időszak végére Magyarország adósságrátája a GDP 60 százaléka alá csökkenhet.

A helyettes államtitkár azt mondta, az elmúlt évek jó alapot teremtettek a további GDP-bővülésre. Felidézte, 2013 és 2018 között a visegrádi országok gazdaságának kumulált növekedése közel 20 százalékos, ezen belül Magyarországé 20,6 százalékos volt. Ugyan ebben az időszakban az EU gazdasági növekedése alig 11 százalék volt, ezen belül Magyarország legnagyobb gazdasági partnerének, Németországnak a növekedése is alig haladta meg a 10 százalékot – jegyezte meg.

Balogh László kitért arra is, hogy 2011 óta folyamatosan csökken Magyarország költségvetési hiánya, a konvergenciaprogramban kilátásba helyezettek szerint 2023-ra elérhető a költségvetési egyensúly.

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
Kb.,,mint amikor a cigány " fényezi" a saját lovát,,eladáskor,,," nem vak az,,csak bátor "...
Nessy
Aztán a kínai, orosz hitel mi az ördög fülinek minősül, ha nem államadósságnak? Vagy hitelt vesz O.V. és Mészáros vagyonára jegyzik be a jelzálogot? Kéretik csak a híveket ostobának nézni!
Csizmás Kond
...hitelszakértelem...úgy hírlik, hogy a baloldal megnyugtatására imefe hitelt vesz fel a kormány...:)..hátha attól nem rázza a hideg ennyire őket ...
Eladott Ország
Gazdasági növekedés már csak pár évig maradhat 4 százalék körül. Ahhoz, hogy később se legyen baj, ahhoz le kellene számolni az urambátyám-rendszerrel. A magyar gazdaságot az elmúlt időszakban a foglalkoztatottság bővülése hajtotta, ez azonban pár éven belül ki fog fulladni. A jobb versenyképességet hátráltató legnagyobb baj azonban a piacgazdaság korlátozása.Uniós pénz nélkül negatív növekedés lenne. Persze arról is megmagyaráznák, hogy hudefasza.
uploads.disquscdn.com/images/62a0c4449f6b36f0f9ae642b4278e29135eec5a647613a8b6c73fb17659e2bd8.gif?w=600&h=226
Annyi a gazdaságpolitika, hogy minél több uniós pénzt behúzni a strómanoknak. Amint jön egy közepes válság, innováció és tartalékok híján leáll az összeszerelőüzem. Látszik most is, hogy söprik a padlást. Pedig nincs válság, de gazdaságpolitika sem.
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fd3fy651gv2fhd3.cloudfront.net%2Fcharts%2Fhungary-gdp.png%3Fs%3Dwgdphung%26v%3D201807091459x&key=L9GYWO3yNiA5vSybbljYqg&w=600&h=281
Dollárban véve mi még nem értük el a legutóbbi nagyválság előtti GDP-szintünket, egyedüliként Európában.
justhpeter
Két választás lesz az idén. Természetes, hogy a kormány optimista nyilatkozatokat tesz. Jövőre lesz érdemes meghallgatni, hogy mit nyilatkoznak a be nem vált elképzelésekről.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.