Az Akadémia nem fogadta el a kormány tervét a kutatói hálózat leválasztásáról és az MTA ellehetetlenítéséről.

Palkovics az Akadémia ellenállásáról: ezt nem fogadja el a kormány

Palkovics László innovációs miniszter minderre úgy reagált: "egészen máshogy látom a dolgot", szerinte kaotikus volt a szavazás, nem tiszta a politikai nyilatkozat sem. "Határozott szándéka a kormánynak", hogy kivegye az MTA alól a kutatóintézeti hálózatot, "további tárgyalások szükségesek", "a kialakult helyzetet nem tudjuk elfogadni". Minden nappal nő a bizonytalanság, ez nem jó a kutatóintézeti hálózatnak.

Júniusban már mindenképp módosítanának jogszabályokat, mondja az ITM minisztere. De a kormány nem einstandolni akarja a hálózatot, csak egy másik pályára akarja állítni, mondja Palkovics. Lovász is bízik benne, hogy a kormány nem tönkretenni akarja a kutatóntézeti hálózatot. A kormány akár már holnap leül újra tárgyalni, az MTA szintén.

Forrás: hvg.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Ha valamire rámutat ÖFÉLESÉGE, hasonlóan, mint az ALKOTMÁNYRA, annak annyi, mint
.
-- a MANYUPNAK
-- a korkedvezményes nyugdíjnak,
-- a rokkantaknak,
-- a hontalanoknak,
-- az egészségügynek,
-- az oktatásnak,
-- a szociális ágazatnak!
stb., stb.
.
A IV. IPARI FORRADALOM idején a .. t u d o m á n y n a k .. "is" annyi az által, aki MTA tagként havonta a SEMMIÉRT felcsippentette legalább HÁROM nehezen dolgozó kisember keresetét!
Qqberci
Palkocsicska! Mi az, hogy a qrmány nem fogadja el, ha valaki él a törvény adta jogával?
Széchenyi létrehozta, Palkocsicska szétqrja?
Ennyit tud a NER?...
creativehun
Ki nem szarja le,hogy a kormány ezt elfogadja vagy??? " De a kormány nem einstandolni akarja a hálózatot, csak egy másik pályára akarja állítni, mondja Palkovics"...Persze..persze..tudjuk...épp ahogy megvédte a MNYP pénzeket is.
justhpeter
Bármilyen megoldást választ ezek után a kormány, mindenhogyan vesztese a dolognak. Ha törvénymódosítást válasz, a tudománynak is annyi, mert a tudósok már rövid távon elmennek az országból és a visszaút lehetetlenné válik.
Sámannus
Az ELI-t már is sikerült lezülleszteni a komiszarokkal.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.