Május 10-ével valamennyi egyetemi munkája és feladata alól felmentették a Debreceni Egyetemen a nemzetközileg is ismert és elismert népegészségügyi szakembert, prof. dr. Ádány Rózát – értesült a MedicalOnline.

Nagy a felháborodás: kirúgta a világ egyik legelismertebb professzorát a Debreceni Egyetem
Fotó: unideb.hu

A lap úgy tudja, Debreceni Egyetem (DE) Népegészségügyi Kar Megelőző Orvostani Intézetének egyetemi tanárát, az Egészségügyi Világszervezet Európai Tanácsadó Testületének társelnökét a MedicalOnline információi szerint nyugdíjazták. Bár a törvény szerint ehhez be kell töltenie a 70. életévét, a DE szenátusa korábban olyan határozatot fogadott el, amely szerint a 65. életévüket betöltött egyetemi tanárok alkalmazását évente kell jóváhagyni.

Ádány Rózának az intézetet május 10-ével el kell hagynia, ezután be sem járhat az intézetbe, a DE-n semmilyen munkát nem vállalhat.

A professzor neve fémjelezte azt a népegészségügyi konferenciát, amelyet egy hete nagy sikerrel tartottak meg Debrecenben; részt vettek rajta a V4 országok népegészségügyi kutatóintézeteinek és társaságainak vezetői mellett az Európai Népegészségügyi Szövetség volt és jelenlegi elnökei, a Népegészségügyi Iskolák Európai Szövetségének elnöke, valamint Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár.

Az egyetemi tanár – aki az Európai Népegészségügyi Társaság (EUPHA) egyik szekcióvezetője is – évtizedek óta szívós kitartással szorgalmazza a roma lakosság egészségi állapotának javítását, ehhez komplex adatbázist és cselekvési tervet dolgozott ki csapatával.

Ádány Róza korábban találkozott Kásler Miklós emberi erőforrás miniszterrel is, aki arra kérte, hogy legyen a tárcánál kidolgozott népegészségügyi program „arca”, azonban a lap informátora szerint ez a gyümölcsözőnek ígérkező kapcsolat megszakadt.

A professzor nem kívánt nyilatkozni, ellenben a lap információi szerint

„komoly mozgolódás” van az intézményben a szakember méltatlan eltávolítása nyomán

– olvasható a közleményben.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Túlképzett, okos, értelmes és az egész világon elismert szakember ezekhez a kukázókhoz képest. Ez a tolvaj, tapló banda is tudja ezt, ezért az ilyen híresen okos embereket el kell távolítani a rendszerükből. Csutirém egyenesen irtózik az ilyenektől.
Nem véletlen mondta már Nyilas Misi is azt, h nem akar debreceni diák lenni...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Peller Anikó
@nemfideszes: A cukor vegyjele: Cu

Nem is értem mit hőbölögnek a rézfaszú baglyok.
lampa laz
@Eladott Ország: 15:07 én akadémikus"cokettőnek" lölőnét tudnám igazán elképzelni mivel volt már tulajdonoselnökvezérigazgató orbán visszhang tvjénél, innen már csak egy tyúklépés a tudomány... az a hájfejü patkány palkovics szerintem már ki is nézte magának az új narancstudományosakadémia élére elnöknek.
Hari
@lampa laz: nem vagyok berken belüli, de úgy tűnik jelenleg levegőnek nézi, elengedi, lélekben a légüres térben.
Eladott Ország
@Peller Anikó: tegnap, 20:34; A rézfaszú bagoly nevében tiltakozom.
i.ytimg.com/vi/eZ1X3oPA1Dg/hqdefault.jpg
Kis hazánk summa cum laude ex-sétálórendőre, polihisztor celebje, Schobert Norbi üzletember retrotty aerobic oktatója, találta fel a cukor vegyjelét, a Cu-t, mely azonos a kokain vegyjelével, aki Mengyelejev és Marie Curi tudását is felülmúlta.
m.blog.hu/ki/kiesmi/image/sokoko8.jpg
m.blog.hu/ki/kiesmi/image/sokoko3.jpg
Peller Anikó
@Eladott Ország: kösz a helyreizgatást, nagyon bagoj.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.