Minden európai ország első számú kérdése az EP-választáson a migráció ügye, és a jövő egyik legnagyobb kérdése, hogy a bevándorlás ügyében sikerül-e közelíteni a széttartó véleményeket, helyreáll-e az európai egység, de eddig egy erre irányuló kísérlet sem járt sikerrel – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Kolozsváron.

Orbán: "Nagy idők és nagy lehetőségek kapujában állunk"

Orbán Viktor miniszterelnök érkezése a kolozsvári repülőtérre 2019. május 8-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

A kormányfő a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen tartott előadásában kiemelte: két ágra szakadt az európai politikai gondolkodás a bevándorlással kapcsolatban.

Míg a Nyugat azon gondolkodik, "hogyan éljünk együtt", mi, közép-európaiak azon: mit kell tenni, hogy ne következzen be, hogy együtt kelljen élnünk

- közölte.

Orbán Viktor szerint a nyugatiak el akarják tüntetni a különbségeket, azt akarják, hogy "mi is engedjük be nagy számban a bevándorlókat", és akkor helyreáll az európai egység.

Szerintünk azonban "az európai egységért ezt az árat nem szabad megfizetni" – jelentette ki.

A miniszterelnök kitért rá: biztonságos, keresztény és fejlődő magyar életet kínálunk a magyar fiataloknak.

Nagy idők és nagy lehetőségek kapujában állunk

- fogalmazott.

Forrás: MTI

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Voltak nagy lehetőségek az ország előtt, csak te és a bandád elloptátok az ország elől !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Voltak nagy lehetőségek az ország előtt, csak te és a bandád elloptátok az ország elől !!!
tudode
Idedővel POFA BE, roló le annak, aki még a MIGRÁNCSOKBÓL is zsibizett/zik az elfuserált gazdasági gondjainak átmeneti enyhítése érdekében.
.
----- Kiszámoltuk, hogy forintra mennyit bukott az állam a letelepedési kötvényeken
.
g7.hu/kozelet/20180523/kiszamoltuk-hogy-forintra-mennyit-bukott-az-allam-a-letelepedesi-kotvenyeken/
.
Ennek a zsibizésnek is "csak" a tisztessége a bukÉJA, valamint az, hogy EGYETCSE!!!.
Commenter
@papa.49: Igen, voltak. Nagyon-nagyok. Csak ahhoz nem maradt olyan ember aki folyamatosan ki is tudta volna "aknázni" pozitív módon őket. A Nyugat felé nyitás és annak minden ígérete, lehetősége már orbán első megválasztásakor elbukott, nem csak orbán miatt, hanem azért is mert a későbbi szociáldemokrata-liberális kormányok is rendre lyukra futottak a koalíciós partnerrel való állandó viták miatt, amelyek destabilizálták a Medgyessy majd a Gyurcsány kormány teret engedve ezzel a folyamatosan alulról építkező fidesznek, akik annyira el voltak foglalva a vidék elfoglalásával hogy be sem jártak ellenzékiként a parlamentbe dolgozni, de azért a képviselői fizetésüket felvették a semmiért. Próbálna csak egy mezei dolgozó be nem járni a munkahelyére, rögtön repülne, nemhogy a közmunkából de a rendes munkahelyéről is. Elképesztő és elszomorító az, amit megengedtek és megengednek maguknak és senki nincs már egyetlen ember sem, aki egyetlen szavával a másodperc töredéke alatt porig rombolhatná mindezt a szemetet.
kereső
Igen nagy idők előtt állunk. Ami felé araszolgatunk-mostanság már nem is olyan lassan- 75 évvel ezelőtt fasizmusnak hivták.

Azt mondják némely okosok, hogy a Történelem nem ismétli önmagát- csak ugyanazokat a kérdéseket teszi fel ismétlődően.
75 évvel ezelőtt(vagy 10 évvel több az!!!), Magyarország hasonló urai ,mint a mostaniak olyan válaszokat adtak a történelem kérdésére, amely sok-sok honfitársunk életébe került- Európa vesztesége ember életben 55 millió!
Most azért nagyon meg kéne fontolni a válaszadást- főleg a magyaroknak.
Nessy
@Commenter: Ha csatlakozik a fidesz a szélsőjobbhoz, minden fék el fog tűnni, és abszolút nyilt diktatúra fog kialakulni, az ország meg darabjaira hullik iskolázottság, régiós munkahelyek, bérek, és a nyugdíjasok nagy része a nyugdíjuk alapján. Magán egyetemek. klinikák kerülnek újgazdagok, haverok kezébe! Miközben itthon pénzért, pozicióért, félelemből , sokan tapsolnak, a határon túl jó pénzért támogatják, hiszen nem viselik a döntésük ódiumát! Az ellenzéknek nincs vezetője, darabjaira van esve, pláne miután van egy két kétkulacsos álellenzéki párt is!
Nessy
@kereső: A hatalom és pénzéhség felülírja a józan észt, mint már nem először a történelem folyamán!
Aki Én
Minden európai országban, kivéve Magyarországot. Itt a legnagyobb és legveszélyesebb kérdés a demokrácia és jogállam megsemmisítése és a mindent behálózó korrupció. Mi abba előbb belefogunk dögleni.
namihami
"" Nagy idők, nagy lehetőségek kapujában állunk.""--fogalmazott...
Csak az nem volt világos, hogy ezek a lehetőségek rá és a családi, baráti körre vagy ránk, a népre vonatkoznak. Mert itt van a kutyus elhantolva.
Ugyanis ŐK nem a lehetőségek ELŐTT állnak, már évek óta élnek velük, a mi kontónkra.
RonaGyuri
mi van retardált dagadr törpe felhúzod magad? Erős kötelet vegyél mert erősen túlsúlyos vagy! =))
kereső
@Nessy: ezt a választ Magyarországnak kell most megadni, nem az uralkodóknak. Csak ehhez nagyon kellenének azok az irástudók, akik felvilágositó munkát végeznének. Csakhogy ezek még mindig azon vitatkoznak, hogy mi is a NER tulképpen.
Ajánlanám figyelmükbe Bartus L.2011-es cikkét ( az unió első fasiszta állama) és egy 2017-es cikket ( mikor kezdjünk el csomagolni). Félelmetesen bejött mindkettő.
kokopelli
"Nagy idők nagy lehetőségek"-ről és a látogatásról jut eszembe!
"Az USA a korlátlan lehetőségek országa,amíg Magyaro. korlátolt lehetetlenségek hazája!"...
..csak szótam! (;-))...(ha a gigászok találkoznak)
csak úgy....
Ezt az egységben "vonulós" fotót már sztalinnal ,hitlerrel és rákosival is láttam..., zsolt selymesen mosolyog a führer jobbján ...
Macskaszem
A nagy lehetőségről annyit, hogy nektek túlságosan is megvolt, nekünk meg nem is lesz, úgyhogy lesz@rom az ocsmány, hazug pofátokat.
nevemnick
Minimum 500 év van a fotón... a libatalpas mintázatú göncben.
Commenter
@Nessy: Nem tudom már mi a jó. Azt mindenki folyamatosan ismételgeti, hogy a távolmaradással, a passzív szavazással a fidesznek dolgozunk, de amit említesz az ellenzékinek mondott pártok tökéletes hintapolitikáját, átláthatatlanságát, kinn is vagyok, benn is vagyok viselkedését, az ember nem is láthat világosan, hogy a rendszerszintű csalást már ne is említsem, mert ez is benne van ismét a pakliban.
Azt tudjuk hogy az LMP a fidesz szekerét tolja, ahogy a Mi Hazánk és a Jobbik és a Kommunista Párt is, a 2 farkú a Savköpő Menyét alapítványon keresztül hekkeli hülyére a fideszt és nézi hülyének a választókat. Az MSZP mögött ott a Párbeszéd ami még hiteles, de az MSZP meg karöltve szavazza le a Párbeszédet a Fidesszel együtt. A Momentumban vannak Nagy Imre szellemiségéhez hű politikusok, de ugyanakkor egy részük a fideszből nőtt ki. Ott a DK ami Gyurcsánnyal és Dobrev Klárával garantáltan nem fog együtt működni a Fidesszel. Gyurcsány hibái ellenére is kétszer győzte le orbánt és ma már politikusként és emberként is föléje emelkedett. Szörényit és Bródyt idézve a fentiek tükrében csak azt tudom kérdezni: Mondd, te kit választanál? Oly nehéz a választás...ember legyen a talpán aki ezen kiigazodik
csak úgy....
"Nagy idők és nagy lehetőségek kapujában állunk" (OV)
aki eztet elhiszi az szamarabb a egy lónál...
Commenter
@csak úgy...: ő elhiszi! Új világrendet, mi több új világot épít. Poszt keresztény világot. Akkor most a régivágású kereszténydemokrácia is megy/ment a kukába?
painful
Ez a duma plágium.
"Álmodtam egy világot magamnak,
Itt állok a kapui előtt"

Tudod, az a baj, Orbán, hogy ez egy rémálom - amit álmodtál és felépítettél magadnak !!!
Eladott Ország
Remélem a te nagy lehetőséged a börtön lesz, rohadt, bűnöző cigány, a bandáddal együtt!
painful
Ja, és mindezt ellopott közpénzből, a magyar emberek kárára.
Hogy tudsz te tükörbe nézni anélkül, hogy szemen ne köpd magad?
csak úgy....
@Commenter: Csak nem a max. 2,5 millio szavazójával ,kiknek fele nyugdijas a másik meg külfödi matyar?
Lesz megint pofára esés,de akkora ,hogy olyan még nem vót a Magyar történelemben...
Gauntlet
Hát ez az, hogy képtelenek vagytok együtt élni bárkivel ! Mindig harcolni akartok !
kokopelli
...dádé! Ne feletsd el a kapupénzt! (;-))
Commenter
@csak úgy...: igen velük.Meg a tüzifával megvett analfabétákkal akiknek a szavazóhelyiségben mutatják meg hová kell az x-et írni. Meg a keleti haverokkal. Törökkökkel, azeriekkel, türkménekkel, talán észak koreaikkal is meg az ő nagy hősével Salvinivel, Kaczynskivel, Putyinnal és Mme LePen-nel majd világnemzetet építünk. Már ott téved a szerencsétlen, hogy egyetlenegy szuperhatalomnak titulált ország maradt a történelemben, Amerika ami pedig egy multikulturális ország, egy olvasztótégely "melting pot" amelyet sok nép sok "kis" száműzöttje tett naggyá. Ők a bevándorlók de mit tettek az indiánokkal? Ugyanez a helyzet az ausztrálokkal és az abókkal. Persze, orbán szerint máris mi vagyunk a világ közepe. Pedig menthetetlenül leszakad a civilizált világtól az az ország amelyik ebben a tévhitben él, vissza akarja forgatni a történelem kerekét és nem fogadja el hogy a világ sokszínű, sokféle, és soha nem látott mértékben feltartóztathatatlanul rohan előre a történelem kereke a megannyi innováció során jó esetben a 22. századba. orbánnal sajnos mi feltartóztathatatlanul rohanunk a semmibe. Egy őrült álmai sodornak bennünket a pallón át a semmibe.
csak úgy....
@Commenter: csak a végén fog kiderülni,hogy orbánnál,még a tatárjárás is jobb vót ,kevesebb kárt okoztak mint ez a politikailag és szellemileg lácsós legény , a foci istene és istennöje no meg a dinkák kincse ..
Borsodi
@csak úgy...: A fő gonosz a Magyarok egyedüli ellensége aki minden baj okozója.Eladósította az Országot az Oroszoknak,Kínaiaknak.
www.youtube.com/watch?v=0ZT24Tc4TDA
csak úgy....
@Borsodi: Ezt ,ha elmagyaráznád "1 magyarnak",ki csak a föltehetöleges migráncs hordák miatt szavaz a 30.000ft rokkant nyugdijából a szerinte "megvédünk" pártra!
creativehun
Viktor. Ez a mondat 2004 májusában lett volna aktuális amikor beléptünk az Európai Unióba. Soha nem kapott még az ország annyi és akkora lehetőséget mint az azóta eltelt évek alatt.Euro milliárdokat kaptunk támogatásként..amelyek ..sajnos egy mohó,korrupt,végletekig aljas és képmutató politikai kalandor és társai vagyoni gyarapodását szolgálták. Történelmi lehetőséget kapott az ország és sajnos ezt is sikeresen elrontottuk! Oda akartunk kerülni a húsos fazékhoz..bekerülni a nagyok közé..és attól a pillanattól kezdve,hogy ez megtörtént folyamatosan osztjuk az észt...mert ugye...mi a csóró kis senkik...Mi aztán a szittya magyar természetünkkel jobban tudjuk mit és hogyan kellene mint a döglődő,rothadó kapitaluista nyugat..akinek a csecsén csüngünk.Évek óta hallgatjuk a demagóg,populista baromságokat..amelyek hűen utánozzák a 90 előtti párt állami időket..ahol a nyugat rothadt és a kapitalizmus a csőd szélén állt.. Ez már akkor is egy elcsépelt ,ócska szöveg volt..amit senki nem hitt el. Mostanra ugy tűnik..ez az ország elhülyült..mert most bármekkora ökörséget hajlamosak elhinni az emberek ha az kellő média visszhanggal van tálalva.
papa.49
Volt egy fórumtársunk még a STOP. on aki idézte az édesapja mondását, sajna ez a mondat a mai vezetésre PONTOSAN RÁ ILLIK ,,szaridők, szaremberek,, !!!
kokopelli
...ne dumálj,mert a "kapu előtt" te 5 méterről mellé lövöd a "bogyót"! Nem mindegy,hogy hol álsz!
Az edzőnk mondta anno: "Ne állj csípőretett kézzel,mert elkopik a gatyád "korca",és a szerszámodat ellopják a vércsék!"
evacica
Remélem az a pokol kapuja,ahová való ez velejéig romlott banda!!
Commenter
@csak úgy...: hát a kincset azt ellopták. Üres azállamkassza, évtizedekre eladósították az országot az oroszoknak, nem is sorolom tovább. Amit lehetett azt innen ki és elloptak. Majd valamikor valahogy Európában egy ismételten demokratikusan megválasztott magyar kormány ha még tudja, majd visszaperli az ellopott vagyont Svájcon át a Seychelles szigetekig...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.