Weber szerint "Magyarország rossz irányba tart", és a Fidesznek ki kellene lépnie az Európai Néppártól. A Fidesz kommunikációs igazgatója erre szerdán úgy reagált: Manfred Weber megsértette a magyarokat, amikor azt nyilatkozta, hogy a magyarok szavazataival nem akar európai bizottsági elnök lenni. Hidvéghi Balázs hozzátette: "amíg ezt a sértést nem korrigálja, addig nem számíthat Magyarország támogatására". Orbán Viktor hétfőn Budapesten Heinz-Christian Strache osztrák alkancellárral folytatott megbeszélése után jelentette ki, hogy a magyar kormány nem támogathatja az EPP-s Manfred Weber európai bizottsági elnöki jelöltségét.

A bevándorláspárti baloldal csúcsjelöltje, Frans Timmermans a migránsok betelepítésére készül

- jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, reagálva az európai parlamenti (EP-) választási csúcsjelöltek előző napi németországi televíziós vitájára.

Frans Timmermans "az úgynevezett szolidáris menekültügyi rendszerről prédikált", azonban ez valójában nem lenne más, mint a határvédelmi kerítés elbontása, a migránskvóták bevezetése és a bevándorlók betelepítése az Európai Unióba

- mondta Hidvéghi Balázs.

Szerinte Timmermans – akit Soros György egyik legszorosabb szövetségesének nevezett – minden egyes megszólalása mutatja, hogy ha ő kerül a brüsszeli bizottság élére, akkor nem megállítani, hanem támogatni fogja a bevándorlást.

A szocialisták csúcsjelöltje legalizálni akarja a gazdasági bevándorlást, be akarja vezetni a kvóták rendszerét, a mindezt elutasító országokat pedig megbüntetné – tette hozzá.

A Fidesz kommunikációs igazgatója azt mondta, ezekhez a migrációpárti lépésekhez a brüsszeli tervek már készen állnak, az elmúlt években az Európai Bizottság és az Európai Parlament is számos erre irányuló döntést hozott vagy készített elő.

Ezek közé sorolta, hogy csökkenteni akarják a tagállamok határvédelmi jogát, be akarják vezetni a migránskvóták kötelező rendszerét, továbbá a migránsvízumokat, folytatnák a migránskártyaprogramot, még nagyobb pénzügyi támogatást adnának a migrációt pártoló, általában Soros Györgyhöz kötődő szervezeteknek, a bevándorlást ellenző országok pénzügyi támogatását csökkentenék, és kísérleti bevándorlási programokat indítanának afrikai országokkal.

Így reagált a Fidesz arra, hogy Weber szerint "Magyarország rossz irányba tart" – videó

Fotó: Fidesz/YouTube

Hidvéghi Balázs közölte:

Timmermans a mostani vitában is támadta a bevándorlást elutasító Magyarországot, és a hírek szerint rövidesen ismét ide utazik, az "itteni bevándorláspárti szövetségeihez", például ahhoz az MSZP-hez, amelynek egyik képviselője a minap ígérte meg az európai szocialistáknak a határkerítés lebontását.

A fideszes politikus arra kérte a magyar embereket, hogy a május 26-i EP-választáson

üzenjük meg Brüsszelnek: a bevándorlást meg kell állítani

Ehhez olyan EP-képviselőkre van szükség, akiknek Brüsszelben is Magyarország lesz az első, akik nemet mondanak a bevándorlásra – hangsúlyozta.

Hidvéghi: Manfred Weber megsértette a magyarokat

Manfred Webert kedden az AFP francia hírügynökség kereste meg Orbán Viktor hétfői nyilatkozata miatt. Weber sajnálatát fejezte ki, hogy Magyarország "rossz irányba tart" Orbán Viktorral. Manfred Weber, aki az EPP jelöltje az Európai Bizottság elnöki posztjára, arra reagált, hogy a magyar kormányfő már nem támogatja elnökjelöltségét.

Azzal kapcsolatban, hogy Manfred Weber néppárti csúcsjelölt szerint Magyarország rossz irányba tart, Hidvéghi Balázs úgy reagált: Manfred Weber megsértette a magyarokat, amikor azt nyilatkozta, hogy a magyarok szavazataival nem akar európai bizottsági elnök lenni.

Amíg ezt a sértést nem korrigálja, addig nem számíthat Magyarország támogatására

- közölte.

Jelenleg azt látni, hogy az Európai Néppárt (EPP) "sodródik a bevándorláspárti baloldal irányába", ami a Fidesz szerint rossz irány – mondta. Kijelentette: az EPP-nek el kellene utasítania a bevándorlást, és nyitottságot kellene mutatnia az együttműködésre más jobboldali pártokkal.

A Fidesz azt szeretné, hogy a néppárt a hagyományos kereszténydemokrata, nemzeti alapon álló és a bevándorlást elutasító irányba forduljon

- fűzte hozzá.

Arra a felvetésre, hogy Frans Timmermans szerint a 2015-ös menekültválság idején a német kancellár, Angela Merkel "az emberségességével megmentette Európát", a kormánypárt kommunikációs igazgatója azt mondta: a Fidesz szerint nem emberséges Európát veszélybe sodorni, beengedni illegális bevándorlók tömegeit – köztük terroristákat is –, ehelyett a határok megvédését tartják emberségesnek, és azt, ha ott segítenek, ahol nehézségekkel küzdenek.

Arra a kérdésre, hogy egy videó szerint az MSZP-s Ujhelyi István arra kérte a Jobbikot, legyenek harcostársak, Hidvéghi Balázs úgy reagált: ezek a szereplők a hatalomért és a pénzért mindenre képesek.

Különösen érdekesnek nevezte, hogy a Jobbik összeáll a kerítésbontó szocialistákkal, és hogy az MSZP-sek összeállnak az antiszemita Jobbikkal.

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Ha így folytatják EZEK a szájkaratéSOKK lassan a FideSS szitokszó lesz Európában is, mivel Weber a NÉPPÁRTBAN kotló fideSSeSSek szavazatával nem szándékozik nyerni
.
---- Weber: nem leszek EB-elnök, ha a Fidesz szavazatai kellenek hozzá
.
www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/weber_nem_leszek_eb-elnok_ha_a_fidesz_szavazatai_kellenek_hozza.681456.html
.
Azért ennyire nem kellene LEMENNI a párttitkár szintjére!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
SystemError
Soros, migráns, soros, migráns, gyurcsány, magyarellenes, soros, migráns
tudode
Ha így folytatják EZEK a szájkaratéSOKK lassan a FideSS szitokszó lesz Európában is, mivel Weber a NÉPPÁRTBAN kotló fideSSeSSek szavazatával nem szándékozik nyerni
.
---- Weber: nem leszek EB-elnök, ha a Fidesz szavazatai kellenek hozzá
.
www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/weber_nem_leszek_eb-elnok_ha_a_fidesz_szavazatai_kellenek_hozza.681456.html
.
Azért ennyire nem kellene LEMENNI a párttitkár szintjére!
human
Egybites üzenet egybites szavazóknak.
csak úgy....
ezzel te azt akarod mondani,hogy ki a fideszre az a durbincsra is szavaz ? @human:
csak úgy....
@SystemError: ezzel te azt akarod mondani,hogy ki a fideszre az a durbincsra is szavaz ?
SystemError
@csak úgy...: Konkrétan, hogy még így is Durbincs a legokosabb fideszes, azzal hogy nem mond semmi lényegit..:)
csipetke
Ez a szőrös farok nem tudja,hogy a gazdája több migránst engedett be,mint pl Franciaország?Még mindig migráncsoznak,Sorosoznak.Ez már baromi unalmas

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.