Minden európai ország elsőszámú kérdése az EP-választáson a migráció ügye, és a jövő egyik legnagyobb kérdése, hogy a bevándorlás ügyében sikerül-e közelíteni a széttartó véleményeket, helyreáll-e az európai egység, de eddig egy erre irányuló kísérlet sem járt sikerrel – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Kolozsváron.

Orbán: "a magyarok világnemzetet építenek"

Orbán Viktor miniszterelnök előadása a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen Kolozsváron 2019. május 8-án. A kormányfő mellett Dávid László rektor és Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke, a Sapientia Alapítvány kuratóriumának elnöke. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

A kormányfő a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen tartott előadásában kiemelte:

két ágra szakadt az európai politikai gondolkodás a bevándorlással kapcsolatban.

Míg a Nyugat azon gondolkodik, "hogyan éljünk együtt", mi, közép-európaiak azon: mit kell tenni, hogy ne következzen be, hogy együtt kelljen élnünk a migránsokkal – közölte.

Orbán Viktor szerint a nyugatiak el akarják tüntetni a különbségeket, azt akarják, hogy "mi is engedjük be nagy számban a bevándorlókat", és akkor helyreáll az európai egység. Szerintünk azonban "az európai egységért ezt az árat nem szabad megfizetni" – jelentette ki.

Kifejtette: a bevándorlás mély változásokat előidéző folyamat, a bevándorlók nem az EU-hoz kapcsolódó területekről, hanem a kereszténytől különböző civilizációból érkeznek, így szükségszerűen kevert népességű lakosság jön létre. E helyzet feloldása a liberális doktrínák szerint az, ha mindenki kilép minden hagyományból, és az európai baloldal ezt kívánatos fejleménynek tartja, "posztnemzeti és posztkeresztény korszakot vizionál", ezért nem is akarja megállítani a bevándorlást – vélekedett.

Úgy látja, míg a közép-európaiak azt akarják, hogy minden migrációról szóló közös európai dokumentumban szerepeljen, hogy a migrációt meg kell állítani, más országok inkább menedzselni akarják a bevándorlást. Hozzáfűzte:

a közép-európaiak azonban ellenállnak ennek, nem akarnak kevert népességet, mert nincsenek rá jó példák.

A miniszterelnök kitért rá: biztonságos, keresztény és fejlődő magyar életet kínálunk a magyar fiataloknak.

Nagy idők és nagy lehetőségek kapujában állunk

- fogalmazott.

Közölte:

a következő 10 évben a magyarok, különösen az anyaország megmarad a keresztény kultúrkörben, ezért biztonságos életet kínál azoknak a fiataloknak, akik megmaradnak a magyarságukban, továbbá teljes foglalkoztatottságot és gazdasági növekedést is kínál.

Orbán Viktor hangsúlyozta: a magyarok fenn akarnak maradni és folytatni akarják több mint ezeréves történelmüket azon a helyen, ahol az eddigi történelmük kialakult, dacára annak, hogy szuverenitásuk folyamatos kihívás alatt áll. Innen kell nézni, hogy milyen Európa-politika jó a magyaroknak – tette hozzá.

Azt mondta:

a magyarok demográfiai politikát is csinálnak, bár az EU-ban ezt szalonképtelennek nyilvánították.

De a magyarok nyíltan bevallják, hogy ilyen politikát folytatnak, mert "nem akarnak elfogyni", ezért a családokat akarják megerősíteni, megvédeni – közölte.

A kormányfő arról is beszélt, hogy

a magyarok bevándorlásellenes politikát csinálnak.

A bajbajutottakhoz kell a segítséget elvinni, nem a bajt idehozni. A magyar gazdaság mai állapotát meghaladó mértékben, lehetőségeinken és erőnkön felül viszünk segítséget a bajbajutott embereknek – mondta.

Közölte:

a magyarok világnemzetet építenek, mert a világ minden sarkában találunk magyarokat, és fontos, hogy a szétszóratott nemzetrészeinket össze tudjuk kapcsolni egy világnemzetté, erőforrásainkat gyarapítsuk és ésszerűen tudjuk szétosztani a világ magyarsága között.

Ennek része Budapest erősítése, mert a főváros a világnak is megmutatja, mit nevezünk magyarságnak – vélte.

Megjegyezte:

ellensúlyozni kell az asszimilációs nyomást, elég erősnek kell lennünk ahhoz, hogy meg tudjuk tartani a magyarnak születetteket a vegyes területeken is.

Orbán Viktor szerint továbbá szuverenitásalapú politikát is folytatnak magyarok: ez magában foglalja a NATO-tagságunkat, és jó, hogy benn vagyunk az EU-ban, mert nemzeti céljainkat így könnyebben tudjuk szolgálni. Az államfinanszírozás szempontjából pedig nem mindegy, kinek vagyunk eladósodva, fontos, hogy magyar kézben legyen az államadósság, inkább a saját polgárainak legyen eladósodva az állam – mondta.

A miniszterelnök kiemelte:

az EU nem cél, hanem eszköz a magyarok számára.

Felvetette azt is:

politikai követelmény, hogy pontosan tudjunk válaszolni arra a kérdésre, kik vagyunk és "miért követelünk maguknak a helyet a Nap alatt".

Úgy vélte,

egyrészt "egyedi fajta vagyunk", van egy senki máséval össze nem keverhető, sajátos kulturális gyökérzetünk, történelmünk, nyelvünk.

Másrészt azért van jogunk a létezésre, mert olyan teljesítményt nyújtunk a világ számára, amely nélkülünk nem született volna meg, és nem lenne a jövőben sem – mondta.

Orbán Viktor közölte: máig érvényes "a magyarok karakterének örök motívuma", hogy ösztönösen el akarják kerülni a szolganép sorsot, senkinek az alávetettjei nem akarnak lenni, és minden alá- fölérendeltségnek világos és méltányos indoka kell, hogy legyen.

Megjegyezte: geostratégiai alapozottságú külpolitikát kell folytatnunk, úgy kell alakítani a kapcsolatainkat minden irányba, hogy az nekünk jó legyen.

Forrás: MTI

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Nem sok különbség van a Fidesz és azok között akik pedig "világkormányt" akarnak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Commenter
@simmering73: Orbán ezúttal a kolozsvári Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen tartott előadást, ahol ezúttal is olyan kijelentéseket tett, amelyek után minden demokratikus országban azonnal le kellene mondania." Ezeket a kijelentéseit a Hirklikk is lehozta. Azonnal lemondani? Hát ez nem egy demokratikus ország már sajnos és eleve meg is mondta ezért hogy őt sem elkergetni, sem elzavarni sem lemondatni nem lehet. Magától meg úgysem fog. Akkor mégis mit tehetünk ellene?
papa.49
@simmering73: Csak hogy mivel a belépésnél is népszavazás volt akkor értelemszerűen a kilépésről is kell népszavazni !!!
Ebbe viszont a külhoniaknak belepofázni KUSSS!!!
Commenter
@papa.49: kisgömböc szindrómában szenved. Mindent felzabál és tönkretesz.Vajon mitől fog kipukkadni? Csakis saját hatalmának súlya alatt omolhat egyszer végre-valahára össze. A kérdés az: mi jön/ mi jöhet utána? Egy még szélsőjobbosabb valami vagy esetleg egy valóban demokratikus és technokrata kormány amelyik az ország érdekeit végre a pártérdekek fölé képes helyezni? És ha ezt valóban meg is teszi még akkor is elmondhatatlanul nagy politikai és gazdasági károkat kell majd megpróbálnia orvosolni...
Commenter
@papa.49: hogy is áll a fülkeforradalom óta a népszavazás intézménye? Mert ez most nagyon nem világos! Nekem úgy rémlik, mintha eltörölték volna azt is az alapkatyvasz életbelépésekor. Tény hogy az AB minden az utóbbi időben benyújtott, népszavazásra irányuló kérelmet egyszerűen lesöpört az asztalról pedig ez is egy alapjog egy demokráciában. Nyilván a Fidesz elintézi majd hogy a határontliak ha már szavazati joggal rendelkeznek akkor ebbe is belenyekereghessenek, hiszen a csuti már nem csak lélekben érzi magát 15 millió magyar miniszterelnökének!
tulipan
Ez magyarkodó, álmagyar, melldöngető, pimasz narancsos hordájának "köszönhető"! :(
hirklikk.hu/kozelet/a-magyarok-kulfoldi-utazasait-is-megnehezitenek/350143/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.